Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Malachi

    addikt

    válasz Parallaxis #1932 üzenetére

    nem lesz A1x macbook, nem lehet. nem a technikai, hanem a szoftveres akadályok miatt. amikor az Apple 2005-2006-ban elhagyta a PowerPC procikat annak egy hatalmas előnye tuti volt, méghozzá az Intel x86-os rendszer amin minden Windowsos program elfut. azóta láthatjuk, hogy mennyivel engedékenyebbek lettek a wines szoftverek futtatásával is pl.

    na most képzeljük el, hogy pikkpakk átállnak ARM-ra és kidobják a most teljesen jól működő rendszert. mert a Microsoft (meg a többi x86-os szoftver fejlesztője) nem fog egykettőre teljesen új szoftvert írni az Apple kedvéért. a közeljövőben szerintem biztosan nem. még az iTunes sem menne a gépeken, na. :D MINDENT az alapoktól kellene újraírni. mindent.

    ezért nagyon hibás érv amúgy a "ha jó lenne az A11 chip, az lenne a laposokban is". persze a színvonalat elnézve nem várom, hogy a krém :DDD felfogja/elhiggye amit írtam, de a többiek olvasgassanak utána nyugodtan, sok érdekeset találnak majd a témával kapcsolatban. igazából már most is van ARM chip Apple laptopban, méghozzá a MacBook Proban, egy koprocesszor ami a touchbart működteti. ugyanaz egyébként, ami a második Watchban van.

    na, a lényeg két mondatban, mert sok a betű és könnyű elveszni köztük... az új Apple chip bika erős. bizonyos feladatokra jóval erősebb, mint kb. bármi. de ennek ellenére nem lehet belepakolni a laptopokba csak úgy, mert akkor az egész x86-os mindenséget (szoftvereket) ki lehetne dobni a francba és az egyszerűen nem elképzelhető. ennyi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák