- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
BiP
nagyúr
válasz E.Kaufmann #35052 üzenetére
Akkor meg bólogatni kell bűnbánó szemekkel, aztán bevenni a leszarom tablettát
-
válasz koby11h #35041 üzenetére
Amugy ez a mi mennyit eszik meg hogy szokott ez alakulni van am tok jo sajat peldam:
Meg utolso otthoni melohely.
Eleg komplex backend, business logic, sok matek, adatbazis kapcsolat, sok eszkozzel kommunikacio (foleg soros porton), stb.
Meg erre rahuzva egy szep, animalos GUI.Backend:
10 szalon fut, skalazodik szepen egytol 10 magig ahogy kell, egy piritossuton is elfut mosolyogva, eszik az egesz valami 100Mbyte memoriat, es ebben mar benne van az, hogy platformfuggetlen volt a cucc, ennek megfeleloen extra kulsos libraryk voltak hasznalva.GUI:
1 szal, akkor i5 proci egy magjat 60-80% kozott gyakta, es 3Gbyte ramot evett.A manager a backendre legyint, a GUI-n meg ugy elvezkedik, hogy annyi feher cucc folyik ki a bokajanal, hogy elazik a cipoje. Es meg tobb animaciot, csillogast meg egyebet akar bele.
"Rohadek programozok nem optimalizalnak, pfuj pfuj..."
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
-
szebe
addikt
válasz hobizoli #35045 üzenetére
Nyilván a Tesla ezt jól csinálta, mert szakított a megszokott trendekkel.
Cserébe más területeken meg panaszkodnak rá. Amik szintén olyan dolgok, amik a mezei júzert pont nem szokták érdekelni (illesztés, sorja, nyöszörgés, stb)az hogy nagyobb kapacitasu RAM chip keruljon bele az milyen attervezest igenyel?
eleve van belole nagyobb is es teljesen szabvanyos a merete is
Kapacitás, gyártás, költség, tervezés stb.
Ha x-re terveznek, akkor nem fognak y-t belerakni, mert akkor eleve tervezhettek volna arra, de akkor már miért nem több, és így tovább.
Sok esetben a komplexebb alkatrészeknél nem katalógus termékekről beszélünk, ha azon bármit változtatni akarsz, lehet menni végig a beszállítói láncon, annak minden nyűgjével."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
BiP
nagyúr
Sok esetben a komplexebb alkatrészeknél nem katalógus termékekről beszélünk, ha azon bármit változtatni akarsz, lehet menni végig a beszállítói láncon, annak minden nyűgjével.
Egy fedélzeti computer háttér hardvere (legalábbis ami a UI-t futtatja), simán lehet(ne) katalógustermék. Ráadásul mire a tervezéstől eljut a gyártásig, még olcsóbb is lesz az évek alatt. Szóval simán lehet(ne) a fosnál jobbat választani, újratervezni ezt a részt, ahogy jönnek ki jobb hardverek. (vagy eleve nem egy elavultra tervezni)Gondolnám én laikusként.
-
Alg
veterán
Én már 15 éve sem értettem, miért vannak ennyire lemaradva az autógyártók fedélzeti elektronika fronton. Sok százezer ft felárért raktak be akkor (is) extraként olyan fedélzeti egységet, aminek a tudása egy alsó kategóriás mobil vagy pár 10ezer ft-os kínai tablet szintjét kaparászta alulról...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
-
hobizoli
nagyúr
5-10 ev alatt valtozik a juzer igeny is
2004-5-ben senki nem gondolta, hogy egy Apple kijon egy iPhone-l, es mekkorat fog utni a mobiloknal is, es atrendezi a piacot
volt kijelzo meret, normalis felbontas, animalt fluid UI egyben
elegge lathatoan erre eleg nagy igeny is volt a vevoi oldalrol
de az utan 5-10 evvel is meg göthedék tamagocsikat "tervezni" elegge rohejes hozzaallas
mindezt egy eleve olyan termeknel, ami tobb evnyi keresetebol all ossze egy atagjuzernek meg innen nyugatabbra is, szoval nagyon nem arrol kene szo legyen, hogy egy csorigner 3. vilagbeli senkinek kell megoldani vmit fruttiertebben amugy mit tervez az autogyarto maga?
kijelzo is eleg szabvany, legtobbszor a 1-2DIN szabvanymeretet hasznaltak 2010-12 elott mindenben IS
meg tipikusan egy beszallito tolta nekik mindig komplett egysegkentcsak autogyartoknak meg nem a polc legalja kotlákat kellett volna megvenniuk ezektol, meg tovabbrakni az autoba 10-15x felarral, amikor a vevo zsebeben levo korabeli Galaxy S2-3 meg iPhone 4-5 korbehugyozta kepessegben sokkal kevesebbert...
...es azon is zsiiiiirosra telekereste magat annak a gyartojasogornak is F31 335XD is, nezed a kijelzot benne, es kajakra mintha 640x480 lenne, vagy max 800x600
ehhez kepest a Tesla egy TV-t rakott be, sokkal nagyobb felbontassal, meg olyan fluid UI-vel, hogy siiirszegyedi UI operacios sw-nek is mi az ertelme van egy Android mellett, ami mar akkoris reg futo tema volt?
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Alg
veterán
Mondok jobbat:
Nincs beépített kijelző, csak egy nagy üres hely a középkonzolon egy mágneses töltővel.
Autóhoz jár tablet, felárért cserélhető, vagy akár a saját tabletet is használhatod a megfelelő applikációval.Bónusz: a tablet wireless kulcsként is működik, otthon wifiről tölti le a frissítéseket (pl. térkép), meg biztos még ezer hasznos dolgot ki lehet találni hozzá.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
válasz E.Kaufmann #35063 üzenetére
Igen
@bambano : Ez nem akadálya semminek.
@Alg : Akár így is.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
F.E.K..
senior tag
.vaaaagy Andoid auto/CarPlay képes "kijelző", és meg is van oldva a szórakoztató/navigációs központ része a dolognak. (nem én találtam fel, mielőtt... )
Persze ehhez az autó specifikus részekbek fixen kell külön kijelzés/kezelőszervek, de a navi/media fogyasztást onnantól a telefonod/tableted/stb. kezeli és frissíti...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Lenry
félisten
válasz F.E.K.. #35070 üzenetére
tudod melyik gyártó ugrotta ezt meg? a Dacia. a Springgel.
nem tud semmit a multimédia rendszer, de van benne Android Auto meg Carplay. kész, lehet hátradőlni meg vállat veregetni, mert nincs vele több teendő[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
KROK640
nagyúr
Igen. ezt én is tapasztaltam, hogy sokaknak meg sem fordult a fejükben, hogy mp3-at DVDre is lehet írni, mindeközben nekem az első mp3-akkal teli DVD-m már 2003-ban megvolt
Egyébként óvatos voltam az mp3 listákkal egy idő után, mert egyszer jött egy arc, hogy neki ez kel l(DVD-re) és kb 600db szimpla mp3 volt összeírva egy listára, persze külön szám mindegyik. Megcsináltam neki, de egy egész délután volt mire összeválogattam egyesével neki a számokat, úgyhogy utána bevezettem, hogy komplett albumokat lehet csak válogatni, ha pedig valakinek a sok kis vegyes kellett, akkor különféle CD mixekből válogathatott, de ezek előre elkészített lemezképek voltak. Ha peche volt akkor hiába csak 5 szám kellett neki az öt különböző lemezen volt, akkor vehette meg mind az ötöt. De ilyen kb sosem volt, általában 2-3 lemez befedte a legnépszerűbb igényeket, és még sok bonus tracket is kapott mellé.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz bambano #35009 üzenetére
Persze, az esetek nagytöbbségében túloznak a kedves ügyfelek.
De pl ha nekem nem lenne TV akkor észre sem venném de ugyanez vezetékes telefonra.Az internetnél meg mint mondtam nekem rendszerint éjszaka szeret elmenni, van, hogy észre sem veszem, azt meg már megtanultam, hogy pár óra múlva magától megjavul, már rég nem is telefonálok miatta (akkor is kb ugyannyi idő még helyreállítják).
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #35013 üzenetére
Én 128kbps alatt hallottam különbséget, és 128-192 max 256-os mp3-akat gyűjtöttem/csináltam, a felett abszolút nem érte meg.
Meg volt dinamikus is, és szerencsére a telefonom (Nokia 5510) kezelte ezt meg az mp3 pro-t is, így a 64MB memóriája nem volt olyan vészes korlát. Csak az volt a bosszantó, hogy hogyha megvolt a lista, hogy mi megy a telefonra, akkor még ki kellett "bakelni" a számokat, vagyis mp3 pro-ra vagy dinamikusra konvertálni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
frescho
addikt
válasz qnadam #35074 üzenetére
Mondjuk az ablak nem is férne el abban a kis ajtóban, vagy csak tenyérnyit lehetne letekerni. Sokkal jobban zavar az atom sötétített hátsó szekció. Igazi szükségmegoldás, mert kellett valami amivel lehúzzák az átlagot. Csak annyit gyártottak ami ehhez elég volt. Ha a Dáliához viszonyítjuk, akkor szuper jószág, de egy Levél sokkal autószerűbb.
https://frescho.hu
-
-
Lenry
félisten
válasz frescho #35073 üzenetére
a Ford kis puttonyosainál is ilyen van. igazából teljesen korrekt megoldásnak érzem
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #35083 üzenetére
Fix Or Repair Daily...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #35018 üzenetére
Igen, ezeket az "okos" gépépítőket már kitárgyaltuk, de valóban kimeríthetetlen témát szolgáltatnak.
Meg amikor van a keretösszeg, és akkor azt mondod, hogy ebből van I5 + 16GB asztaliba normálisabb VGA-val vagy ugyanez notiba I3 + 8GB, és akkor simán rábólint az utóbbira. Fogod vinni valahová?? ööö azt nem, de ha esetleg mégis talán kelleni fog egyszer valamikor vinni, akkor inkább legyen noti. Aztán 3 év múlva úgy dobja ki, hogy a gép végig az asztalon volt.
De a keretösszeg az amiből imádnak lefelé faragni, elindulunk pl 350-ről két nap múlva már csak 250, aztán kiderül, hogy jó lesz az 200-nak is, de lehetőleg alulról, de most jut ezsébe, hogy a GTA5-ön kívül az aktuális AAA címnek is fullon kéne mennie, de ez ugye neked nem lehet gond ennyiből sem.
Meg tényleg amikor 400K-s gépen 10K-s faragások mennek... PFF. Egyébként így van, kb én is 6 éve körül ajánlok már minimum 16GB RAMot, (én már 2014-ben annyival mentem) 2020 után meg már tényleg az irodai, csak netezősbe is. Legfeljebb akkor mondok 8-at ha régebbi gépet bővít, és mondjuk egy 4GB-os modul mellé kerül be egy 8-as. Covid előtt pont így bővítettem egy gamernek használt brand gépet, frutti volt a keret, kapott +8GB RAM, meg egy SATA SSD-t, meg egy GTX950-et a CPUba lévő helyett, rá se lehetett ismerni a gépre, és relative olcsón megvolt.
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #35035 üzenetére
"ami sokszor a x.yy+n (n>0.. következő főverzió) verzióra végül sokat javul" - KHM... úgy érted, hogy romlik. Rengeteg szoftvernél (nme mondom, hogy nicns kivétel, de nem sok) az a helyzet, hogy minél újabb verzió jön ki, annál nagyobb a gépigénye.
és pontosan a különféle optimalizálatlanságok egymásra rakódása is belejátszik ebbe, és egyre inkább senki nem fog hozzányúlni mert túl nagy meló lenne. Majd mellé nő a hardver.Plusz egy időben volt az is, hogy egy program mindent le akart fedni, pl Nero, ami egy remek kis CD író programból egy idő után már kép és hang és videószerkesztő konvertáló és mellesleg még optikai lemez író program is volt, megtízszerezve közben a gépigényét.
-
KROK640
nagyúr
válasz solena #35036 üzenetére
Nekem a nyelviskola volt hasonló.
kellett pár hónap még belerázódtam a dolgokba, de miután minden gép rendben volt, a folyamatokat meg kioptimalizáltam (volt olyan feladat ami elsőre négy munkanapomat vett igénybe, a végén pedig ugyanaz 2-3 órát mindössze) akkor meglepően sok munkaidőn belüli szabadidőm volt.
Ami olyan időkben mikor még ott kellett lennem, de más nem, akkor elment IT hírekkel, sőt nem ritkán komplett filmeket tudtam megnézni. Meg volt az akinél tudtam, hogy nem kell kapkodni az ablakok bezárásával, mert egy szót sem fog szólni, ha esetleg azt látja, hogy baromira nem munka van a képernyőn ... és volt aki úgy ült oda nekem az irodába pl a főnököt megvárni, hogy 1 órán át meredten bámultam a gmail-re és azon imdákoztam jöjjön már valami munkával kapcsolatos levél, vagy csörrenjen meg a telefon vagy történjen valami, ami baromira munka, mert így az idő sem telik, és az sem jóü, ha a kedves - kevésbé jó arc - kolléga azt látja, hogy nekem semmi dolgom, vagy látványosan nem munka van a monitoron. De ilyenkor tudtam a különféle táblázatokon és egyebeken végtelenségbe menő színkódos stb reszelggetést végezni, sőt, ilyeneknél fordult elő, hogy olykor egészen apró mértékben de a honlapunk is változott.
Egy idő után persze ezeket az időket igyekeztem különféle fusikra használni, elsősorban fordításokra, de volt, hogy tök másnak csináltam honlapot éppen.
Sőt, egy időben előfordult az is, hogy pénteken már annyira nem történt semmi, hogy noha papíron 4-ig lettem volna (meg volt amikor tovább) 13:00-kor hazamentem, átirányítva a lehetséges céges hívásokat a magán mobilomra. Soha, semmi nem történt (és általában hétfőn vettem észre, hogy hopp megint az én telóm csörög mikor céges hívás jön be). Sajnos a szombat már nem volt ilyen baráti, mert ebben az iparágban a szombat az egyik legelfoglaltabb nap, de szerencsére a legkeményebb időszakban is szombat délután 4-kor azért bezártunk.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
veterán
ez így nem teljesen igaz egyrészt tb4-es legyen, dp alt kijárattal, ne valami usb-s szutyok, másrészt az se baj, ha a kellő mennyiségű port megvan rajta meg ha a thunderbolt tovább is lenne vezetve, talán az lenne a legjobb, a jövőt figyelembe véve. ja
és akkor még felmerül, hogy mindez legyen egy monitorba építve displaylink viszont nem kell.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
koby11h
őstag
válasz KROK640 #35088 üzenetére
Nem főverziók között, hanem pl. egy tervezőprogramnál vagy játéknál az alverziók közötti váltás pl. egy játéknál 1.0 és szaggat, képhibák, kifut a memóriából. Aztán 1.02 már jobb, 1.04 már játszható is... láttunk már erre példákat.
Az más dolog, hogy a 3.0 verzió 4 GB, míg a 4.0 verzió már 16 GB valamiből. Ott ha tényleg annyival többet tud, akkor ok, ha nem, akkor van gond..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz koby11h #35035 üzenetére
Persze, rengeteg példa van erre is. Csak ilyenkor mindig az a kérdés, hogy komolyan azt hiszed, hogy a programozó volt a lusta? Direkt eldöntötte, hogy szar munkát fog kiadni a keze közül?
Vaaaaagy, valami más lehet a háttérben?Persze, sok a kontár szakbarbár itt is, pláne web meg frontend oldalon (ott azokat sajnálom a legjobban, akik tényleg jók, mert van abból is bőven), de én minden oldalról azt látom, hogy minden mindegy, csak legyen kiadva, majd javítjuk. Hidd el, a programozók pont ugyan annyira utálják ezt, mint az ügyfelek. Csak épp a döntés még a pénz rohadtul nem a mi kezünkben van.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz KROK640 #35088 üzenetére
"az a helyzet, hogy minél újabb verzió jön ki, annál nagyobb a gépigénye."
A normális cuccoknak nem@opr : Jaja, a határidő nagy úr, hogy esetleg nehézségek vannak, azt meg... nekünk egy ilyen baromsággal a komplett IT szervezetet szétzüllesztették, mert volt egy projekt, ami minden erőforrást elvitt, de nem érdekelt senkit
@KROK640 : 2010 körül a gyárban, ahol IT-s voltam, már nagyon gáz éjszakásnak számított, ha 2 filmet nem tudtál megnézni, meg aludni egy jót a 12 órás műszakban
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #35087 üzenetére
unokatesomeknak csak azert irtam egy Lenovo Ryzen3+8GB-s gepet, mert tudtam hogy eleg szereny korulmenyek kozott elnek es kell online tanulashoz a suliba a gyereknek
a regi gep meg Core2 +4GB + HDD volt es allandoan ugy lelassult, hogy reg tul voltak a feladaton a tobbiek mar, neki meg még toltogetett a gep
hasznaltat nem akartak, mert mar 2-vel is befurodtek, hogy par honapon belul elromlottak, vagy ilyen hasznalhatatlanul lassu
de tenyleg az volt a leg-leg-legolcsobb epkezlab megoldas 122k-ert az Emag-n
elotte ok 120k-ban limitaltak a keretet, es Celeron N4100 meg hasonlokat neztek 115k korul
ebbol nincs is 16GB-s verzio egyebkent
örö é bódottá van, hogy milyen jo gyors... a regihez kepest nyilvan egy dimenziougras
mondjuk desktopban se biztos, hogy ossze tudtam volna rakni ennyibol monitorral meg a HA-rol se vmittöbb drón kell ;P
-
-
KROK640
nagyúr
válasz solena #35051 üzenetére
És ezt csak most mondod??
4-13 éves korom között minden iskolai szünet jelentős részét anyám aktuális munkahelyén töltöttem*. Aztán mikor pályakezdő voltam (akkor még nem járt rájuk semmi kedvezmény) mindenki azzal hajtott el, hogy pályakezdő nem kell, legyen X év tapasztalatom. Aztán pont akkor kezdett a pályakezdőség előnynek számítani, amikor már kicsúsztam belőle.* Egyszer emlékszem, anyám mondta nekem karácsony előtt (nekünk gyerekeknek már téli szünet volt) hogy ma bevisz a munkahelyére megint, de legyek rossz, mert akkor holnap nem kell jönni. A főnöke nem akarta szabadságra engedni, de ha rossz leszek, akkor inkább elengedi. Mozgalmas nap volt aznap az irodában másnap pedig otthon ülhettem
-
KROK640
nagyúr
Szintúgy. 2007-ben dolgoztam egy rövid ideig ilyen területen, és teljesen megdöbbentett, hogy akkor 486 és Pentium 1 szintű cuccok voltak meglepően drága autókban is (Audi, BMW, Merci); pedig már a C2D érát éltük, és az ilyen gépek kompletten 5 ezer ft-os kategóriák voltak asztaliban.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest