Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Feladat:
- 1 telefonközpont áthelyezése 2 emelettel lentebb
- 10 mellék visszakötése
- kábelezni nem kell, csak el kell vágni a folyosó végén a vezetékekeket és megfelelő sorrendbe visszakötni a telefonközpontba.Délelőtt 10 óra óta 4 rendszergazda kolléga dolgozik rajta, de még nincs működő telefon.
Mondjuk így legalább nem csörög.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
"csak el kell vágni a folyosó végén a vezetékekeket "
Itt már rosszul kezdődik...Én ma nem mentem be patchelni, mert a külső biztonságis cég, aki a kártyaolvasókat az ajtóknál karbantartja, "nem vette észre", hogy az egyik épületben hónapok óta offline az olvasójuk...
...kijönni nem tudnak hogy valaki beengedjen...
...a manager, akinek a cuccát be kellett volna kötni, szerintem nem lesz kedves.@fatpingvin : Sok helyen ezek a munkakörök nem különülnek el. Nálunk is a komolyabb telefonos macerát a szolgáltató csinálja, néha a telephely tulaja, de a kisebbeket mi.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz fatpingvin #26502 üzenetére
Pont ezt akartam irni, hogy egyreszt lol, masreszt viszont mi a picsa koze van ehhez a rendszergazdanak. Parkoloba is kikuldik neha olajat cserelni minden autoban?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
válasz fatpingvin #26502 üzenetére
10 db UTP kábelt el elvágni, megkrimpelni és visszadugni.
1 csinálja másik 3 kolléga támogatja lelkileg.Jó a 4 rendszergazdából 2 diák egy meg finoman szólva nem túl tapasztalt.
Nincs technikus a cégnél, nem vagyunk akkorák.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
koby11h
őstag
Ahelyett, hogy segítenél nekik... Vagy legalább nyomtass nekik csajos képet a bekötéshez!
Egyébként láttam én már olyan utp bekötést, ami sem a T568A sem a T568B-nek nem felelt meg... Ha nem nézzük meg előre, akkor a kukából kellett volna kiszedegetnünk a levágott dugókat, hogy mi a franc volt ez!
De legalább mind a 4 kábel egyformán volt bekötve mind a két végén.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
addikt
válasz koby11h #26506 üzenetére
Igen, minden T568B szerint van bekötve.
Amikor ide költöztünk én csináltam meg egyedül:
- összes kábel kimérése,
- végpontok dokumentálása panelek és fali aljzatok feliratozása
- szükség esetén aljzatok újrakötése
- komplett hálózat és telefon összekötése (router-tűzfal-switch-AP, telefon-telefonközpont)
A felsorolt melót 48 végpontra 2 nap alatt egyedül csináltam meg.Az, hogy az összes papír és elektronikus doksit elhányták valahova és most kezdhetik elölről, nem az én problémám.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
A kimérés egyedül rossz meló, sok a rohangálás benne. Olyat már nem csinálnék
Majd kész lesznek vele... van amikor a munka egy emberrel 1x8 óra és ugyan az 3 emberrel 3x8 órahobizoli: ki volt nyomtatva a régi irodában Ma már olyan pol.korrekt a világ, hogy kénytelenek vagyunk vezetékes rajzról tanulni az ilyeneket...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz koby11h #26506 üzenetére
Hehe. Mocsokdrága mérőgép, kábel megtört, tegyél rá másik dugót...
...még jó, hogy nem elvágták, mert valami tök egyedi sorrend voltTicket egy csajtól
"My laptop is overheating, please check"
...magától adódó válasz
"you are too hot"[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Ez a helyes hozzáállás, ebben a veszélyhelyzetben nincs idő válogatni!
Nekem patch kábelt kellet volna cserélnem. Kábel elővéve, le az irodába, nézdmá', hát nem oda tettek egy böszme nagy radiátort a fali csatlakozó elé? És sehogy sem lehet elérni az aljzatot, mert minden irányból legalább 30 cm-t takar a radiátor. Kértem falon kívüli aljzatot és majd valahol, ahol hozzáférek elvágom a kábelt és ott lesz az új végpont.
De hogy miért nem tudtak szólni, amikor odatették a radiátort... két perc, kipattintom a betétet és nem kell elvágni az utp kábelt, szerelni órákig (ha már most ez a divat), mérni... töredék költség, idő lett volna."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
fatpingvin
addikt
-
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #26519 üzenetére
terveztem pár weboldalt, aminek az volt a funkciója, hogy darabra meglegyen, mert tudtuk, soha nem nézi meg senki a hatóságon kívül. legyen weblap, legyen rajta x adat, jónapot.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
addikt
válasz fatpingvin #26522 üzenetére
Bocs, félre érthető voltam. Úgy értettem, hogy a csatlakozó típusok megkülönböztetéséhez van szemléltető ábra.
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #26523 üzenetére
tökéletes. szeretem az ilyen pragmatikus hozzáállást.
az én egyetemi weboldalamra is eddig sokan panaszkodtak hogy hogy néz ki.
arra érdekes módon még senki, hogy valamit ne lehessen rajta megtalálni vagy bugos lenne.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #26525 üzenetére
hallottam már olyan véleményt, hogy "az el nem végzett munka aranyat ér!"
-
-
veterán
8 GB témához, kicsit sajnálom, hogy adott időben az adott laptopból nem volt 16 GB verzió, csak "horror" felárral, de aki használja elvolt az előző 4 GB laptoppal (i5-2410M + Samsung 860 128 GB SSD) is idáig, mert szinte csak böngészik, és azt is csak 3-4 tabbal (most amúgy AMD 5600H + 512 GB NVME SSD).
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
bambano
titán
Elkezdődött a karácsonyi szezon...
A Mikulás díszbe öltözött...
[link]
A leavenworthi díszkivilágítás-verseny is megkezdődni látszik...[ Szerkesztve ]
-
-
GEIL
addikt
még gyalog se esik jól...nemhogy bringával.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
F.E.K..
senior tag
+5 fok? Ha mozogsz, még alacsonyabb hőmérsékleten se gond a séta/kerékpár... (roller/motor mondjuk problémás lehet, mert ott nem mozogsz, cserében van szembe szél ráadásként).
Plusz ugye minden ember eltérő hőérzettel rendelkezik, ahol az egyiknek meleg van, a másik még simán fázhat akár.
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Széldzseki jól jött rám De ha fúj a szél, akkor a 11 fok is szar.
Régebben fázósabb voltam én is.Mai user.
Visszajött, mert tegnap kapott új gépet, és még nincs fent minden progi.
OK, aki csinálta, az még nincs itt, de mit kéne feltenni?
Ja, azt nem tudja.
OK, akkor igazából kész is vagyunkMondjuk ez volt az, akinek nyáron írtam párszor, hogy újra kéne rakni a gépén a vírusirtót, és b*szott válaszolni. Most legalább megkérdeztem, hogy amúgy miért nem válaszolt.
Azt mondja, meg se kapta az üzeneteket.
Nem mutattam neki a Teams-et, amiben látszik, hogy látta[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
"Nem mutattam neki a Teams-et, amiben látszik, hogy látta "
öreg hiba, ugyanis ezzel ahhoz szoktatod hozzá hogy tök nyugodtan hazudhat ilyen pofátlanul. a júzereket ilyen téren érdemes egy kicsit félelemben tartani, éreztesd velük hogy ez a terep neked hazai pálya, nem nekikA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #26539 üzenetére
Tök nem érdekel a hülyesége
Szerintem ő is tudja, miért kérdeztem.
Ha amúgy nem lett volna cserés a gépe, akkor ráírtam volna a főnökére, de amikor láttam, hogy betervezték cserére, akkor pápá ticketKövetkező mai, aki gépcsere közben megkérdezi, hogy admin jog hogy van most?
Mondom sehogyan, kb. tavaly letiltották mindenkinek.
De akkor hogyan fogja elérni a személyes ***** felhős tárhelyét a telepített klienssel?
Mondom a céges gépről?
Hát.
Hát mondom itt már a kérdés is hülyeség volt
Mert azt mondja hát néha kell hogy adóbevallást csináljon...
...igen, a saját gépedenMutogatni való hater díszpinty
-
fatpingvin
addikt
ez a fajta fogalmi zavar nekem egyszerűen felfoghatatlan.
én speciel nem is értem hogy jutna eszébe valakinek ilyen jellegű ügyeket intézni egy olyan gépet amit nem ő maga, vagy valaki az ő megbízásából üzemeltet.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Lenry
félisten
válasz fatpingvin #26541 üzenetére
túlbecsülöd az átlaguser azon képességét, hogy megértse hogyan működik a bármi.
"a számítógép az számítógép, elfut ezen is az abevjava? el. akkor meg?"Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
őstag
Miért, az milyen, amikor mindenhova céges email címmel regisztrál?
-
F.E.K..
senior tag
válasz qqcqqc #26543 üzenetére
Ó, volt már ebből hiszti, munkaszerződés megszűnt, postafiók bezárult... majd elkezdett panaszkodni, hogy hát neki oda fontos üzenetek érkeznek ám...
Logban: elmű számla értesítő, banki belépési kód, jelszóemlékeztetők, állásajánlatok, stb. érkeztek volna rá a tárgyak szerint...
Értem én, hogy hosszú távú munkahely, de azért no...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Én sem. Mondjuk itt elég jól be van védve a háló, meg a gépek is, de pl. az előző melóhely (egy patinás nagy IT cég) gépén nem bankoltam volna
@qqcqqc : De az még jobb, amikor a saját címével a céges cuccokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- Öregszem
- PlayStation 5
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest