- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AS
félisten
Ez nem jó:
Itt a teljes cik:
Tízmillió ember használ Magyarországon mobiltelefont, de ilyen eset még nem fordult elő, mint szombaton egy kecskeméti házaspárral, akik egy hatalmas detonációra riadtak. Egyszerűen felrobbant a mobiljuk.
A pár tavaly májusban vásárolta a készüléket, a tulajdonos péntek este csatlakoztatta a töltőre. Majd letette az éjjeli szekrényre, és álomra hajtotta a fejét. Hajnali négy órakor azután hatalmas robbanásra ébredt. Az akkumulátor robbant ki a telefonból, majd nekicsapódott a falnak, végül a földre esett, és beleégett a padlószőnyegbe. A tulajdonos kezét megégették a forró alkatrészek, miközben pánikszerűen igyekezett azokat összeszedni a földről. A férfi várandós felesége pedig órák múlva is reszketett az ijedtségtől.
- Rágondolni is rossz, hogy mi lett volna például, ha beszélgetés közben történik a robbanás. Amikor éppen a füléhez tartja a készüléket.
Vagy az autóban robban a mobil, amikor a gyerekekkel utazik a család - mondja Csenki Csaba, a Bács-Kiskun On-line szerkesztője, az anonimitáshoz ragaszkodó Nokia-tulajdonos barátja. Csabának azt is elmondta a nokiás, hogy az E60-ast újonnan vásárolta, eddig még soha nem hibásodott meg.
Nem volt szervizben, és kiválóan működött. Minden alkatrésze és tartozéka eredeti. A mobiltulajdonos szombaton felhívta a Nokia magyarországi központját is, hogy segítséget kérjen, ám hét végén nem volt félfogadás.
- Természetesen bekérjük a készüléket, és kivizsgáljuk az ügyet. Hasonló esettel ugyanis még mi sem találkoztunk - nyilatkozta a Blikknek Simai Anna, a Nokia kommunikációs vezetője.Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Mac!
aktív tag
[link]
Bocsi, hogy konkurenciától linkelek, de teljesen egyetértek az ott leírtakkal. Volt ilyen telóm, és az akkufedelet a megfelelő irányba (oldalra) is elég nehézkesen lehetett csak eltávolítani, így egy robbanás kizárt, hogy sértetlenűl hagyja... Illetve a telefon belseje is meglepően makulátlan...Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.
-
evR
aktív tag
10000% hogy valami gebasz van ezzel a dologgal. Mármint egy ilyen teló, eredeti akkuval, eredeti töltővel, normális rendeltetésszerű töltéssel nem csinál ilyet, főleg úgy hogy a teló ennyire érintetlen marad.
Emberek!! Valaki elhiszi, hogy ilyen épségben megússza a teló?? Szvsz az a telcsi makulátlan! Lehet másik akkuval még be is lehet kapcsolni!
Valami nagyon nem stimmel!''...trend a lelke mindennek...''
-
balintka
addikt
Blikk-féle kamu, szenzáció hajhász hír. A Forma1ről is olyanokat írnak, hogy egy szenny az egész újság.
-
juliabrilke
veterán
Előtte szerintem párszor leejtették, meg párszor szerintem megázott már...
Vagy egyszerűen egy kis pénzt akarnak keresni.
Nem hiszem el, hogy egy nokia, amiben minden eredeti volt és úgy használták, ahogyan kell az egyszer felrobbanjon. -
Nimrod
addikt
Ha a képen látható telóban robbant szét az akksi akkor kamu. Az a telefon jól látható, hogy sértetlen.
-
kohi
tag
Írjatok a Hihetetlen de igaznak , hogy próbálják meg reprodukálni a dolgot. Ha megtörténhet az eset akkor ki kell vizsgálni, hogy mi okozhat ilyet.
Ti is elbulvárosítjátok a hírt. Egyből jön a kamu az egész mondóka. Az ilyen eset ha igaz ha nem ki kell vizsgálni. Azért, hogy történhet e ilyen és ha igen mi okozza. Ha meg nem akkor a legcsekélyebb mértékben is megnyugtatni mindenkit, hogy ilyen nem történhet.
Mellesleg a dolgok nem minden esetben robbanak fel egyből. Ez esetben én elképzelhetőnek tartom azt, hogy a tágulás előbb következett be az akkunál és ezért tudott kipattanni a telefonból, minimális nyomokat okozva. Gondoljatok bele srácok határok nélkül
Ha pl a tűzbe dobtok valamit pl egy dezodort az is először deformálódik és csak aztán pukkan egy nagyot.
[Szerkesztve] -
őstag
Nekem is a telefon sértetlensége szúrt szemet.
Én is nokiát használok, és még csak akksi melegedést sem vettem észre töltés közben.
Azért én kíváncsi leszek a fejleményekre, egyenlőre én is fenntartásokkal kezelem a dolgot.
Ha kiderül hogy az egész egy átverés, akkor valaki csúnyán meg fogja ütni a bokáját szerintem
Viszont ha igaz, akkor a nokiának el kell gondolkodni a továbbiakon, esetleg a beszálítónak kicsit a körmére nézni ...
Nekem a magyar akksim birja a strapát, pedig szegény 2 éve majdnem minden nap töltve van a sok gprs és telefonálás miatt. -
kohi
tag
-
Bordoi
őstag
Az,hogy gyári akksi és gyári töltő, az nem zárja ki a zárlat lehetőségét .
Láttuk már ezt Notebook-nál is .
Viszont azt én is kizárnám, hogy az az akksi, abban a telefonban pukkant szét .
Erős égés, esetleg deformálódás nyomainak kellene látszani a telón is .
A tágulás szerintem hö nélkül nem következhetett be .
ÜdvHa elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
Mac!
aktív tag
Azt hiszem, hogy a többség itt nem azt ecsetelte, hogy nem történhet ilyen. Hanem azt, hogy a képen látható telefonnal nem történt az, amit állítanak róla. Ezen azt hiszem nincs mit vizsgálgatni. Azt esetleg lehet, és érdemes is, hogy valójában mi történt, főleg ha per is lesz belőle...
Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.
-
kohi
tag
Figyelembe véve a szőnyeg égési nyomát én azt tartom valószínűnek, hogy ott éghetett ki és onnan vágódott a plafonnak.
leíroma folyamatot amire gondolok:
1. töltés közben valami elindít egy folyamtot ami az akkuban egy reakciót indít el.
2. elkezd a telep megduzzadni és kipattan a készülékből (mindezzel minimális kárt okozva)
3. a földön heverve hirtelen kigyullad és nagyot durran
4. a kis robbanástól nekivágódik a plafonnak majd kiég.
Sokan írták, hogy nem eshet ki a helyéről. De arra nem gondolnak, hogy mi van ha megváltozik a test geometriája. Továbbá a hő hatására könnyebben defomálódik és így könnyedén ki tud szabadulni az eredeti ''bilincsekből''. -
AMD Power
titán
Ez egy elég negatív reklám a Nokiának.
-
(An)Dante
őstag
Azt nem tudom, hogy a pár fog-e perelni, de tartok tőle, hogy a Nokia rágalmazás miatt biztosan igen, mert így első ránézésre a kecskeméti pár történetének hitelessége a Hófehérke és a Piroska közé tehető.. De sebaj, így legalább jöhet majd az új hírt, hogy egy felrobbant akkumulátor elvitte egy kecskeméti pár házát a fejük felől, mert ha a Nokia megnyeri a rágalmazási pert az nem két fillér lesz..
Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
AS
félisten
Igen ez nagyon ne jó nokiának, ez negativ reklám.. és bizony sok oldalt ismeek és ott van persze azt irják amit irtak .. de képeket nem közölnek..
Ez kamu egyértelmü.Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
(An)Dante
őstag
Az IMEI matrica és a készülék hátfal is sértetlen. Láttam már pár képet és videót felrobbant akkumulátorról. Ott nem csak a matrica sérült meg hanem a készülékén is igen komoly égési nyomokat hagyott. Az akkumulátor robbanását hatalmas hőképződés előzi meg, nyilván ennek hatására repül ki az akkumulátor a készülékből. Szerinted ekkora hő sértetlenül hagy mindent?
-
evR
aktív tag
válasz (An)Dante #17 üzenetére
Én is így gondolom. A Nokiánál már biztosan agyalnak a dolgon. Bár az egyik forumtárs kicsit fentebb leírt pontról-pontra egy lehetséges folyamatot. Az sem kizárt..
Mindazonáltan undorítónak tartom, hogy a rádióból is ez folyik... de durván, egyfolytában.. whááá
[Szerkesztve]''...trend a lelke mindennek...''
-
(An)Dante
őstag
Számomra sokkal elképzelhetőbb egy olyan sztori, hogy az akkumulátor valami külön buhera töltőben lett töltve, a készüléken kívül. (pl. tartalék akku). Egy hibás töltő esetén nem elképzelhetetlen a robbanás, de szerény véleményem szerint ilyen erejű robbanás csak akkor következhet be, ha az akku mindvégig áram alatt volt, mert ha a fentebb felvázolt esetben kiugrik az akku a telefonból úgy, hogy még annyira nem forró ami roncsolná a készülék házát, akkor ugye annyira sem lehetett forró, hogy belül átolvadjon rövidzárlatot okozva ami az egyetlen logikus magyarázata a robbanásnak ha az akku nincs áram alatt ami katalizálná az eseményeket..
-
Mac!
aktív tag
A fantáziád rendben van, az tuti...
Na akkor leírom újra a lényeget, amit az első hsz-emben elrejtettem. Az akkufedelet oldalirányban csúsztatva lehet csak sérülés nélkül leszedni, úgy sem könnyen. Ha olyan hő érte volna, aminek hatására törés nélkül mégis ''kipattan'', akkor annak szintén látványos nyomai lennének a fedélen (pl. levest lehetne enni vele) és a készlékben is.
Ezt valahogy építs még bele a sztoriba.Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.
-
kohi
tag
válasz (An)Dante #19 üzenetére
Én egy lehetséges alternatívának fenntartom Egyébként a párnak nem a nokiát kellene perelni hanem a helyi áramszolgáltatót, vagy aki a lakásukban tervezte a rendszert. Vagy csak egyszerűen a biztosítónak beadni a kárigényt, hogy tönkrement a telefon a legutóbbi villámos időszakban.
Én úgy láttam a képen azért némi elszíneződés is látható. De lehet neked van igazad és én tévedtem. Majd meglátjuk. A felrobbant akuk gondolom a készülékben robbantak fel így érthető, hogy azok tropára is mentek. Komolyan mondom le kellene modellezni
Egyébként korábban leírt folyamatban azt írtam, hogy először elkezdett megduzzadni aminek hatására feszülni kezdett a készülékben és mivel a tágulás hőt eredményez ezért könnyedén deformálódik az akku. Így viszonylag hamar kikerül a készülékből és így már érthető a minimális kár. A robbanás pedig szerintem nem a készülékbe történt mivel akkor valóban nagyobb kárt okozott volna, hanem a földön ahol meg is égett a padló.
Szerintem. -
kohi
tag
válasz (An)Dante #22 üzenetére
Hogyha egy vegyi redukciós folyamat elindul akkor már nincs szükség több áramra. Egyszerűen csak szépen lassan véghezmegy.
Mac:
''
A fantáziád rendben van, az tuti...
Na akkor leírom újra a lényeget, amit az első hsz-emben elrejtettem. Az akkufedelet oldalirányban csúsztatva lehet csak sérülés nélkül leszedni, úgy sem könnyen. Ha olyan hő érte volna, aminek hatására törés nélkül mégis ''kipattan'', akkor annak szintén látványos nyomai lennének a fedélen (pl. levest lehetne enni vele) és a készlékben is.
Ezt valahogy építs még bele a sztoriba.
''
Építem! Figyelj :
Az egy dolog, hogy kívülről nehéz kinyitni valamit de arra nem gondoltál, hogy belülről egy állandó erősödő nyomásra kinyílhat a hátlap ?
Általában az anyagok egy darabig engednek esetenként elmozdulnak. Nem feltétlenül egyből eltörnek. Gondolom érted mire gondolok. Képzeld el, hogy egy készüléket mondjuk kettévágnak és a hátlapot belülről nyomják le.
[Szerkesztve] -
(An)Dante
őstag
Ez így van. De a vegyi folyamat szép lassú elindításához nem árt egy kis hő, mert nyilván nem magától indul be, ha az elmúlt több, mint egy évben rendben ment az akku. ;-) Márpedig az a hő nyomot hagy itt-ott.. ;-) Főleg mert az akkumulátorok rövidzár védelemmel vannak ellátva. Tehát a rövidzár belül kellett, hogy keletkezzen..
-
kohi
tag
válasz (An)Dante #27 üzenetére
evR: Nem, csak okoskodok, mert szokásom!
Igazad van kell az egész folyamatnak egy kis kezdeti lökés, jelen esetben hő aminek nyoma kellett, hogy maradjon a készülékben. Én némi elszineződésen kívül más nyomot a képen nem találtam, de ettől még nem zárom ki az öteletmet. A rövidzár védelem se bombabiztos. Szerintem úgyis kiderül mi okozta, a Nokia nyílván nem járatja le magát.
Csak azt nem értem mégis miért csalna valaki, ha úgyis tudja, hogyha nem lenne igaz az állítása akkor ő húzza a rövidebbet. Ráadásul a készülék se egy gagyi darab.
Majdnem elfelejtettem. Írtad, hogy az akku hibátlanul működött majd fél évig, éshogy miért épp most lett baja.
Erre írtam korábban, hogy nyílván nem a Nokia okolható eggyértelműen mivel külső hatásra nem szokványos környezeti hatások által indulhatott el a dolog. Pl az elektromos hálózat volt a ludas. Túláram ilyesmi.
[Szerkesztve] -
(An)Dante
őstag
Ahhoz, hogy a hálózati feszültség ingadozása ilyet okozzon nagyon magas értékre kellett, hogy felugorjon a feszültség és sokáig kellett, hogy ott maradjon. Ne feledd, hogy a Nokia töltők eleve 110 és 240V között automatán kapcsolnak. Nem tudom, hogy mi történt ott, de az eset nagyon gyanús. Mert ugye az a baj, hogy ilyen kiugró akkut még nem láttunk csak olyat ami robbant. Nem lassan fújódott fel hanem hirtelen robbant. Mindig.
-
Mac!
aktív tag
Ez egyre jobb lesz...
Hidd el, én sem gondoltam, hogy az akku kívülről nyitotta ki a fedelet.
Az oldalra nyílást azért emlegetem, mivel az erő (belülröl) merőlegesen hat a nyílás írányára. Ezért vagy eltörik, vagy olyan mértékben deformálódik a nyílás közben, hogy az már nem lesz többé sík. Rugalmas deformáció azért nem igazán játszik ebben az esetben, mert elég husszú ''karmocskák'' (amiknek láthatóam semmi bajuk) tartják a helyén a fedelet.
A dolgokat azért annyira ne keverjük, hogy a tágulás hőt eredményez... A hő eredményez tágulást, a tágulásnak mellesleg hűtő hatása van.
De azt hiszem ez a dolog ennyi időt sem érdemelt, úgyhogy részemről jöhetnek az elméletek, az álláspontom változatlan.Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.
-
czipaocsi
aktív tag
Az akksifedél alján pont egy olyan méretű égésnyomnak látszó vmi van, mint ami az akksiról ledurrant. sztem egy hirtelen lökés simán kipattinthatta a fedelet törés nékül, bár az égés és a keletkezett hő nyomainak hiányát a teló belsejében én is érdekesnek találom....
Róma... Gondolák...
-
-
luciferc
őstag
Az nem merült fel senkiben, hogy miért az akku repülte körbe a szobát? Általában az emberek akkuval lefele teszik le a telefonjukat, nem? Ha így van (és nem csak én vagyok ilyen perverz), akkor viszont a készüléknek kellett volna röpködnie, lévén az volt felfele. A másik, hogy akárhogy is volt a telefon letéve, a készüléknek is röpködnie kellett volna, hacsak nem pontosan (!) függőleges a robbanás iránya. A telefon viszont nem úgy tűnik, mintha falnak csapódott volna. Vagyis itt egy akkuval felfele letett telefonról van szó, aminél pontosan a készülék síkjára merőleges akku robbanás következett be. Hm. Nem túl valószínű eseménynek tűnik...
-
erdoke
titán
Azt is írták, hogy a készülék a helyén maradt? Én nem olvastam ilyesmit. Egyébként meg a töltő valamennyire rögzíti, az nyilván nem az akksiba volt dugva, hanem egyik vége a konnektorban, a másik a telefonban.
Akksival lefelé is megeshet, hogy elindul a készülék fölfelé, aztán az aljáról lerepül a telep, majd a töltő kábele visszarántja. Esetleg le is válik a készülékről, de akkor is megfogja valamennyire, nem repül össze-vissza. Nameg nehezebb is lehet a készülék az akksinál.A legjobb aláírás a héten
-
őstag
Dehogy dobom el, imádom a telefonom. Na jó, annyira nem, de nagyon összeszoktunk
Most kaptam egy céges samsungot, de nem lettünk közeli barátok.
Szóval a samsung megy piacra, nokia meg marad hű társ. Ja meg a töltője, mert napi töltés azért még most is néha összejön. Nem is csoda. Napi 10-12 óra gprs mellett
Ha meg megadja magát az akksi, akkor szerencsére szert tettem egy tartalékra -
evR
aktív tag
Nagyon sok értelmes hsz és elmélet születik ebben a topikban. Én nagyon várom a fejleményeket (remélem kivizsgálják az esetet)!
Sok szemszögből megközelítettük a dolgot, úgyhogy kérem a a szakértőket és bíróságot, hogy hozzon ítéletet! Na de tényleg! Majd az esetleges vizsgálódás alkalmával ajánlom a Nokia figyelmébe ezt a topikot!
Egyébként nem megy a fejembe, hogy a teló miért ilyen makulátlan (a képek alapján)... Valaki felvetette, azt is, hogy a teló töltés közben a kijelzőn kellett, hogy feküdjön.. Ez is egy érdekes megközelítés. Na meg, hogy a teló a töltőre volt dugva, így esetleg visszarántotta.
Az a baj ezzel a dologgal, hogy rengeteg fontos részlet el van a kedves forumtársak elől rejtve. Így sok a találgatás.
Ennek ellenére én tartom azt, hogy ebben a story-ban valami gebasz van és ezt beláthatná az is, aki azon az oldalon áll, hogy ez valóban így, ebben a formában megtörténhetett!
[Szerkesztve]''...trend a lelke mindennek...''
-
luciferc
őstag
Nem írták, csak ha repült volna, akkor valószínűleg jól látható törés, sérülés lenne rajta. Illetve ha az is repkedett volna, akkor azt valószínűleg írták volna. Legalábbis szerintem.
Az általam ismert telefonok esetében a töltő csatlakozója nem tartaná meg a telefont még egy kis zuhanás után sem, nemhogy egy robbanás során.
Az aksi láthatóan nagy sebességgel csapódott a falba, még a telefont az asztal illetve a töltő lassította is, annak is komoly sebességgel kellett repülnie. Persze kivéve, ha a robbanás pont függőleges, vagy ahhoz nagyon (!) közeli volt.
Ha a készülék is elindult felfele, akkor annak is sérülnie kellett volna. A fotón egy elég egyben lévő telefon van. Persze ettől függetlenül sérülhetett.
Akksival lefelé is megeshet, hogy elindul a készülék fölfelé, aztán az aljáról lerepül a telep
Ha ilyen történt volna (amihez az kell, hogy az aksi hátlap felé lévő része robbanjon és a hátlapot lője le), akkor abban a pillanatban, hogy az aksi elhagyja a telefont (a levegőben), a telefonnak ellenkező irányban, kb ugyanakkora sebességgel kell elindulnia. Hol van akkor a sérülés? Ezt a javaslatod kizárnám.
Manapság szerintem a készülékek kb az aksikkal egy súlyban vannak. -
kohi
tag
Én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy 2 lépésben történt a dolog.
Mármint először valami (áramingadozás,stb) hatására megindul a folyamat. Az akku elkezd meghízni és lassan deformálódva kifeszíti és felborítja a telefont majd kimozdul az eredeti helyéből (vagy kipattan) majd a folyamat bedurvul és egyszer csak pukk!!
Így a telefon minmális kárt szenved és emgmagyarázza, hogy miért csak jelentéktelen sérüléseket szenved a készülék, majd az akku meg szétég és elhalálozik.
Így a kecske meg a káposzta is rendben sz.tem
Én ezt elképzelhetőnek tartom. -
blueMerle
veterán
Kedves lehetetlenezök: VOLT MÁR a kezetekben szétrobbant akku és telefon?
Hozzám már nem egyszer hoztak akár szarrá égett telókat, de valóban, voltak ilyenek is, ahol csak az akksi robbant fel, és a telónak pontosan azért nem esett SEMMI baja, mert az akksi KIPATTANT a helyéröl és a földön vagy asztalon dzsesszelve fejezte be pályafutását.
Természetesen ez még nem bizonyítja ennek a sztorinak a hitelességét. -
MODERÁTOR
-
(An)Dante
őstag
válasz czipaocsi #35 üzenetére
Az elmélet nem rossz, de az akufedélen nem égésnyom látható. Ezt be is tudom bizonyítani még látatlanban is.. Az alábbi képen az én 6290-em akksija és akkufedele látható, méghozzá a fent említett fekete folttal együtt, ami nem más, mint az akkun lévő hologramos matrica kopásának nyoma.. Vagy pedig a én akksim is felrobbant, csak nem vettem észre..
A kép és annak részei nem másolhatók tovább, a fotó csak a Mobilarena fórummal együtt linkelhető.Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
Magimano
aktív tag
szerintem kamu.
ahogy azt az aksit elnéztem köze nem volt atelefonhoz mikor ''felrobbant'' mert ha az törtnét amit az iletö állít akkor ott atelefonnak is sérülnie kellt volna. és a telefonrol készült képeken én ( és még jopáran) semmi jeléát nem látják hogy az aksi és a telefon egy idöben lett volna egy egységben.
persze lehet hogy én tévedek.
de kiváncsi leszek hogy mi lesz a vége. és talán a Nokia kivizsgáklását medj a nagyközönség is megtudja.
de szerintem valami buhera van az benne az biztos.@ Nokia N95 @ iPhone 3GS @ MacBook White @ Mi ez? Hagymásbab? NEM KRUPLISHAL! @
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...