Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Fall-N

  addikt

  "Google Home célja pont az lenne, hogy az on/off szinten túlmenően is babrálhassuk egyetlen platformon keresztül az összes motyót"

  Sajnos a Google Home ilyenekre nem alkalmas. Világítást tök jól kezel alapszinten, meg az egyszerű kapcsoló üzemű ON/OFF üzemű dolgokat, de többet nem tud. Például hiába van bármilyen okos konnektor, azt is csak KI/BE tudja kapcsolni. Semmi időzítés vagy visszaszámlálás. Ez márkától és linkelt alklamzástól függetlenül ilyen béna. Ezért nem is tudnak a gyártók többet tenni ellene. Hangvezérlésre jó egyedül szerintem.

  Én a magam részéről egy gyártótól (Sonoff) okosítottam mindent egy platform (eWeLink) köré. Így bármilyen bonyolultabb feltételt vagy eseményt le lehet "programozni". Persze mindent nem gyárt egyik gyártó sem, így lesz sajnos valamikor két vagy három platform és gyártó is. Főleg az ilyen speciális cuccok, amit nem gyárt a kimondott smart home gyártó. Persze lehetne például minden Xiaomi, de azt nagyon nem ajánlom. Egyrészt nem jó kimondottan az ár/érték aránya, másrészt sokszor régió korlátos sok cucc (China only) meg a Zigbee támogatás sem szabványos.

  A tesztelt cucc meg szerintem borzalmas áron megy. Sokkal értelmesebb egy hűtő/fűtő split klíma, ami WiFis (aka smart) + bármilyen olcsó légtisztító. Bőven lehet venni ennyi pénzért mindkettőt. Nekem nem mondja a Dyson, hogy az nem hatékonyabb megoldás. Ha valamiért nem megoldható a split, akkor bármilyen mobilklíma (ezt is lehet okosítani DIY, de gyárilag is van amelyik az.) + norvég fűtőpanel (pl. Adax WiFi 2000W).

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák