Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
"Google Home célja pont az lenne, hogy az on/off szinten túlmenően is babrálhassuk egyetlen platformon keresztül az összes motyót"
Sajnos a Google Home ilyenekre nem alkalmas. Világítást tök jól kezel alapszinten, meg az egyszerű kapcsoló üzemű ON/OFF üzemű dolgokat, de többet nem tud. Például hiába van bármilyen okos konnektor, azt is csak KI/BE tudja kapcsolni. Semmi időzítés vagy visszaszámlálás. Ez márkától és linkelt alklamzástól függetlenül ilyen béna. Ezért nem is tudnak a gyártók többet tenni ellene. Hangvezérlésre jó egyedül szerintem.
Én a magam részéről egy gyártótól (Sonoff) okosítottam mindent egy platform (eWeLink) köré. Így bármilyen bonyolultabb feltételt vagy eseményt le lehet "programozni". Persze mindent nem gyárt egyik gyártó sem, így lesz sajnos valamikor két vagy három platform és gyártó is. Főleg az ilyen speciális cuccok, amit nem gyárt a kimondott smart home gyártó. Persze lehetne például minden Xiaomi, de azt nagyon nem ajánlom. Egyrészt nem jó kimondottan az ár/érték aránya, másrészt sokszor régió korlátos sok cucc (China only) meg a Zigbee támogatás sem szabványos.
A tesztelt cucc meg szerintem borzalmas áron megy. Sokkal értelmesebb egy hűtő/fűtő split klíma, ami WiFis (aka smart) + bármilyen olcsó légtisztító. Bőven lehet venni ennyi pénzért mindkettőt. Nekem nem mondja a Dyson, hogy az nem hatékonyabb megoldás. Ha valamiért nem megoldható a split, akkor bármilyen mobilklíma (ezt is lehet okosítani DIY, de gyárilag is van amelyik az.) + norvég fűtőpanel (pl. Adax WiFi 2000W).
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Szerintem direkt nem tudja a termosztát dolgot. Van nekem a rendszerben egy Sonoff TH20 + Si7021 hő- és páramérő, de nem látja az adatokat, csak ki és be tudom kapcsolni a relét (mögötte egy konnektor van, azt vezérli). Az üzleti érdek meg a Nest termosztát miatt van, amit felvásároltak és beillesztettek a Google Homeba. Azt felismeri bezzeg.
Az a vicc, hogy ugyanezeket a cuccaimat még a Samsung SmartThing is jobban kezeli, simán beemeli az összes cuccot és működik a termosztát mód, meg az időzítések is. Az adatokat is logolja a SmartThing, amit még az eWeLink sem tud.
-
Fall-N
veterán
Sajnos ezért is csak a hangvezérlésre jó a Home. Az sem teszik, hogy az összes világítást egybe vonja és béna módon lehet kiválasztani, hogy melyiket akarnám vezérelni. Ezért sem vennék sosem Google Mini hangszórót. Ahhoz fel kéne nőni jobban a feladathoz.
Bog: ebből is látszik, hogy a Dyson sem tudja, hogy mi kellene így 2022-ben. Vagy nem is gondolják komolyan a dolgot, csak tudták, hogy kötelező némi okosítás. Ez ki is merül a virtuális távirányítóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Okos is, jól is néz ki, szívesen beengedem az otthonomba, csak kicsit sok pénzt kell érte fizetni. És annyira mégsem okos azért.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Gaming notebook topik
- Linux kezdőknek
- Az akkumulátorkímélés lehet a One UI 6.1 ütőkártyája
- SörcsaPH!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest