Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
rengeteg az AAs rendszámú tényleg új kocsi (nem a 20éves roncs kapott új rendszámot).
Itt azért megnézném a statisztikát, hogy ebből mennyi a magánszemély, meg mennyi a céges vásárlás.
De ja, ezek simán lehetnek olyanok, amik 1 éve lettek rendelve, de csak most jöttek meg, és állnak forgalomba.[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
válasz koby11h #26843 üzenetére
"a gyerek a 12 informatika óra után leül melóhelyen az MSO elé és nem ismeri meg"
Most a diákjainkon látom, hogy így semAmúgy az pont nem lenne baj, ha többféle OS-t és programokat látnának a gyerekek informatikaórán, csak a jelen oktatásban kb. mindegy, mit oktatnak rosszul
@Szigma : Azért volt ám nem egy opensource átállás a világban, ahol simán megy a dolog... Münchenben volt több gyanús dolog, pl. valószínűleg mind a két átállás jól fizetett valakinek
Amúgy magyar szerveknél is van érdekeltsége a Suse magyarországnak (pár éve az egyik Expert days-en mondták), szóval az itthoni infra sem 100% MS.
koby11h-nak lesz igaza azzal a zsarolásszerű árajánlatkéréssel
BTW most futottam bele, hogy az asztali o365-ös Wödörben elmentett template a webes Wödörben szétesett, Libre-ben nem.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
F.E.K..
senior tag
Azt hiszem, ez itt egy kis ontpik eset:
Ismerős kért segítséget, neten keresztül, úgy 200Km-ről. Gépet fejlesztene a férjének hogy lehessen játszani, meglepetésként. Az árát a család dobja össze, születésnapi ajándékként.
Sokadik levél váltásra sikerült tőle legalább egy keret összeget megtudni:
"
Kb. Max.100-120 000 Ft a bill, monitor, hangfalak, videokártya. Ha a videokártya most nem jön össze nem gond. Akkor csak a többi, de akkor max 80-100 000 Ft.
"Természetesen kizárólag bolti, garanciális vásárlás jöhet szóba szigorúan.
A kiinduló alapot is sikerült kideríteni, egy Asuspro D340MF brand gép, úgy két éve vásárolva. Jelenlegi vga: valami intel integrált, a többi alkatrész pontos típusa nyilván ismeretlen.
Sóhaj...
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
addikt
válasz F.E.K.. #26854 üzenetére
Hát de Te írtad, VGA nélkül 80-100.000 Ft, az már nem is Mission Impossible.
Igaz játszani nem fog tudni vele...UI: Legalább 250W-os táp van benne? (remélhetőleg szabvány tápcsati, és akkor olcsón lehet tápot cserélni)
Amúgy ha jó a táp, még nem is esélytelen fejleszteni, 2080-at is írja, hogy azzal is kapható
-
Lenry
félisten
"szia
ne haragudj, de ennyiből egész egyszerűen nem lehet olyan gépet összerakni, ami ne volna csalódás játék szempontjából a férjednek. szerintem minimum ........ Ft-ot rá kellene szánni."
szabadon választott elköszönés, aláírás, küldés[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
F.E.K..
senior tag
Á, a táp kiderítése már kizárt hogy sikeres legyen...
Az, hogy mit értünk megcélzott játék alatt... nos, az is x a képletben.
Persze az sem segít, hogy a férj előtt titokban kell végrehajtani.. mert akkor legalább a cél játékokat lehetne tudni, mint kiindulási alap + legalább egy részletesebb gép infó érkezne.Ezekhez a megcélzott anyagi rész már csak a hab a tortán...
-
-
F.E.K..
senior tag
Nagyjából ezt írtam válaszként.
@koby11h nem jó, pc kell, mert ugye azon szöveget is szerkesztenek, + legalább két stratégia játékról tudok amivel játszik, és azok csak pc-n vannak meg.
Bár ha csak játékra kell egy valamilyen gép, egy konzol kétségtelenül észerűbb választás, ebben teljesen egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Ha jól látom ez valami 9.gen intel.
Alapnak nem rossz. (Persze ha i3-9100, 4giga rammal , az szopó)
De ha 2 éve vették, akkor minek új bill.egér, hangfal, monitor?
Mert az látszik az asztalon, és látványosabb az ajándék?
Jobban járnának, ha 120e-es keretből vennének egy vidkartyát, ami belefér.(- tápcsere, ha szükséges)
Ma már használtan 3060ast meg lehet csípni, az már játékosnak elmegy.
Csomó pénzt feleslegesen kidobni áfára? Az nem ajándék.Koby által bedobott konzolra váltás sem rossz.
Csak akkor meg jönnek a kifogások:
-az asztalit másra is használják
-meg kell venni a játékot
-kell hozzá tévé (ami amúgy van, de azon nem játszhat apa, mert addig megy a Puniella 128.része)
Stb.stb.[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
A monitort értem: az előző gépből örökölt crt van az asztalon, 1024x768 felbontással...
(a bill, hangfal szintén onnan maradt)Persze ha szegény vga kap legalább egy fullhd monitort, ugyanaz a játék pocsékabbul fog futni cserében, elvégre a teljesítmény nem változik, csak a kiszámolandó pixelek száma növekszik...
Bedobtam a használt hardver vásárlás ötletét, de szigorú elutasítás érkezett rá. Ennyi pénzért már minden legyen vadi új! felkiáltással. Nos, ő tudja, de félek hogy csalódás lesz a dolog végkimenetele..
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Most nem kerestem rá a modellekre, de gondolom, a ZBook tutira fémházas. A ProBook 640 G8 is kapott már fémházat? Az egyik elődjét (640 G4) használom rendszeresen, az full műanyag, bár annak relatíve jó minőségű.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
válasz F.E.K.. #26861 üzenetére
Hat, pedig ebbol a penzbol magasan a legjobb dontes az lenne, hogy kap egy olcso monitort, hogy ne csessze szet a szemet a regi crt, meg egy xbox series s konzolt, amit szinten lehet a monitorra is kotni, sot, sok jatekban eger-billentyu is mukodik, szoval... Eloszor is fogjak fel, hogy uj cuccokkal nem fog menni. Aztan:
Monitor: ~20kHUF (valami hasznalt 19-21" amin van hdmi es tud FHD-t. A regi crt utan ez is aldas lesz)
XSS: 70kHUF (hasznalt, de alig hasznalt, tokeletes allapot, dobozban stb)
Uj billentyu+eger: ~15k, es akkor mar eleg fasza, boltbol, uj, es akkor megnuygszik a lelke, hogy ilyet is vett
HDMI splitter, hogy egy monitorra legyen dugva a gep meg az xss is: ~5kHUF
USB splitter (switch selector), hogy ugyanaz a bill+eger legyen dugva a gepre meg az xss-re is (en is igy hasznalom a ceges workstationt meg a sajat gepet, nagyon faszan mukodik) ~5kHUF
Osszesen: 115kHUF, es apuka is boldog, van uj csillogo dolog is (vagy olyan, ami nagyon annak latszik), es semmit nem kellett feladni sem.Csak ugye ehhez fel kene fogni azt, hogy 100kHUF az nem sok, hanem keves penz ma mar. Es ez szokott a legnehezebb feladat lenni.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
BiP
nagyúr
sőt, mivel brand gép, ezért jó esélllyel van szériaszáma.
Azt elkéri, és akkor a konfig többi része is megvan. (táp, milyen proci, mennyi mem, van-e SSD?)FEK: esetleg pár scenariot fel lehet vázolni.
1. megveszik a perifériákat, ami ajándéknak látványos, de nagy gémelés nem lesz belőle.
2. elfogadják, hogy használtból többet ki lehet hozni, és ha apuka nem annyira szüzesség-fetisiszta, a végén nagyobb lesz az öröm.
3. elmennek konzol irányba, ebből a pénzből valami szolidat ki lehet hozni. (pl. meglévő tévére rádugva megspórolják a monitort, havi előfizuval meg a játékok árán spórolnak sokat) -
Probook ugy femhazas (ha jol tudom), hogy igazabol foleg muanyag, kivul fem (muanyagra ragasztva szokasos modon), viszont a fontosabb dolgok, mint pl zsaner fembol vannak, fem csavarokkal, fem rogzitesi pontokkal. Szoval legalabb a legserulekenyebb dolgok, amik legtobbszor okozzak egy noti halalat merevebbek, jobbak, mint egy konzumer froccsentett fostaligaban. De nagyon nem elitebook szint, a zbook meg meg egy lepcsovel az elitebook felett van, szoval eg es fold a kulonbseg.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
ui.: Esetleg meg kicsit sporolni meg a forumon tudakozni, es kap hozza nemi gamepasst is apuka, aztan le se lehet vakarni a vigyort a fejerol.
Persze ez csak akkor opcio, ha a cel elsosorban az, hogy apuka boldog legyen evekig, nem pedig az, hogy a szomszed lassa, hogy itt bizony penz lett koltve. Elszomoritoan ritka az, hogy a valosagban a cel az elobbi, nem az utobbi."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
fatpingvin
addikt
Flowblade
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Tim82
félisten
A zsanér a 640 G4-nél is fém, de a kijelzőfedlap, burkolati elemek szinte biztos, hogy csak fémes hatású műanyag és még csak ragasztva sincsen rá fém. Ettől függetlenül nem rossz érzés kézbevenni, meg megvan az az előny is, hogy valamivel könnyebb cserélni.
A saját G4-en nemrég cseréltem komplett burkolatot (kijelzőfedlap, billentyűzet körüli keret/palmrest, alsó burkolat), onnan veszem. Az előző tulajnak sikerült mindezeket leamortizálni némi oldalra ejtéssel, gyakorlatilag lezúzva a töltőcsatlakozó környékén mindegyik burkolati elemet. A burkolat nyújtotta védelem mégis elég jó lehetett, mert az alaplap egyáltalán nem sérült.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Igen, a probook az ilyen. Small business kategória. Gyakorlatilag pont annyival a konzumer felett, hogy már egy laptoposabb felhasználást is bírjon azért.
Ne érts félre, abszolút nem írom le, én nagyon szeretem a probook szériát, gyakorlatilag a go-to megoldásom mindig, ha valakinek általános felhasználásra kell noti, ami nem lesz nagyon nyúzva, mert nagyon jó kompromisszum, csak tudni kell a helyén kezelni."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
F.E.K..
senior tag
Van neki, abból (nekem legalábbis) annyi derült ki, hogy a garancia adatok:
Nem garanciális
2022/07/09Illetve az, hogy ez egy Desktop Commercial(System), D340MF-I391000230
Hol lehet pontos komponens listára keresni? (feltételezve, hogy se a bolt, se más nem nyúlt bele azóta, amire azért jó esély van ez esetben)
Ja, én igyekszem a 4.verziót választani: hagynak ezzel békén... ebből könnyen az lesz, hogy valamit mondok, aztán az elvárt csoda helyett jön a csalódás --> dehát te mondtad hogy mit vegyünk, rááadásul drága is vót!
Na kösz, ezt igyekszem kihagyni...
@hcl tápra annyit találtam, hogy ezekkel szerelték ezt a típust:
250 W
300 W
350 W
500 W[ Szerkesztve ]
-
xboxelado444
újonc
Nekem a kedvencem amikor a rendszergazdan huledeznek hogy utal vagy alig/ nem tud programozni.
-
BiP
nagyúr
válasz F.E.K.. #26874 üzenetére
Reméltem, hogy az Asus olyan, mint a többi neves gyártó (lenovo, dell, hp), hogy serial number alapján kiköpi a hardverlistát is.
de a legvalószínűbb a típusszám alapján, hogy i3-9100, 4GB ram, 256SSD, 300-as táp. (bár szerelték több konfigurációban is, de azért magyar boltokat nézve ezt tartom a legvalószínűbbnek)Úgyhogy membővítés + tápcsere is játszik. Proci nem egy gamer proci, de mégiscsak 4szál, 4.2GHZ, szóval nem használhatatlan. (kb. egy régi i5-7600k-nak felel meg)
Ilyen igények mellett lehet, hogy mégiscsak jobb kimaradni.
Hiába jó a család szándéka, ha mindent olyan igényekkel és kerettel kívánják megvalósítani, ami sok buktatót rejt. Jól nem jöhetsz ki.
Max akkor, ha a család rugalmas lenne a dologban, és rád hagyatkozna, de nem úgy tűnik.
Határozott elképzeléseik vannak, de legalább nincsenek képben. Jó kombó[ Szerkesztve ]
-
-
koby11h
őstag
válasz xboxelado444 #26877 üzenetére
IT = programozó... és még sem akarja a szemészével kivetetni a vakbelét! Ejnye, pedig az is orvos!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
F.E.K..
senior tag
válasz koby11h #26880 üzenetére
Ó, hát ha meghallják, hogy informatikus, akkor általában két féle szakember jut eszébe:
A klasszikus rendszergazda/desktop támogató, akikkel ugye találkozik, ők üzemelik be a gépet, kattingatnak olykor az user helyett a word-ben, stb.
Valamit A programozó, aki létrehozza a programokat. (fontos, hogy minden programot, szóval mobil, mac, win, az mindegy...)
(A hálózati szakemberek, biztonsági szakemberek, vagy pláne a magamfajta IT-s, stb. ... nos, az nem létezik a köztudatban)
-
-
-
xboxelado444
újonc
Valami 2015 koruli szakmai gyak lehetett.25 ezer koruli havi penzzel.Nem lepodnek meg ha velunk csinaltattak volna egy reszet a penzes palyazati munka szarabb reszenek.Ez meg elotte volt amikor nem tudtak mit csinaljunk.Mondta a no h mit csinaljunk megcsinaltam.Aztan mivel nem volt uj feladat nekialltam online pokerezni,kiakadt hogy me nem szoltam h kesz vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz xboxelado444 #26886 üzenetére
Ez nem a te hibád, ha ő nem ad munkát...
Ez olyan, mint a kolléga, aki egész nap elszüttyög egy gép telepítésével én meg megcsinálom 2 óra alatt átadás készre. Ha utána én szakmai anyagokat olvasok a következő feladatig (azért az online póker erős lenne) az már az én dolgom. A kolléga meg kedve és tudása szerint halad, én sem szólok abba bele."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
4 tengelyes CNC eszterga beépített gépet néztem, nem ment a programletöltés a DNC szerverről. Utolsó nyitott fájlok: Indiana Jones 4. rész mkv, pendrive-ról. Nem ez volt az oka, de jeleztem, hogy ilyet nem szeretnék még egyszer meglátni
Még a kilincseket szoktam visszarakni... meg kiszedni az iratmegsemmisítőből ami beleszorul
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz pn4hvq #26891 üzenetére
A film szar, de ez csak egy dolog.
Annak a vacaknak 15" kijelzője volt, nagyon rossz betekintési szöggel, minimálisan dönthető és forgatható állvánnyal. Ahhoz 2 órát ott állva kellene szemből nézned, az meg náluk kizárt!
Mivel nem volt rendesen visszazárva a D-sub kimenetet takaró gumi, így rájöttem, hogy az irodából loptak ki 22" monitort és azon nézték. Na ez a része zavart, hogy elhordják a leltári cuccot és ha pl. leejtik, akkor az nekem munka. Én meg ha nem muszáj, akkor nem..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
bambano
titán
úgy érted, hogy végre elkezdik végrehajtani a vonatkozó korábbi határozatokat?
nem látok ebben problémát.
a kormánynak van Szabadszoftver intézete, ott csináltak mindenféle dokumentációt, legfeljebb majd előveszik azokat és végre használják.szerk: koby11h: "Ok, csak akkor be szoktak próbálkozni, hogy figyelj MS, átállunk Libre Office-ra": egy ilyen bejelentés tökéletesen betölti ezt a funkciót.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #26841 üzenetére
vannak matx-es gépeim, nem az alaplappal szokott gond lenni, hanem a rendes matx házzal. nincs belőle választék.
-
bambano
titán
válasz SZIGMA #26847 üzenetére
"Erről az átállásról előbb megkérdezném a müncheni városvezetést": melyiket? azt, amelyik megcsinálta az átállást, vagy azt, amelyik a választások után leváltotta ezt a vezetést és politikai okokból visszacsinálta az egészet?
-
Kozben megvolt a beszelgetes a videovagni tanulni akaro haverral. Teljesen racionalis volt es jol allt hozza a dologhoz nagyon (es az a tipusu ember, akit alig birtam meggyozni, hogy nem, nem kell fizetnie semmit... Neki nem).
Szoval, a dolog vege az lett, hogy dobperges...
Lenovo Thinkpad X1 Extreme Gen 3, 15.6" UHD, i7-10750H, 32GB RAM, 1TB SSD,1650Ti, bonatatlan, uj gep, ket ev premium on-site lenovo gari, £1450.Amiert vegul erre esett a valasztas:
- Mindket memslot SO-DIMM, nem forrasztott undormany, tehat ha kell, 64GB-ig fel lehet upgrade-elni konnyen es olcson, hazilag.
- Ket pcie m.2 slot, tehat ha kifut abbol az 1Tb-bol, ami most benne van, csak bepattintunk melle egy masikat es kesz. Valoszinu kesobb az is keves lesz, de amihez nem eleg 2-4Tb, ahhoz mar ugyis NAS kell, vagy valami hasonlo, ami boven tulmegy egy laptop keretein (vagy ha nem, akkor is aranytalanul draga.. Most meg, aztan ki tudja, par ev mulva lehet a 8Tb/stick is megfizetheto lesz).
- 4k szinkalibralt 15.6" kijelzo, raadasul a fasza, fenyes fajta (de szvsz nem az OLED)
- Ugyan nem tul eros, de csak van benne dedikalt vga (1650Ti 4GB)
- Thunderbolt 3, tehat ha a 1650Ti keves lesz, kulso vga megoldja
- Nem hasznalt vagy refurbished, hanem opened/never used corporate stock
- Meg ket ev 24 oras on-site gari
- Win10 pro licenc benne van az arbanAmiben nem tul jo a gep:
- Akkuidoben ez a szeria konkretan fos. Ha 4 orat bir, mar orom-boldogsag van. De a srac azt mondta, hogy leszarja, ugyis viszi magaval a toltot, es ugyis delutan/este lesz hasznalva, konnektor mellett, utazas alatt is.
- Ha hasznalod, mint minden hasonlo mobil workstation, hangos. Erre annyit mondott, hogy van PS4-e, megszokta a ventihangot, le se szarja.Szoval ez lett a dolog vege, ezen felul Davinci Resolve free + egy £15-os Udemy kurzus.
Nem is szarozik, ma ha hazaer a dolgabol, ra is nyom a rendeles gombra."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz bambano #26897 üzenetére
Amugy igazan atallhatnanak ra, hogy minden web alapokon menjen (ez azon keves agazatok egyike, ahol ez nem hiba, hanem ereny), aztan onnantol tok mindegy lenne, egy sima barmilyen ablakozos bongeszos linux meg nagyon max egy open office vagy libre office es meg is van oldva.
Kerdes, hogy mennyi nativ appjuk van, mert az siman kerekbe tudja torni ezeket a probalkozasokat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mazda topik
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Gumi és felni topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest