- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
csampei
senior tag
-
polgcsabi
aktív tag
válasz Blizzardking #2299 üzenetére
Nekem teljesen jó a mindeal rom de az 1gb az nagyon kevés pedig nincsen semmi rápakolva. Valamiért az android mindig tesz valamit az appokbol erre a területre. Most ott tartok, hogy nem tudok frissíteni mert nincsen elég tárhely.
-
Blizzardking
őstag
válasz polgcsabi #2302 üzenetére
Én meg pont ma jártam úgy, hogy egyszercsak kiírta a telefon hogy sérült az SD kártya. Eddig egy class 6-os Samsungot használtam benne, de pár napja váltottam egy class10-es kingstonra. Az egy dolog hogy csináltam rajtuk pár sebesség tesztet, és a class6-os samu leverte a class10-es kingstont, de arra már nem számítottam hogy az 3 napon belül beszarik. Attól még hogy nem éri el az external storage-t, simán működik a telefon, minden megy az SDcard0-ra. Ha összevontam volna egybe, most nagyot szívnék. Szóval érdemes meggondolni.
Az lenne még egy jó kiosztás, hogy 1,5GB belső, 1GB phone storage és a külső marad SDcard1. Odáig meg is tudtam csinálni hogy létrejött az 1,5, és látta a külsőt, de a fennmaradó 1GB-ot az istennek se tudtam felmountolni SDcard0-ásnak.
Mindenesetre mielőtt bármit csinálnál, legyen mentésed és egy jól működő CWM-ed.[ Szerkesztve ]
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
SanyiSay
aktív tag
válasz Blizzardking #2303 üzenetére
Mivel teszteled a sebességet?
Nyomok egyet én is.
Most nekem SanDisc ultra 16GB class10 van benne.Minideal romnál Pinkódot bírja, valamint esetleg BT-3G tesztet csináltál?
Amúgy ezek a bolti ROM-ok frissülnek?
Memória mountol gatásba, ha nagyon bele akarsz mélyedni akkor Cappát kérdezd. Ő írogatott erre scripteket.
[ Szerkesztve ]
-
szasza107
csendes tag
Sziasztok!
Arról lehet tudni valamit, hogy 4.3as, 4.4es andriod lesz-e erre a telefonra?
Előre is köszi!
-
SanyiSay
aktív tag
válasz szasza107 #2306 üzenetére
Hivatalos forrásról nem tudok, csak annyit hogy a lenovosok is megírták a saját 4.4 esüket az új telóikra, de a miénkre nem.
Vannak próbálkozások, de még semmi konkrét telepíthető verzió nincs eddig.
Ha valaki talál valamit azt egyből feltesszük ide, és teszteljük, abban biztos lehetsz.Asszem akkor felpezsdül a fórum élet pikk pakk.
-
gegsite
tag
Amúgy pedig a One X-be jó az S750 nem fordítva
[ Szerkesztve ]
CNC marás, 3D nyomtatás. Akksi időre, és uptime-ra gyúrok.
-
M_o_g_y_i
őstag
Nekem a rezgőmotor "gyengélkedik", tapasztalta ezt más is rajtam kívül?
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
oalex
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Teljesen alap telefon ismeretekkel rendelkező idősebb rokonomnak vennék dual sim-es telefon.
Amire kell neki,: telefon, facebook, gmail. + dual sim.
Semmi egyéb igény (gyorsaság, stb.) nincs, ezért bármilyen alap android megfelel.
Ami miatt a Lenovo feltűnt nekem, az a vízállóság. Olyan országban használná, ahol sokat esik ezért ez előny lenne, de nem feltétel. Azaz "ha lúd legyen kövér elven". De erre csak akkor tartanánk igényt, ha nem macerás a telefon használata.Nem ért hozzá (root, stb.). Csak alap felhasználó (sem android sem ios nem használt még)! Amolyan régi Nokiás motoros, bekapcsolta és ment.
Max 1x tudom neki jól beállítani, aztán el megy vele világgá (jó messzire).
Sajnos nincs idő nagyon körbe járni a témát.
1. Ez a telefon jó a fenti igénynek, vagy kezdőnek semmi képen sem ajánlott?
2. Ebben az árfekvésben mi/mik a legjobb versenyzők, amit gyorsan be tudnék szerezni? (dual sim kell, waterproof csak jó lenne).Előre is köszönöm a gyors segítségeket, tanácsokat!
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
SanyiSay
aktív tag
Üdv!
Én ilyen telefont mostanában nem igen láttam ami megy hiba nélkül, és sosem kérdez semmit.
Valamint ha sosem látott androidot a rokon, hamar ki fogja dobni.
Vásárlás előtt mutass neki egy androidos készüléket, ha lehet tesztelje pár napig. Idősebb rokonokkal már küzdöttem én is. Kár beleugrani a vásárlásba.S750 sajna nem ennyire stabil, ha megveszed vagy jó vagy nem.
Gyári rom nincs hozzá csak főzött amiknek mindenképp vannak hibái.
Némelyik jelentéktelen, mások viszont használhatatlanná varázsolják a készüléket.Használod pát hétig akkor kiderül, hogy megy e rendesen vagy ROM csere, utána megint pár hét tesztelés.
Ha egyszer megtaláltad a megfelelő ROM ot hozzá akkor már oda lehet adni bátran használatra.
Onnantól nagyon jó kis telefon.
Vízállósággal nincs gond Némó kapitánynak is jó lenne, igazi kétéltű.
Csak hát drága Lenovos barátaink nem írtak rá számunkra használható Romot.Itt is van pár eladó készülék. Azokat lehetne megnézni, hogy mennyire vannak használatra optimalizálva.
Ha nem akarsz vele ennyit vacakolni, akkor neked sajnos nem ajánlott az S750.
[ Szerkesztve ]
-
oalex
senior tag
válasz SanyiSay #2314 üzenetére
Köszönöm. És a Catarpilar? vagy egyébb rugged dual sim ebben az ár szegmensbe. Esetleg még +10, 20e is bele fér.
Lesz egy hónapom, hogy betanítsam, mielött lelép a telóval. Viszont azt reméltem, hogy van legalább egy jó rom rá, amit há rá teszek, akkor sima telefonálás, facebookon (az unokák) nézegetése és gmail kliens el futkározik. Semmi más nem kell.
-
SanyiSay
aktív tag
Egyéb telefonokat nem ismerem , majd ha felébrednek a többiek talán hozzászólnak.
Ha nem gond a rom csere és van 1 hét tesztelni akkor viszont jó vétel a miénk is, és 80% fut a kapott rommal is szépen. De sajna néha le kell cserélni, csak ha egyből elajándékoztad volna az kellemetlen lehet.
Maga a készülék amúgy stabilan fut, gyors, nem egy alap készülék, amit le kellene cserélni egy év múlva.
(enyém is lassan elfújja az első gyertyáját)
Amire meg nektek kell az kacagva viszi.Viszonylag törhetetlen. Karcmentes. Autóval is mentek már át rajta azt bírta, mondjuk ott elment a vízállóság.
ROM csere piszok egyszerű, ha már csináltál ilyent. Meg van hozzá minden. Van jó rom is de van akinek minden rom szépen fut van akinek csak a legújabb.Kezelhetősége: hát android, az felhasználói szinten mind egyforma.
Így viszont ajánlom.
-
oalex
senior tag
válasz SanyiSay #2316 üzenetére
Köszönöm. Ez megnyugtatóan hangzik.
Amúgy angol lenne a kezelő felület, úgy hogy a magyarítással sem kell bajlódni.
A strapabírás nagyon vonzó lehetőség. Amúgy Nigériába lenne a cél állomás és ott két évszak van. Esős és száraz (6-6 hónap), gyakorlatilag fél évig szinten minden nap esik. Nagyon jó lenne, ha nem kell arra annyira vigyáznia folyton, hogy ne ázzon el.Bár megvallom őszintén, hogy a Nokia 630 Duo val is szemezgetek, méret, stb azonos, de nem vízálló. Viszont lehet, hogy egy 71 éves ember, jobban eligazodik a Nokia felületén mint az Android-én. Ha előtte csak a régi symbiánt ismerte (azon e-mailezet és facebookozott).
Ebben még bizonytalan vagyok, hogy melyik lehet a jobb húzás...
-
SanyiSay
aktív tag
A gyári rommal sajna nem az a baj hogy csak kínai és angol nyelv van rajra hanem, hogy google mentes, pontosabban a google play szerű kínai oldalról jönnek az app-ok. Erről nem is tudok többet mert mindenki európaisított telót használ, így az egyéb hátrányait nem ismerem.
Mondjuk pld a T-mobile mms beállítások sem jók ennek ellenére, nem igen lehet mms-t küldeni, ha csak nem írsz át pár sort. Szerencsére ezt pont nem sokan használják már, ezért nem foglalkoznak vele.
Az biztos hogy ha esik akkor mindenki elteszi a telóját nekünk meg nem kell.
Viszont ha vízcseppes a kijelzője akkor a kapacitív érintő panel miatt nem lehet jól vezérelni ugyanis az esőcseppeket is érintésnak veszi.
Le kell tolni róla a vizet hogy cseppmentes legyen. Teljesen víz alatt pedig lehetetlen vezérelni kijelzőn keresztül.Port is bírja ha nagy a szárasság.
Gyanítom, hogy nokiás marad ha azt megszokta(és a nokiások is azt mondják hogy stabil).
-
oalex
senior tag
válasz SanyiSay #2319 üzenetére
Ő androidot kér, bár azt sem tudja, hogy eszik e vagy isszák. ' hónap van, hogy a párom kiképezze. A nokia symbian és Windows egyáltalán nem hasonlít, úgy hogy mindegy hogy elötte Nokia volt/van. Vagy a Windowst vagy az Androidot meg kell tanulnia. Persze csak működési szinten. Sosem volt nálam Windows Nokia, de valami azt súgja, hogy alap felhasználásra talán egyszerűbb lehet. Azt sem tudom, hogy mennyi lehet személyre szabni. Az lenne a jó, ha úgy le tudnám csupaszítani a tiles, hogy ott csak 5 dolog maradjon fen. Tárcsázó, SMS üzenetek, email kliens, Facebook, és valami internet böngésző, ha híreket akar olvasni.
Ezt ügye Androidon simán megoldom, de csak annyi kell, hogy egyszer véletlenül nyomás helyet elhúzzon egy icont a kukába és akkor már soha többé nem keríti elő, mert az már magas lenne.
Windows talán jobban le van szögezve és ha nem mászik bele tudatosan a beállítások menübe, akkor nem nagyon tudja elcseszni véletlenül.Az sem mellékes amit írtál, hogy vizesen nem működik a képernyő. Ezt el is felejtettem. Így mégsem olyan nagy szám a vízállóság.
-
SanyiSay
aktív tag
Vannak olyan "buta" launcherek hogy szinte semmihez nem lehet hozzányúlni.
Se törölni se telepíteni, nem lehet róla. Azokat is érdemes lehet megkeresni.
Meg pld az avast nak van alkalmazás letiltó része ahol csak pin koddal tudod elindítani a letiltott alkalmazást.
Ahogy nézem ott van a beállítások alkalmazás is.
Még nem próbáltam ezt a funkcióját de neked találták ki.Ezzel a kettővel szerintem tényleg csak 4 funkciós lesz a készülék. Még akár jó is lehet.
- felteszel egy jó Romot (vagy jó a kapott)
- kiírtod a felesleges rendszer appokat
- lebutítod a launchert
- beállítod a rendszert
- telepíted ami kell
- letiltasz mindent ami nem kell
- és kész.Mondjuk én ezt is tesztelném vásárlás előtt, bármennyire is szépen hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
SanyiSay
aktív tag
Akkor feladat adott.
Emberünknek mond hogy faca
felteszi, teszteli, leírod az eredményt,
Ha ok akkor te megmondtad, ha ideges akkor fogd rám és Andrea romot neki.Amúgy én már azon sem lepődök meg, ha valaki a gyári romra írná hogy hibátlan.
Ui: nemrég felmerült hogy miért kell az andrea rom-nak, hogy Nexus telónak álcázza magát.
Hát most egy másik készülékem ami a saját nevét viseli nem tud play ről telepíteni ezt azt a kompatibilitási problémák miatt. Épp azon vagyok hogy abból is nexust csináljak.
Ez a bevált módszer úgylátszik androidéknál. -
hifikus
tag
Jelentem már két napot végig strandoltam, zsebemben a telefonnal. Nem ázott be.
De a napszemcsimet az elhagytam, mert elfelejtettem levenni. Szóval a napszemüvegre nem tud vigyázni a telefon.
Érdekesen néztek rám a csajok, amikor a telefon segítségével (mint egy pinyóütővel) csaptam össze őket. -
hifikus
tag
válasz SanyiSay #2330 üzenetére
Esélytelen. Ha még a víz fölött indítottam a videót, még csak csak élvezhető. Ráadásul erre fele 1,5- 2 m mély víznek még látható az alja. De nem sokat mókáztam vele. Inkább csak megnyugtató volt, hogy nem kellett mindig a cuccomat figyelni.
A csajokat meg, cimbi nagyzoom-os gépével szoktam fotózni "véletlenül" -
afb
tag
válasz SanyiSay #2319 üzenetére
Nekem Nokia volt előtte.
Az EtoTalk rommal az előbbi kívánalmaknak megfelel, fél éve komoly gond nélkül megy, nem cseréltem romot, nem volt komolyabb matatás a cuccon.
Tárcsázó appot kellett tennem rá, mert az ékezetes keresés az eredetin nem szuperál, de a többi simán megy.
Az egyetlen gond, a már sokat emlegetett BT <-> hálózat dolog.
Ja, a múlt héten sikerült bántani egy kicsit, nem túl józanul elejtettem, véletlenül sikerült dropliból belerúgnom, kb. 10 métert csúszott nyersbetonon kijelzővel lefelé, így már nem karcmentes. Most bánom, hogy csak a "hard back cover" van rajta, mert rendes tokban valószínűleg megúszta volna. Egyébként két kis karc, nem veszélyes, pláne ahhoz képest, hogy a "művelet" után először azt gondoltam, hogy dobhatom ki.De ugye a teló azért van, hogy használjuk, nem a vitrinben nézegessük. Bírja.
-
Blizzardking
őstag
Ez lehet hogy helyre hozná. Ha megér ennyit. A kislány kezdeti produkciója a fólia felrakással egyébként erősen emlékeztet Horst Fuchséra, aki összeégette magát a "hagyományos vasalóval", míg meg nem jött Jitka, a "vasalás világbajnoka" és közösen nem találtak egy üdvőzítő, "forradalmian új" vasalót.
Persze ettől még a lötty lehet hogy tuti.Most nekem egy kifejezetten matt fólia van fent. Egyértelműen rontja az élességet, kicsit szemcséssé teszi a képet, viszont a tükröződéseket teljesen megszünteti. Ameddig bírja fent hagyom. Még van 3 amúgy.
[ Szerkesztve ]
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
vlevi
nagyúr
Van egy érdekességem a google naptár szinkronizációval, amit nem értek.
Alapvetően működik a naptár, de nem értem, hogyha fel van telepítve a google naptár alkalmazás, akkor az egyik naptáramat nem szinkronizálja, azaz meg sem mutatja. A Chronus widgetet használom a naptáresemények megjelenítésére, és ha nincs telepítve a google naptár alkalmazás, akkor megvan minden naptáram, de ha feltelepítem, akkor el-eltűnnek naptárbejegyzések. Pontosabban, egyik másik naptáram, amire fel vagyok iratkozva.
Nagyon furcsa a dolog, mert van két másik droidos eszközöm, és azokon nincs ilyen probléma, sőt ezen a telefonon sem vettem észre eddig ilyen, csak az elmúlt időben csinálja ezt a hülyeséget.
minideal rom van rajta, és semmit nem bohóckodtam vele, egyedül a naptáras appokat pakoltam vissza a telefonra a business calendar helyett. De ezt még akkor, majd fél éve, amikor a telefont először bekapcsoltam. Azóta semmit nem babráltam rajta.
Nemértem... -
afb
tag
válasz Blizzardking #2333 üzenetére
Horst Fuchs kicks ass!
Köszi a tippet, de nem, nekem nem ér ennyit. A teló használati tárgy, a karcok nem zavaró helyen vannak, nem nagyon mozgat, ha látszik rajta, hogy már nem új. Ha netán zavarni fog, akkor kicserélem a kijelzőt, vagy veszek másik telót. De egy strapatelefonnak szvsz kifejezetten jól áll, ha kicsit "patinás", akárcsak a G-Shock órának. Hogy néz már ki egy vitrinállapotú G-Shock? Az akkor tuti, ha nyúzott, kifényesedett, horzsolódott, meg ilyesmi.
Igen kevés kivétellel eddig az összes végigharcolta az általam elvárt két évet (volt, ami a dupláját is), akkor meg várhatóan így is, úgy is csere, mert lesz olyan új kiadás, ami kelleni fog. -
obligat
senior tag
Elqrtam, elszállt a telefonom.
Szerintem tudok rá ROM-ot tenni, a kérdés viszont az, ha a baj előtt átpartícionált volt a masina, akkor az újrázásnál ez befolyásol-e valamit?--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
obligat
senior tag
válasz minifoximaxi #266 üzenetére
Hogy teszed fel a telefonra? Leírást követem, de nem megy. Sajnos wines minden, ahhoz meg kuka vagyok, előkerítem a txt-t, beállítom usb-módra, high speedre, kikapcsolom, f9, csatlakoztatom a telefont és semmi.
--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
obligat
senior tag
válasz cappa72 #2337 üzenetére
Oké, notification toggle került rá, van benne reboot menü, rányomtam, reboot elakadt a lenovo feliratnál és onnan sehová.
CWM nem működik md5 mismatch minden lehetőség, ami igazából hülyeség, mindet ez az átok csinálta, most nem teszi vissza.
Leszedtem az eredeti rom-ot (minideal), de nem cwm-ből telepítendő, és nem is flashtools-szal (a sony-féle), eddig csak így telepítettem rom-ot, csak ezért van win a gépen.
A flashtool (a minideal rom mellé kapott) nem akarja a működést, már valami pdanet-holmit is telepítettem driverek miatt, de semmiféle működés sincs továbbra sem.--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
nagyúr
válasz obligat #2339 üzenetére
CWM nem működik md5 mismatch minden lehetőség, ami igazából hülyeség, mindet ez az átok csinálta, most nem teszi vissza.
Nem hülyeség, lehetséges az, hogy esetleg az sd kártyán van sérülés.
CWM-ből csinálj egy mentést a mostani állapotról.
Aztán ha a mentés kész, és jó, akkor egy factory reset-et.
Ha ekkor nem javul meg, akkor még mindig ott a rom felrakásának lehetősége.
A régebbi cwm mentéseket meg tudod nézni, ha már egyszer Linuxot használsz.Leszedtem az eredeti rom-ot (minideal), de nem cwm-ből telepítendő, és nem is flashtools-szal (a sony-féle)
Ha nem CWM-ből telepíthető, akkor Flashtoolos lesz. De balgaság azt gondolni, hogy egy SE eszköz jó lesz hozzá. Ehhez az ún. SP Flashtool windows-os program kell. És vcom usb driver.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
obligat
senior tag
válasz cappa72 #2340 üzenetére
jah, a cwm mentések megvannak, de azonmód töröltem is mindet, teljes rendszerújrahúzás lett belőle, nagytakarítás az sd-n is, az appjaim telepítői megvannak, holnap pedig helyrerakom a gpst. Mindenesetre köszönet!
u.i.: mostanában bsd-zem 5 éve , persze van linuxom, pendrájvon, minden esetre.
[ Szerkesztve ]
-
obligat
senior tag
Ha valakinek nem akarna sikerülni a gyári email-alkalmazás munkára bírása, annak küldeném sok szeretettel a következő linket
Nálam megy tisztességgel, a régit kiszedtem a system/app-ból, a *.odex-et is, ezt telepítettem, boldogság.
Mindenkinek minden jót!
[ Szerkesztve ]
-
szlibud
tag
Múltkor kipróbáltam a teló vízállóságát így 7-8 hónap után és nem is volt vele gond.
Viszont ami gond volt, beleérkezvén a hideg vízbe, random elindított valamit az adott képernyőn levő alkalmazások/menüpontok közül, viszont az én érintésemre nem reagált. (Fényképezni szerettem volna, és nem mondjuk felhívni valakit akit aztán ki se tudok nyomni néhány 10 másodpercig, míg vissza nem melegszik az érintőképernyő a levegőn.
Nálatok hogy műkszik ez?
-
SanyiSay
aktív tag
válasz szlibud #2344 üzenetére
2013_november_27 emlékszem a napra.
Már akkor particionálni akartad szegényt.Na de viszont ebből következik, hogy mint őstag nem kérdéseket kellene feltenned hanem megoldásokat.
Azt már tudod, hogy a telefonunk érintője kapacitív ,pontatlanul de egyszerűen fogalmazva mondjuk a kezünk nedvességét érzékeli, ezért mikor vizcseppes lesz a kijelző azt mind mind egy újjnak érzékeli, vagy legalább is megpróbálja a nagyobb cseppeket. Víz alatt pedig olyan mintha tenyérrel símogatnád. ezt még rontja hogy 5 pontot próbál beazonosítani mintha zongoráznál a képernyőn.
Szóval készülékünk csak vízálló nem víz alatti használatra lett tervezve.
- Célszerű beállítani hogy a power gomb szakítsa meg a hívásokat,
(ha ezt még nem tetted volna meg a proxi szenzor miatt amúgy is.)
- Vannak direkt erre a célra Aqua Cam alkalmazások ahol vagy a gombokkal, vagy a proxi szenzorral vezérled akészüléket.
- hagyományos kamerával csak úgy sikerült videóznom, hogy fejjel lefelé tettem a vízbe és a kezelő gombok kinn vannak szárazon. aztán ha megy a videó lenyomod a víz alá. és vagy vesz vagy leáll. De eleinte így használtam. Jó kis videókat lehet azért így is csinálni.Pld itt van ez az alkalmazás de már nem kompatibilis a készülékemmel, de a fizetős verziója igen.
Mondjuk ennek lehet oka az Anrdeás nexus-osítás. Ha a gyári ROM al engedélyezett és leírnátok azt is megköszönném.Vagy ha bárkinek lenne egy jó vizi kamera tippje azt szívesen venném,mert nemsokára nagy szükségem lesz rá.
Ugyanakkor még azon aggódom picit hogy a sós víz meggyire jó a telónak, mert amikor a vízből kivett cuccokon száradás után áll a só, akkor nem tudom ezt hogy kezeli le a masinánk. Vagy veszek vízhatlan tokot és abba teszek édesvizet amiben boldogan úszkálhat a jószág.Na szóval így teszteld és írd le az eredményeket.
Hideget, meleget nem igen érzékeli a telefon. Azaz -5 alatt +50 fölött igen mert tönkre megy a litiumos aksi.
Ez főleg kocsiban hagyáskor lehet gázos. Szerintem. -
szlibud
tag
válasz SanyiSay #2346 üzenetére
Jó, mert én már nem emlékeztem pontosan a napra mimor használni kezdtem
Egyébként köszi a kimerítő választ, ki fogom próbálni a dolgogat legközelebb és megírom. (A power be van állítva egyébként első naptól.
Mondjuk az előző nokiámon volt egy külön fényképező gomb, azt ezen is el tudnám viselni, víztől függetlenül is praktikusabb volt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest