- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
Vacillálok még mindig, hogy melyik ROM-ot tegyem fel az Euphoria OS helyett. Szóba jöhet a BoostPOP és a Cataclysm. Ez utóbbi elég jónak tűnik, ahogy olvasom minden integrálva van benne, nem kell GApps és semmi külön. Max. kernelcsere. Használ valaki Cataclym-et? Érdemes feltolni?
-
Scooter74
őstag
válasz marquuard #35352 üzenetére
Az OptiPop romnál F2FS-n vagy?
Mert jó a Boostpop rom főleg EX 2.05-s kernelével jól bánik az akkuval de megmondom őszintén, hogy ez az F2FS cseszi a csőröm elég rendesen.
A kérdésem a következő lenne:
Telepítésnél a System, Chace és Data particiókat kell F2FS-re formázni, és ha kész akkor az SD-re mentett rom meg gapps, illetve kernel és su telepítése mehet is?
Ha vissza akarod tenni mondjuk a gyári rendszert vagy egy mentést akkor előtte vissza kell formázni a System, Chace és a Data partíciót F2FS-ről EXT4-re ugye?[ Szerkesztve ]
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
vikla007
aktív tag
válasz Scooter74 #35354 üzenetére
Igen, de amikor ezeket a partíciókat leformázod akkor az sd-éd is üres lesz... a mentéseket is le kell róla menteni, különben ugrik...
Pc-ről vagy otg-ről tudsz újra rámásolni vagy telepíteni f2fs-es romot.Amúgy sem n5-ön sem onePlus-on nem sokat hoz a konyhára... legalábbis én így éreztem...
n7 2012-őn már más a helyzet... azt már a falhoz csaptam volna ha nincs f2fs...[ Szerkesztve ]
-
Scooter74
őstag
válasz vikla007 #35355 üzenetére
Köszönöm a választ!
Közben rá jöttem, hogy ha az MTP-t engedélyezem TWRP-ben akkor lehet rá másolni romot.
De mindegy mert marad a Boostpop ugyanis 23 órája van töltés nélkül, 1 óra 30 perc SOT, 40 perc telefonálás és még mindig 60%-n van az akku, és eszméletlen gyors illetve stabil, semmi lagg meg ilyesmi.Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
metal01
őstag
Mozzarella, EnterR, Scooter74, THX!
-
Scooter74
őstag
válasz metal01 #35362 üzenetére
Igazán nincs mit!
De szerintem inkább: Mozzarella-t illeti a köszönet ő nyúzza régebb óta. Amúgy egy próbát mindenképp megér.
Illetve azt is el tudom képzelni, hogy mivel nincs nagy csapat mögötte ezért jobban odafigyelnek az apróbb dolgokra is!
De ha tévedek nyugodtan javítsatok ki.[ Szerkesztve ]
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
marquuard
veterán
válasz Scooter74 #35354 üzenetére
Előző verzión használtam F2FS-t, de gyakorlati hasznát nem láttam, viszont valóban jelentősen megnöveli az írási- és olvasási sebességet.
Mindenképp kell formáznod az összes partíciót, majd egy F2FS támogatású kernelt kell használnod (CB vagy Uber), aztán mehet az Optipop és a gapps install. Ha vissza akarod csinálni, akkor EXT-re kell visszaformáznod.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
zho-lee
addikt
Helló srácok!
Csak búcsúznék.
Megváltam a szeretett készüléktől, de nem akartam pedig -muszály volt.
Köszi minden eddigi segítséget, és továbbra is sok örömet, jót nektek!Üdv, Zoli
"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
Scooter74
őstag
válasz zho-lee #35366 üzenetére
Köszi Zoli, viszont minden jót neked is.
SteveJobs: Én ha 2 nappal elöbb megyek be a telenorba akkor most lenne egy Iphone és egy Ipad mini készülékem. Ugyan is olyan akció volt, ha veszel egy Iphone 5-s telefont kapsz ajándékba egy Ipad mini tabletet. Vagy ha veszel egy LG G3-s telefont kapsz egy LG G Wach órát ajándékba. Így a kedves feleségem csak egy Samsung Galaxy A3-s telefont kapott.
[ Szerkesztve ]
-
mimate
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapja van meg a telefon és az akku idő eddig közepes. Az az érdekes, hogy az akkuhasználat menüben nem a play services vagy a kijelző a legnagyobb fogyasztó, hanem a "Google App", kb 15-20% de változó. Kikapcsoltam a google now cards-ot, és most eltűnt teljesen, és javult az üzemidő is.
Amúgy nincs root, stock minden csak a bootloader van nyitva. GPS battery saving-en, LTE bekapcsolva, de egész nap wifin van a teló.
Hiányzik a google now cards, ott szoktam időjárást nézegetni, meg a cikkek is jók, amiket ajánl. Nem tudjátok, hogy lehetne rábírni, hogy kevesebbet zabáljon?
Köszi!
-
zho-lee
addikt
válasz gery2123 #35372 üzenetére
Üdv!
A többieknek írnám: egy válás, és az azzal járó apróbb (nagyobb) szemétségek elég indok?
Kellett egy kis pénzgery: egy olcsóbbbbbb Note 2... igaz fullos, sajnos fehér,de szinte vadi új, és már megszoroztam azt a k... knoxot
Az a kb 417 apk ( ) ami a gyári romban van, szúrta a szemem.[ Szerkesztve ]
"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
marquuard
veterán
24% és 58 perc SOT, mi az isten ez?
Android OS fogyaszt legtöbbet (22%) és 3 óra 43 perc az ébrentartás.
PSN ID: marquuard
-
Robbertho
aktív tag
válasz slice14 #35376 üzenetére
A töltőadapterekben a középső két vezeték rövidre van zárva, ezzel jelzik a telefonnak, hogy ők adapterek, lehet kérni bőven áramot.
A fast charge mod ugyanezt szimulálja, így ha a géped USB-je képes rá, mert pl. 3.0-s, akkor a telefon gyorsabban fog tölteni.
Nekem 3.0-s USB van a gépemben, charger doctorral kipróbáltam: fast charge ki: 0,48 A, fast charge be: 0.87 A, tehát igenis számít, működik.Ja és a lényeg, tehát nem számít fali adapternél, csak adatkommunikációra alkalmas USB portnál, és ott is max. a fali adapter szintjét tudod elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Üdvözlet!
Segítséget kérnék: oldalra nyíló bőr tokot keresek a mobilhoz, lehetőleg jó minőségűt. Előny lenne, ha nem csak webshopban lenne látható, szóval előtte szeretném megtaperolni. Ötletek?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
válasz GrooveHero #35382 üzenetére
Igen, csak bőr kivitelben.
Ugyan borsosabb áron, de azt hiszem találtam is egyet.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Bekapcsoláskor a képen látható hibaüzenet fogad (root-olt, gyári 5.0.1)!
Mit is jelent ez??Illetve nagyon várom már az 5.1-et, mert a memóriakezelés néha kiakaszt.
Pár napja böngészés közben zenét is hallhattam, de kb 15 percenként lelőtte a zenét!
És folyamatosan újratölti azokat a dolgokat is, amit csak pár órája használtam.(^)(>.<)(^)
-
bossvico
senior tag
Szasztok!
Kéne nekem tanács, bluetooth kapcsolódási problémára. Sok angol nyelvű találat van, csak én nem tudok angolul.
Szóval az a bajom, hogy a kocsimba összepárosodik a kihangosítóval kb 5mp ig, aztán eldobja a csatlakozást.
Mit lehetne ilyenkor tenni, ki hogy oldja ezt meg? Ez kernel probláma?
Most vagy keresek egy custom romot, de melyiket??? vagy kernel kell cserélni?Most stock 5.0.1 a romom és nemtudom, hogy várjak-e 5.1 re abban javítanak ezen, vagy mit ajánlotok?
Bluetooth issue, drop...Ha tudtok kérlek segítsetek, mit írnak az angol fórumok, most ilyen baromságot olvastam, hogy kapcsoljam ki a wifit, meg mindent reteseljek, de nemá, a csajom huawei g525-e pikpakk csatlakozik és nincs baj.
Köszi.
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
Spoortcyty
tag
Üdv! A mai napon elhagytam a Nexus felirat x betűjének jobb álsó szárát. Valami frappáns ötlet pótlására ?
nexus5
-
-
bigrock
addikt
válasz Spoortcyty #35393 üzenetére
Vagy megvárod, amíg a többi is kipereg, vagy leszeded mindet és visszaragasztod.
Nexus 5 szolgáltatás. -
Just486
senior tag
válasz Spoortcyty #35393 üzenetére
Ha garanciális, és amúgy nincs agyon kopva, akkor beviszed a szervizbe, ahol jobb esetben azonnal, kevésbé jó esetben pár nap alatt raknak rá új hátlapot.
That unconquered country we call the future.
-
petfoto
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Politika
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fotonikus chipekbe fektet az EU
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mazda topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest