- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz tesz-vesz123 #15301 üzenetére
a vírus akár egy weboldalon keresztül képes fertőzni... elég ha megnyitsz egy oldalt...fertőzőforrás lehet akár kép vagy videó,de akár java script is
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #15302 üzenetére
Tudom, de ez is bőven elég, hogy látszódjon, nem csak a Play-en keresztül lehet megszívni.
-
-
pedrobike
aktív tag
Sziasztok, van valakinek ötlete h a rezgő néma módban minek akivizálódik magától mindig.? Köszi a választ
Garmin tactix delta F6x Pro
-
tesz-vesz123
senior tag
-
Sumptuous
senior tag
válasz tesz-vesz123 #15297 üzenetére
Á nem.. [link]
@philoxenia: Szerinted ezek ellen megoldás az Eset Smart szekuriti?
@st3v3np3t3r: Tudnál mondani még pár "támadási vektor"-t?
[ Szerkesztve ]
-
válasz tesz-vesz123 #15307 üzenetére
nyilván ezért van előnye a zárt bootloadernek...én mondjuk azt sem bánnám,ha teljesen zárt lenne az android,meg nekem ezzel nincs is bajom, meghát az utóbbi időben sokat javult az android biztonsága,főleg mióta elkezdték a havi biztonsági foltozásokat,már csak a támogatási időn kellene változtatni, a jóesetben 2+1év(felsőkategória esetén) helyett lehetne jóval több/hosszabb támogatási idő és nem hazudozni arról, mint például a hardveres korlátok miatt nem frissítik,többek között a honor play-t, ami hardveresen hasonló mint a p20/pro... de energiazabálás szempotjából van még hova fejlődnie a google play service-nek is,meg visszarakhatnák a régi helyszolgáltatás kezelést.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz Sumptuous #15308 üzenetére
nyilván nem vagyok professzinális szakavatott diplomás ember ebben a témában, de akad pár támadhatósági kiskapu amit egy 0napi sebezhetőséggel ki lehet használni, többek között mitm vagy bt hack módszerrel,meg a klasszikus webes elemek és ne felejtsük el megemlíteni a kamu reklám emaileket
egy zárt házba is többféle képpen lehet bejutni, nem csak ajtó felfeszítéssel
de pl. egy téma appban is el lehet rejteni egy kis appot amit hátsó ajtót nyithat,vagy egy kedvenc galéria appba vagy képszerkesztő appba
anno sok noname telefon volt érintett vírusfertőzésbe, amiken az adups fota rendszerfrissítőt használták. el is simerte a cég a problémát, amúgy a mai napig a doogee telefonokon gyárilag vírusos rendszer van
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Sumptuous #15308 üzenetére
Használom mobilon is, éves szinten potom pénz. Igazából jobb félni, mint megijedni alapon inkább, mert pár régen bevált appot használok csak szinte a "gyári" megoldásokon kívül. Némelyiket már talán tíz évnél is régebben. Ezt a telefont kifejezetten a kamera miatt vettem meg csak anno, az előtte birtokolt P9 is bőven megfelelne a többi célra, amire használom.
-
WhiteWalker
nagyúr
Érdekességet vettem észre.
Mégpedig , hogy van kb 20 db letöltött APK fájlom , ezekből kb mindig a fele törlődik automatikusan. De mindig ugyanazok maradnak meg és ugyanazok törlődnek.
Ma felmasoltam őket , az összeset ismét a telefonra és ismét törlődtek.
Nah ez hogy lehet?
Én biztos nem töröltem őket.
Ma is letöltöttem az okoslotto.apk fájlt és estére eltűnt a letöltött mappából a többi apk-val együtt...Mi a túró csinálja?
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz WhiteWalker #15312 üzenetére
-
bghistvan
senior tag
Bocsi az OFF témáért, de nem találok topikot a kérdésemnek......
Type-C kábellel kapcsolatban az érdekelne, létezik-e olyan aminek az egyik vége "anya", a másik vége meg "apa"?
Köszi. -
-
bghistvan
senior tag
válasz st3v3np3t3r #15316 üzenetére
Igen arra gondoltam, de végre megtaláltam, nem volt egyszerű 😉
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz st3v3np3t3r #15316 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
válasz philoxenia #15319 üzenetére
nekem az utóbbi van, 300Ft-ért volt akcióban az Intersparban mint utolsó darab
-
Sumptuous
senior tag
válasz philoxenia #15319 üzenetére
Ennek az elsőnek amúgy mi értelme? Ha rövid a kábel, akkor azzal a plusz 30cm-el is rövid lesz.. nem? Arról nem is beszélve, hogy ennyiért simán lehet venni 2m-es drótot is.. Kizártnak tartom hogy erre a héten 16 embernek volt szüksége, ennyiért.. vagy ha igen, akkor lehet megtaláltak egy piaci rést..
(#15318) WhiteWalker : Nem tudom, mit néz. Viszont az olyan apk fájlokat, amik régiek, vagy már telepítve vannak, felajánlja szemétnek. Lehet magától is törli. De nem értem, mert azt írtad, egyik napról a másikra lesz oda az apk. Ez a funkció meg két hetes intervallumal dolgozik. Sőt, nekem 119 nap.. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz WhiteWalker #15318 üzenetére
Ez még a jobbik eset volt. :D Az ilyen cleanerek, vírusirtók, memória "booster" izék szoktak lenni 99%-ban a felelősek a rendszer instabilitásáért is (fagyások, újraindulgatások stb.). Nem is értem, gyárilag minek tesznek fel ilyen szemeteket a gyártók... Letörölni, tiltani sem lehet EMUI-n azt a "karbantartó" hulladékot.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Sumptuous #15321 üzenetére
Én se értem ... Kb pár órával később már törölte is őket... Agyrém... Most , hogy kikapcsoltam megmaradtak.
De marha jó , hogy annyira intelligens minden , hogy kizár a döntéshozók sorából... Tiszta Skynet
15322#: Kis is kapcsolnám vagy törölném a fenébe. Semmi értelme... Maximum , ha tényleg a valós és hátrahagyott appok utáni könyvtárat , fájlokat törölné.
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz WhiteWalker #15323 üzenetére
Egyetértek!
-
zoltan77
aktív tag
Független telómon vodás kártyával használva, megjelent a volte felirat. Gondolom bekapcsolta a szolgáltató.
Samsung A55 8/128Gb
-
janosibaja
őstag
OFF
Családtag kapott céges Samsung S10+ -t, mocsok jól néz ki, ha végre letelik majd a garanciaidőm, ha ki tudom nyögni, azt veszek. Az S20 baromi drága, ezt is alig lehet kifizetni.Csak azért offolom ezt ide, mert ahogy néztem a 10-es droidot rajta, amit úgy várunk/várok, hát abban semmi érdekes nincs. Mondjuk szemüveges lévén nehezen olvasom a sötét hátteren a dolgokat, az nem kéne, más meg mintha semmi értelmes, hétköznapi használatra való nem lenne a csodás új oprendszerben...
OFF -
törölt tag
válasz janosibaja #15327 üzenetére
Érdekes, én is szemüveget hordok munkához, olvasáshoz, de nekem kifejezetten jó a sötét háttér.
Amúgy én nem a Droid 10-et várom, hanem a havi frissítéseket nem fél év késéssel.[ Szerkesztve ]
-
Bferibörs
addikt
válasz janosibaja #15327 üzenetére
Nem tudom én p20p-n 9-et a p30 p- n tizest használok,szemüveggel,mindkettőn szemvédelemmel,nincs gondom a sötét móddal,sőt könnyebben olvasom.
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
janosibaja
őstag
válasz Bferibörs #15329 üzenetére
Jó nektek. Én 6 dioptriával + olvasószemüveggel nem tudom kényelmesen elolvasni a szöveget. De hát ez egyéni szociális probléma, inkább azt akartam volna mondani ezzel a poszttal, hogy én lótüdőt sem várok az Android 10-től.
És ahogy néztem, a 11-sem ígér semmi fontosat. Emlékszem, régebben akkora újítások jöttek, vártuk nagyon - joggal -, most meg reszelgetés folyik.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz janosibaja #15331 üzenetére
De hát a kilencben van sötét mód. A 10-ben nincs világos mód?
-
válasz philoxenia #15332 üzenetére
-
janosibaja
őstag
-
Bferibörs
addikt
válasz philoxenia #15330 üzenetére
Én megszoktam a szemvédelmet,minden ezközömön használom, a fényerő pedig gyári automatikus. 4 dioptriás az olvasó szemüvegem amúgy.
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
tesz-vesz123
senior tag
Nem gondoltam volna, hogy egyszer pozitívumként élhetem meg, hogy csak kb. 1.5 méterig látok élesen. 😂 Köszi srácok. ❤️
-
A Támogatás appon belül megjelent a Fórum!
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #15337 üzenetére
Csupa hasznos kérdéssel
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, volt itt valahol a topicban egy leírás, hogy 9-es droidon hogyan lehet kiiktatni a gyári launchert, hogy ne fusson a Nova alatt és ne pofázkodjon állandóan a teló, hogy baja van - de nem találom ezt a szájbarágós leírást... Gondolom 9.1-en is megy a móka.
Csinálta már valaki? Lehet utána OTA frissíteni minden gond nélkül, vagy előbb vissza kell rakni a launchert? -
ZoleeWolf
tag
válasz janosibaja #15339 üzenetére
Én még régebben megcsináltam (nem 9.1-en) nekem jelenleg csak a Nova van rajta, és azóta már többször is frissült a telefon, nem volt gond.
ADB-n keresztül lehetett az alábbi parancssorral eltávolítani:
adb shell pm uninstall -k --user 0 com.huawei.android.launcher
Siker esetén a "Success" szöveg jeleneik meg.visszaállítás:
adb shell pm install-existing com.huawei.android.launcher
Na ezt még nem próbáltamA telóról egyébként nem távolítja el, csak az adott felhasználói fiókba lesz letiltva a gyári launcher.
Én egyébként csak azért tiltottam le mert a Nova és a gyári launcher alkalmazás váltója összeakadt, nem tudom, hogy ez azóta megoldódott-e, nem próbáltam.
-
janosibaja
őstag
válasz ZoleeWolf #15340 üzenetére
Nagyon kösz a választ!
Légy szí, még egy-két kérdés:
1. Nincs egy részletesebb leírás valahol? Rosszul tájékozódom, gyakorlatlan vagyok parancssorban.
2. Én azért akarom eltüntetni/letiltani a gyári launchert, mert kevéssel a Nova telepítése után állandóan jajgat a telefon, hogy a Nova túlfogyaszt, s valami Smart Recovery - ha jól emlékszem - visszaállítja a gyári launchert. És tényleg, túl is fogyaszt a Nova Prime a Huawei akkukimutatása szerint. Neked hogyan fogyaszt így a teló?
-
hangyász2
aktív tag
Arra figyeljetek, ha majd felrakjátok az Android 10-et, ez a móka nem lesz jó ötlet, mert nem lesz alkalmazásváltó. Ugyanis a Huawei launchere a recent apps provider, a Rendszer UI.
-
-
hangyász2
aktív tag
válasz st3v3np3t3r #15343 üzenetére
Ezt én nem tudhatom, csak szóltam, mert nem árt tudni, ha majd nyomkodják vagy húzzák az alkalmazásváltót, miért nem csinál semmit.
-
-
hangyász2
aktív tag
válasz st3v3np3t3r #15345 üzenetére
Az alkalmazásváltó marad, és minden más is ugyanolyan. Csak ha ADB-vel letiltják a gyári launchert, akkor nem fog működni, mert az lett a szolgáltatója, nem a Rendszer UI. Szóval 10-esen nem ajánlott.
Egyébként 9-esen ha letiltják Huawei launchert, az alkalmazásváltó a régi, eredetileg lollipopos függőlegesen váltó kártyás lesz, nem a vízszintesen. Mondjuk én jobban szeretem. Kár, hogy nincs 10-esen. Tiltanám a launchert, mint a huzat.
janosibaja
Igen, csak elvileg más lesz az alkalmazásváltó, szerintem még jobb is.
[ Szerkesztve ]
-
-
ZoleeWolf
tag
válasz janosibaja #15341 üzenetére
Leírás van az összefoglalóban a "mélyvíz szekcióban", csak ott a Hisearch a példa.
Ez a fogyasztás relatív dolog, nekem a Nováért nem kiabál, hogy sokat fogyaszt, az én szokásaimmal reggel leveszem a töltőről és másnap este kell újra feltennem. -
janosibaja
őstag
válasz hangyász2 #15347 üzenetére
Még egy kérdés, amit a kollégától is kérdeztem: ha le van tiltva a gyári launcher, a Nova nem mutat a gyárinál több fogyasztást? (Mert prhuzamosan futtatva azt írja az akku, hogy a Nova túlfogyaszt.)
Neked van saját tapasztalatod e téren? Nova-t használsz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest