Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • energomatt

    senior tag

    Miután a Cisco EPC3925 fórumban hathatós segítséget kaptam, hogyan köthetem ideiglenesen e mögé (szolgáltató váltásig) a saját routeremet, az alapok beüzemelésével semmi gondom nem volt. Tudomásul veszem, hogy külső elérést addig nem használhatok, később sem fogok gyakran.
    Ami számomra ezen kívül nagyon fontos, az a media szerver, tehát ezzel folytattam. Sajnos csak olyan HDD-m van hadra foghatóan, ami biztonsági mentéseket tartalmaz, pl. fotó anyagaimról, ezek általában három verzióban is megvannak, Raw, Tiff és Jpg, zenei anyagok Flac-ban, stb. 2TB-os USB3-as, egyben particionálva.
    Miután rácsatlakoztattam, - a DLNA szerver on-ban volt -, elkezdődött a HDD szkennelése, gondolom eltarthatott legalább két óráig, mire készen lett. Ezután ideiglenesen teszteltem, mivel pl. mkv videó anyagok egyáltalán nem voltak rajta, ami alap médium lesz a későbbiekben. Egy-két avi/divx volt rajta és saját videó felvételek mobillal és hasonlók.
    Két helyen teszteltem, egy SONY bravia TV-n, aminek az 5GHz-es kapcsolat látszólag most nagyon jólesik, valamint, kicsit messzebb egy LAN kapcsolaton lévő WDTV Live media lejátszóval, ami után, egy nem annyira okos TV van kötve. A hanganyagok jól átmentek, a JPG képek is. A divx videon kivül semmilyen más videót nem játszott le a WD TV Live, a Sony TV még azt sem. Ehhez azért hozzá tartozik, hogy a PC-men lévő Serviio DLNA szerver, ami talán a legjobb, az sem játszik le bizonyos saját videofelvételeket, ezért legalább még egy DLNA szervert kell ilyenkor használjak, pl. PowerDVD, mert azzal megy. A lényeg azonban az, hogy az mkv-ban lévő filmeket le tudja játszani. Létrehoztam egy másik könyvtárat és megpróbáltam egyetlen filmet rámásolni a belső hálózatban. Ez csigalassúsággal indult, de a fórumban megtaláltam a megoldást és kikapcsoltam az USB3 interferencia csökkentőt, így kb. 22Mbyte/sec-el ment a másolás. Amikor kész lett, sajnos megint automatikusan elindult a szkennelés, aminek már nem tudtam kivárni a végét.
    Itt most tanácsot kérnék, hogy merre lenne érdemes továbblépnem, akár csak ideiglenesen?
    * Az mkv meghatározásról tudom, hogy pontatlan, de HD felbontású filmeket értettem alatta.

Új hozzászólás Aktív témák