Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Urby66

    aktív tag

    Na, hétvégén teszteltem az itt is közzétett custom ROM-okat. Kettőt próbáltam ki, mindkettőt kb fél napig teszteltem. Az általánosságban elmondható, hogy mindkettő 4.4.4 alapon fut és az alapvető dolgokkal nincs baj. Működik mindkét SIM, a mobilnet, a wifi és a GPS is. Amennyire fél nap alatt meg lehet ítélni az akuidő is jó. Mindkét kipróbált ROM csak angolul tud, magyar nyelv nincs bennük.

    Lewa: A hátlapi fényképező jobb minőségü szerintem mint a gyári, cserébe az első értékelhetetlen képeket készít. Az általános rendszersebesség jó a GPS hamarabb talál jelet mint a gyári ROM esetén. Google play alapból van telepítve, de a fiókomból valami miatt nem húzza át a kontaktokat. A dupla koppintásos feloldás lezárt képernyőnél nem működik. Az értesítő led villog akkor is ha messenger üzenet jön, de csak kb minden második esetben. Töltőre dugva szintén villog, nem pedig folyamatosan ég ami zavró mert mindig azt hittem, hogy üzenetem jött. Alapvetően használható rendszernek tünik, de a névjegyek hiánya miatt lecseréltem.

    ColorOs:
    Az ismerkedés nem tartott sokáig mert nem képes USB adatátvitelre, hiába állítom be a menüben nem jelenik meg a kártya tartalma a böngészőben a kábelre dugva. Az általános rendszersebesség gyengébb mint a gyári esetén, kicsit lomhán történik minden. A kamera vállalható, dupla koppintásos ébresztés itt sincs. Mivel nem ment az USB kapcsolat így a hozzá adott Google programokat már nem telepítettem fel, mennie kellett.

    Végszóként annyit mondhatok, hogy jelenleg egyik általam kipróbált alternatíva sem használható kompromisszumok nélkül a hétköznapokban.

Új hozzászólás Aktív témák