Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • agyarka

    aktív tag

    válasz K Norbi #3000 üzenetére

    A vicc az, hogy nyomtalanul eltűnt a #2997 sz. hozzászólásom, miközben a Ti 2985, 2986-91 es szóváltásotokat takarították! Mivel nem OFF volt KÉRETIK VISSZAÁLLÍTANI!!!

    "Szerinted akkor elegendő egy akkumulátor feltöltéshez 13,6V? Főleg ha Kálciumos."
    13,6-13,8 ahhoz elegendő, hogy a feszültségkülönbség miatt legyen töltése az akkunak. Nem azt írtam, hogy 100% ra feltölti, hanem azt, hogy a szulfátosodási határ fölé tölti. Az pedig megfelelő az indítóképességhez, ellenkező esetben erősen alul van méretezve az akku.
    A Kálciumos akkunak nem magasabb a belső ellenállása mint az anélkül gyártottnak, ezért azt is tölti. Ismétlem nem 100% ra tölti fel, de feltölti.
    Azzal értek egyet, hogy igenis jó biznisz ekkora marketinget csinálni egy kisker áron is 1$ körüli (tokozatlanul) hőmérséklet érzékelő szenzornak és egy kis programozásnak.
    Ráadásul a mérés eltérő helyen történik (töltő, szonda a csipeszben, szonda az akkun, szonda az akkuban ... ), és az alkalmazott kompenzációs értékek is különbözőek, sokan nem is teszik közzé.
    Az általad linkelt forexes töltő ebből a szempontból korrekt, megfelelően dokumentált. Ráadásul még ki is kapcsolható a kompenzáció, ami a hibaszűrést jelentősen megkönnyíti. A plusz hibaforrás és a nehézkes hibaszűrés ugyanis szintén hátrány. Hányan is kérdezik a piros gombos Cteknél, hogy rendben van a töltési feszültsége? Tudunk megalapozott válasz adni kellő dokumentáció hiányában? Csak saccolunk, és bízunk a jelben.-(

    Természetesen nem vagyok tévedhetetlen, és észérvekkel, fizikai tényekkel meggyőzhető vagyok arról, hogy a kb. 13,8 V ból adódó feszültségkülönbség nem elég az akku belső ellenállásának, és a vezetékek ellenállásának stb. leküzdésére.

    "Hőmérséklet kompenzálás pedig hasznos dolog [link]"
    Egy szóval sem írtam, hogy nem hasznos (persze eltűnt hozzászólással ezt nehéz bizonyítani, de alátámasztja a 2995 hozzászólásom. Gondolod, hogy 2 hozzászólással később gyökeresen ellentétes dolgot állítok? LOL

    (#3001)
    A gyártónak szíve joga olyan garanciális feltételeket kikötni amilyet akar. Aki meg a garanciális feltételek ismerete nélkül, és azok be nem tartásával vesz vmit az ne csodálkozzon, ha elhajtják.
    Lehet olyan akkumulátort kapni, aminél nem kötnek ki hülyeségeket.

    "Fogyasztókat ha felkapcsolod akkor főleg bajok vannak. Hol elég neki ennyi??"
    Kevered a dolgokat. Több fogyasztó az magasabb áramfogyasztás. Egyszerűen több A-rel kell tölteni és nincs semmi gond.. Ellenkező esetben rosszul van méretezve vagy egyéb probléma van a töltési rendszerben.
    Egyébként is mint azt már korábban mondtam szét kell választani a generátor töltését ami gyorstöltés és a külső töltést ami karbantartó töltés. Utóbbi esetben én nem szoktam fogyasztókat kapcsolgatni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák