- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- WWDC, iOS 17: Látványos újítások iPaden, hasznosak az iPhone-on
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Magisk
- WWDC: Az iPhone-on keresztül kap új képességeket az Apple TV 4K
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- DIGI Mobil
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
Azt lehet tudni, hogy a no2 gázt hogyan tudja kiszűrni? Van benne valami katalizátor?
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Drótszamár #51 üzenetére
Elvileg van egy szénszűrő a HEPA filter mögött, ha tényleg tudja.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nyilván vannak korlátai a Google Home-nak, de ha egy lámpa színhőmérséklete és fényerej állítható, akkor legalább annyit tudhatna a Dysonnal is, hogy a termosztátot izélgesse az ember.
Abban egyetértünk, hogy egy közepes okosotthon rendszerhez azért kell valami hub, vagy minimum egy Raspberry Pi valami szoftverrel. A Fibaro rendszerét hellyel-közzel ismerem, de a jelenlegi infóim alapján a Dyson abban sem illeszthető bele, csak esetleg valami WiFi-IR gatewayt használva, de hát az meg olyan gyagyitron.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Drótszamár
őstag
Köszi. Akkor ezt a xiomi szűrőm is tudhatja, csak azt nem marketingelik.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Fall-N
addikt
Szerintem direkt nem tudja a termosztát dolgot. Van nekem a rendszerben egy Sonoff TH20 + Si7021 hő- és páramérő, de nem látja az adatokat, csak ki és be tudom kapcsolni a relét (mögötte egy konnektor van, azt vezérli). Az üzleti érdek meg a Nest termosztát miatt van, amit felvásároltak és beillesztettek a Google Homeba. Azt felismeri bezzeg.
Az a vicc, hogy ugyanezeket a cuccaimat még a Samsung SmartThing is jobban kezeli, simán beemeli az összes cuccot és működik a termosztát mód, meg az időzítések is. Az adatokat is logolja a SmartThing, amit még az eWeLink sem tud.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát a Dyson a SmartThings szempontjából is egy vakfolt...
"Dyson’s API uses a self-signed certificate, issued by a self-signed Dyson CA (certificate authority)
Dyson’s API only listens on the HTTPS port (443), and does not accept requests on the insecure HTTP (80) port.
SmartThings has no way to support self-signed certificates."
Nekem ez annyira nem érthető. A Dysonnak nincs saját okosotthon ökoszisztémája, akkor miért nem rugalmasabbak ebből a szempontból? Se Google Home, se Fibaro, se Home Assistant, se SmartThing... kámon.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Fall-N
addikt
Sajnos ezért is csak a hangvezérlésre jó a Home. Az sem teszik, hogy az összes világítást egybe vonja és béna módon lehet kiválasztani, hogy melyiket akarnám vezérelni. Ezért sem vennék sosem Google Mini hangszórót. Ahhoz fel kéne nőni jobban a feladathoz.
Bog: ebből is látszik, hogy a Dyson sem tudja, hogy mi kellene így 2022-ben. Vagy nem is gondolják komolyan a dolgot, csak tudták, hogy kötelező némi okosítás. Ez ki is merül a virtuális távirányítóval.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
comegetsome1 #40 üzenetére
Fűtésre csak a klíma volt alkalmas és legolcsóbb. Ennek kiváltására szerintem tökéletes lenne ez a készülék
Már amennyiben annyira gazdag, hogy a pénz nem számít mert egyébként a gatyáját kifizeti a villanyszámlára ezzel, de legalább nyáron se tudna hűteni. -
geotigris9
tag
Meg vegyük hozzá a szűrőket is kell cserélgetni időnként, bár én biztos kitolnám a használati idejét kompresszoros levegős tisztítással, de azt is csak egy darabig lehet. Mennyi lenne hozzá új szűrő csomag, mennyi ideig lehetne hozzá kapni!? A vége nagyon érdekes a kérdésemnek, mert ez az egyik legsarkalatosabb szempont. Valahogy egy márkánál sem lehet nagyon olvasni a terméktámogatásról. Az lenne az elvárható mint a gépjárműveknél alkatrésztámogatás terén ilyen termékeknél. Vagy pár év után van egy b@romira drága fűtőventilátorod, ha nem kapni hozzá szűrőket. Szerintem is túl drága pláne itt Magyarban.
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
válasz
geotigris9 #63 üzenetére
Már hogyne lenne hozzá gyári szűrő! Csa ugye a kinai cuccot àtkonvertàljàk fontba, azt felszorozzàk, meg még jól meg is áfázzák. Te meg pisloghatsz majd, mint hal a szatyorban!
Kibelezett autoszűrő pont jó erre, mint az én Rowenta profi porszívómnàl.
Hepa szűrő 8000, autosbolból ugyan az az anyag négyzetmétere 2000!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Plug Life #14 üzenetére
Nem, a jobbak elegendő szívóerőt tudnak, annyit, mint a a mai visszavett vezetékes porszívók.
Nekem is egy v15 van, baromira soknak tartom az árát, de a teszteken egyik olcsóbb akkus gép sem győzött meg, még a Dreame t30 sem.
Szóval, maradt ez, egyelőre mukodik, az esetek 99%-ban bőven elég a teljesítménye, a motoros fejjel meg konkrétan jobban tisztít, mint a 2200w-os nem alsópolcos vezetékes porszívónk. A kezelhetőség meg jobb.Az árának egy részét meg köszönjük meg a világbajnok áfánknak és a 10 év alatt 33%- ot gyengülő devizánknak. Sajnos nem vagyok profi gázszerelő, hogy ne érdekeljen
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
ribarszki
őstag
A V15 egy szörnyeteg.. V8 tulajként is teljesen ledöbbentett, hogy mit tud a V15.. Szinte már soknak érzem. Amúgy ami leginkább meglepett, hogy Eco módban Fluffy fejjel 78perc az üzemidő. Márpedig kemény felületen az Eco mód Fluffy fejjel mindenre is elég.
A másik a szőnyegfej fejlődött rengeteget. Sokkal alaposabban tisztít mint a V8 szőnyegfeje. Pedig Boost módba soha nem kapcsoltam. Szőnyegen auto módban a V8 után még fél tartály koszt kiszedett.
A Miele C3 Totalcare porszívóm, (amit egyébként nagyon szeretek) képességeit többszörösen lekörözi.
Nem egyszerűen csak kivált egy vezetékes gépet, hanem nagyon sokszor lekörözi.. Takarítási minőségben, praktikumban, manőverezhetőségben, kényelemben.. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
ribarszki #66 üzenetére
Ó, hogy mennyit agyaltam a v15-ön, először v11 vagy 12 slim-et szerettem volna, a 15 ára - kishazánkban - nem normális. Viszont ismerve magamat, hogy végül minden olcsóbb vásárlásomat megbántam, még magamnak tettem jót: nem kell olcsóbban eladni a nem tetsző terméket és végül megvenni az eredetileg vágyottat.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Mióta van egy gyerek, naponta 3-5 alkalommal kell elővenni a porszívót, hacsak zavar a brutális mocsok a földön. Már nagyon untam a hatalmas porszívónkat állandóan elővenni és bedugni, kábelt kerülgetni.
Egyébként tényleg nem reális az ár differencia, a régi porzsákos, hepa 13-as porszívónk 70.000 Ft volt 2013-ban, ez mai áron legyen 100e
Na ennyi nincs köztük, az biztos."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
juuzer
őstag
Néztem korábban egy videót a légtisztítókról. Pont a Dyson volt a leggyengébb, cserébe a legdrágább is. Kritikán aluli volt, hogy mennyi levegőt tud megtisztítani x idő alatt.
Vamos a la playa.
-
h1mpi
nagyúr
Dysonról… december óta használunk egy V12 Absolute kézi porszívót, elképesztően jó. 260.000 Ft volt, ami kb. 80.000 Ft-al drágább volt a konkurens modelleknél, de ki akartam próbálni már a márkát. Nekem nagyon bejött, semmi csalódás nincs benne, olyan erősen szív, hogy az összes többi porszívó elbújhat mellette… erős, jó konstrukció. Aki ár/értéket akar venni nem ez a màrkája, hanem a Xiaomi pl. Aki a legjobbat drágán, az erre felé kanyarodjon. Valaki írta az iphone hasonlatot. Igaza van, aki szereti az Apple termékeket ezt is fogja, aki nem az ezt se fogja
[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
comegetsome1 #40 üzenetére
Gondolkodtam a portartály szoruláson és eszembe jutott, hogy láttam egy videót, ami azt mutatta be, hogy milyen hibákat követnek el a Dyson porszívó tulajdonosok. Az egyik az volt, hogy törölgetik, tisztítgatják a portartályt belülről, amivel eltávolítják a nagyon apró porszemeket, amik a műanyag felületek egymáson csúszását biztosítják és ezáltal szorul a portartály nyitáskor, záráskor.
Samsung Fold 4, Samsung watch 5 pro
-
válasz
vinczetibor #73 üzenetére
Lemosni egyszerűbb? Mellesleg nem értem.
Ha a poros cuccot törölgetik, akkor ugye kopni fog. Ergo ép hogy nem szorul majd, hanem lötyög.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ribarszki
őstag
válasz
vinczetibor #73 üzenetére
Ez maximum városi legenda. Nincs valóság alapja. Se a V8, se V10/11/15 mechanikájának semmi köze a porhoz...
[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
-
ribarszki
őstag
válasz
vinczetibor #77 üzenetére
Linkeld már légyszíves a videót, mert ilyen nincs. A mechanikának semmi köze a portartályhoz! 5 éve törlöm, porszívózom az összes akksis Dyson gépem. Darabokra is szedtem már a V8at. A V15 tartályát és fémhálós részét is mindig kiporszívózóm a vezetékes Miele ecsetfejével. Gondolom feltűnt volna, ha igaz amit írsz..
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz
vinczetibor #79 üzenetére
Érdekes... erre nem tudok mit írni, én ilyet soha nem tapasztaltam. Valószínűleg azért, mert én kiporszívózom, a videóban pedig nedves ronggyal eltörli. Gondolom a teljesen tiszta, kicsit nedves gumi rátapad a műanyagra. Ha csak pkrszívózod, akkor tuti nincs ilyen gond. De megkövetem magam, ezek szerint ronggyal ne töröljük tisztára!
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Szerintem becsapós a név. A termék a levegőt hűteni nem tudja.
A fűtés hatékonyságáról pedig nincs infó. Pedig ennyiért már klímát is kapni (persze azt be is kell szereltetni, de hűt-fűt-szűr-keringet)
A cikkből pedig nem derült ki, van-e értelme egy xiaomi purifier-el szemben 5-10x -es árat rákölteni.
Ha látnám, hogy egy 10 -15m2-es szobát 20 fokról 22 fokra képes-e felfűteni (pl a jelenlegi 0-5 fokos kinti hőmérskélet mellett), és azt mennyi idő alatt, milyen zaj, és költség szinten, akkor lehetne eldönteni, hogy a terméknek van-e valós létjogosultsága.[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
válasz
Victoryus94 #82 üzenetére
Latatlanul egyertelmu hogy nincs..
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
mad823
senior tag
válasz
Victoryus94 #82 üzenetére
A fűtési hatékonysága pont olyan, mint egy ötezer forintos hősugárzóé, elvégre egy mezei fűtőszállal fűt. Azt pedig, hogy ez mennyire elég, az attól függ, hogy mennyi a szobád hővesztesége.
-
ribarszki
őstag
válasz
vinczetibor #86 üzenetére
Pontosan így gondolom, de szerencsére változtattak a v10 és v11 óta a fokozatok szívóerején. A V15nél kicsit megemelték az Eco és a Közepes mód szívóerejét. Számomra így lett tökéletes. Ha én állíthatnám be, pontosan így tenném. A V10 Eco módban már neccesen volt használható. A V15 simán. A V12 fokozatainak eloszlásáról nrm tudok, de utána fogok nézni.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
ribarszki #88 üzenetére
Valóban megemelték a szívóerőt a V11-hez képest az Eco és közepes fokozaton. Kíváncsi lennék, hogy Auto módban van-e különbség a kettő között. (Mondjuk nem értem, hogy a táblázatban szereplő két V11 között, hogy lehet akkora különbség... Lehet, hogy a gyengébb a V10?)
Samsung Fold 4, Samsung watch 5 pro
-
Mustaros
aktív tag
Biztos jó a v15, de majdnem 2db lehet venni ebből [link] itthon ami már nem mind1 szerintem.
Látom valaki linkelt képet a vacuum wars youtube csatornáról, legjobb tesztek ott készülnek ezekről a gépekről, és a csávó legalább nem elfogult egyik márkával kapcsolatban sem.
Sajnos vannak jó gépek, amik itthon nem kaphatók pl : shark stb.. -
gekkoXT
senior tag
Amíg ezek az okosotthon cuccok ilyen módon működnek, addig csak tényleg a programozó hobbisták és a vállalkozó szakik kiváltsága, hogy egy jól működő rendszert összerakjanak. Érthetetlen miért korlátozzák ezeket a funkciókat és kényszerítik a saját appjukba a felhasználókat és zárják be őket a tizedik huszadik külön márka ökoszisztémába.
-
ribarszki
őstag
Teljesen igazad van. A Xiaomi légtisztítóval teljesen jól megvagyok, nem is cseréném le. Ebből a szempontból a Dyson légtisztítója idegen hagy teljesen. Viszont akksis porszívóból csak Dysont veszek. Szeretem a márkát, de ez a légtisztító vonal nekem is érdeketelen..
Ráadásul brutálisan túlárazott. Persze az akksis gépek ára is húzós, de ott komoly tudást kapsz a pénzedért. Itt ezt annyira nem érzem..
Új hozzászólás Aktív témák
ma Okos is, jól is néz ki, szívesen beengedem az otthonomba, csak kicsit sok pénzt kell érte fizetni. És annyira mégsem okos azért.
- OLED TV topic
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Óra topik
- WWDC, iOS 17: Látványos újítások iPaden, hasznosak az iPhone-on
- Pendrive probléma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Ford topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A21s fekete LCD kijelző (érintővel kerettel).
- Samsung Galaxy A71 fekete LCD kijelző (érintővel kerettel).
- Samsung Galaxy A70 fekete LCD kijelző (érintővel kerettel).
- Samsung Galaxy A51 fekete LCD kijelző (érintővel kerettel).
- Samsung Galaxy A50 fekete LCD kijelző (érintővel kerettel).
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest