Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blizzardking

    őstag

    Volt egy kis időm, feltettem a CM13-at. Nekem eléggé bejön, az egyetlen nagy hibája, ami nem is biztos hogy hiba, az az, hogy ez is kikapcsol újraindulás helyett. Ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy ha valami random hiba miatt indulna újra, és nem én akarnám így, nem tudná megcsinálni. A lényeg, hogy ne álljon elő olyan állapot, hogy szép csendben kikapcsol, és nem is tudok róla. Akinek fent van a CM13, és volt már random újraindulása, az nagyon megnyugtatna :DDD
    A visszhangosodás, halkulás nekem egyelőre nem jelentkezett. Megítélésem szerint - ha a fentire biztosat tudunk mondani - teljesen használható a mindennapok során. Meglátjuk valós használat közben mit gurít üzemidőben. A beállítások sokszínűsége pazar, bár nem tudom hogy ez a MM vagy a CM érdeme. Vannak benne furcsaságok, pl a futó appokat nem az appok között kell keresni, hanem a developer menüben. Apropó futó appok - a memóriaigénye valami megdöbbentő, kb fele a LP VibeUI roménak. A KK-t nem tudom, azt alig használtam. Biztonság-freakeknek nagyon örömteli, hogy az appok jogosultságait már rendszer szinten lehet legallyazni, bele lett integrálva a MM-ba. Működnek a különböző színű- és sebességű noti led beállítások, én nem is értem hogy ezt a ziccert miért hagyták ki a Vibe-ben. Dupla koppos ébresztés van az alsó gombsoron, nagyon szépen feléleszti. Tettek bele "Ne zavarj" módot, ami kiegészíti a gyárilag belefejlesztett üzemmódokat. Ezeket tetszőlegesen át lehet variálni, illetve eseményekhez igazítani. Nyilván nem egy Tasker szintű dologra kell gondolni, de pl arra jó, hogy hazaér a tulaj, a telefon megtalálja az otthoni wifit, és lemegy kicsit csendesebb hangerőre és kilövi a levelek szinkronizálását. Ilyesmik. A fenti csempéket szintén tesrte lehet szabni nagyon okosan.
    Ez egy nagyon átgondolt és nagyon jó rendszer, ami hibája lehet, az max a portolásból eredhet. Szerdán kipróbálom élesben. Ja, még a doze-ról; azt nem próbáltam mennyit takarít meg, mert 2 napja nyomkodom, de azt kipróbáltam, hogy ha nem nyúlok hozzá másfél óráig, utána szépem minden megérkezik (viber, messenger, mail stb), egyszóval annyira nem öli ki ezeket hogy lemaradjunk valamiről. Ezt is lehet finomhangolni, meg lehet adni, hogy ha valamit ki akarunk venni a doze alól.
    Akik érzékenyek a kamerára (én egyáltalán nem, csak valami látszódjon a képen) azoknak lehetnek gondok. Ugyanakkor állítható a tömörítés mértéke, ami nekem pl nagyon jól jön, mert kevés helyet foglalnak a képek.

    Gapps nincs benne, mivel szeretek inkább alulról építkezni mintsem utólag rendet végni, én a pico gapps csomagot tettem fel innen. Leírás a csomagokról itt, nekünk a telepíteni kívánt csomagon kívül a 6.0-át és az ARM-et kell bepöttyözni. Néhány dolgot manuálisan fel kell tenni utána a playről, számomra ez tökéletes megoldás, lévén nem kerülnek felesleges - és úgyis fagyasztandó - appok a system particióra.

    Ajánlott hozzá full wipe, viszont - az XDA-n terjengő pletykák ellenére - nekem sokminden felment titanium backuppal. Magát a programot érdemes leszedni a playről, nehogy régebbi Androidhoz passzoljon, de utána titaniummal csak az adatokat visszaállítva nekem ott volt minden ahogy belőttem az előző romban.

    Szóval kicsit savanyú, kicsit későn, de nekünk is lett import szlovák mályvacukrunk. :C

    + a gyári Lollihoz képest: (az én preferenciáim alapján)
    - elvileg jobb üzemidő, majd meglássuk
    - sokkal kisebb memória használat
    - testreszabható led, gyorsbeállítás-menü
    - nagyon fejlett jogosultság kezelés az appokra
    - felhőbe menti a programok beállításait, így mostantól ha letöltjük, a beállításaink is megmaradnak
    - kifinomult képernyő beállítások, fényerő, színhőmérséklet akár napszakok szerint
    - profilok és üzemmódok támogatása gyárilag

    - a gyári Lollihoz képest
    - nem lehet újraindítani, csak kikapcsolni
    - ha kikapcsolva a töltőre dugjuk, bekapcsol, nincs benne kikapcsolt töltési mód (engem spec nem zavar)
    - kamera szerintem kevésbé kifinomult, a képminősége is vitatható
    - nincs benne a gyári lenovo clock widget :O (kipiszkáltam egy mentésből, de nem lehet feltenni, telepítéskor hibával kilép), helyette itt van ez de ez nem olyan szép :O
    - a gyári rendszer rootolva, xposed-del, gravityboxxal, ViperFX-szel megtámogatva nagyon versenyképes azért
    - voltak problémák másoknál a hangminőséggel
    - akinek nem jön be az ovis minimál dizájn, az csuklóból dobjon fel valami launchert, mert ez már kiscsoportban is ciki volt, de legalább egy normális hátteret és valami ikon szettet :U

    Meglátjuk hogy muzsikál tartós használatban, egyelőre marad ;]

    "Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Új hozzászólás Aktív témák