Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gusthy

    veterán

    válasz Balázs1986 #25820 üzenetére

    Nos, ami azt illeti, most emiatt a polémia miatt kicsit visszaraktam a stock romot, hogy ne csak a távoli emlékek beszéljenek belőlem, amikor véleményt alkotok.
    A helyzet az, hogy úgy tűnik, nem olyan egyértelmű a helyzet.
    Két magyar T-mobile 20H ROM van fenn az LG firmware oldalon, és úgy tűnik, de ez még nem teljesen egzakt mérés, hogy a második jobban viselkedik ezen a téren. Majd össze fogom hasonlítani a két kdz tartalmát, és csinálok tényleges mérést is a memóriahasználatra.
    Ez a mostani (a második a T-s 20H-k közül) amikor felraktam, "üresen" kb 900-1000 MB szabad helyet hagyott nekem. Most, hogy belaktam épp 725 MB szabad, igaz, hogy a Skype és a Messenger nincs fenn, és ezek ketten nagyon sok memóriát meg tudnak enni.
    Szóval mint mondtam, ez egy nagyon összetett kérdés. Az tény, hogy a CM alapú ROM összehasonlíthatatlanul fürgébb és jobban multitaskol. Az viszont tény, hogy nem lehet azt mondani, hogy ez "használhatatlan", valamiért az év telefonja lett tavaly.

    És az is igaz, hogy a környezetemben lévő két Full HD telefon (egy S4 LTE+, amiben Snapdragon 800 van, és egy Lenovo 806, ami egy kínai felső középkategóriás cucc) is sokkal jobb ezen a téren. Utóbbinál alapból bőven 1GB felett van a szabad RAM (1.2-13 között).
    Úgyhogy az az állításod, hogy 2GB elég, amúgy igaz (egyelőre), de a Full HD is elég.

    Még egy érdekes, bár triviális észrevétel.
    A Chrome kétféle módban tud működni. Az egyik az, amikor egy appként kezeli az összes nyitott ablakot, a másik az, amikor nem. És bár nekem az előbbi sokkal kényelmesebb, az utóbbi kevésbé zavarja a multitaskot. Ez persze logikus, csak kicsit kényelmetlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák