- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
jófejsrác
senior tag
válasz barbiegirl #8899 üzenetére
Esetleg nézd meg az akkumulátor használatnál milyen appok használták az akksit üresjáratban. Alap esetben ha a teló nincs matatva 1-2%kot kéne merülnie egy éjjel. Nekem legalább is az 5 hónapos készülék még így viselkedik .
Hopp kali már válaszolt
[ Szerkesztve ]
-
barbiegirl
csendes tag
Most direkt nézegetem,minden progit bezártam,csak megnyomom a home gombot,hogy megnézzem az akku %-ot és sajnos kb.10 perc alatt merült le 50-ről 47%-ra.Ez kicsit sok
-
legenda
válasz barbiegirl #8903 üzenetére
kijelzős használatnál egyáltalán nem sok - pláne ha magas fényerőn működik a kijelző -, kijelző nélkül meg akkor fut valami a háttérben, frissítés, helymeghatározás vagy hasonló, de ezt csak te tudod ellenőrizni a kapcsolódó beállításokban, látatlanban nem lehet pontosan megmondani.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz barbiegirl #8905 üzenetére
ellenőrizd, hogy melyik alkalmazások/folyamatok kapnak például mobilinternetes hozzáférést (beállítások -> mobiltelefon / mobil adatforgalom használata), és azok közül amelyikre nincs tényelegesen szükséged, azokat kapcsold ki, és tegyél így a helymeghatározás (beállítások -> adatvédelem -> helymeghatározás, itt az alkalmazásokat, illetve a rendszerszolgáltatásokban is sok fut feleslegesen) és a frissítések terén (beállítások -> általános -> alkalmazásfrissítések a háttérben) is.
-
Kbali
nagyúr
válasz barbiegirl #8902 üzenetére
"telefon alacsony jelszint " - ez pont az emlegetett rossz lefedettség az adott hálózaton, ez okozhat extra merülést. A telefon állandóan keresi a jelet, jobban merül.
-
barbiegirl
csendes tag
A mobil adatforgalom és az alkalmazásfrissítések már ki volt kapcsolva,most a helymeghatározást kapcsoltam ki.Meglátjuk.Ha ez utóbbit is kikapcsoltam,akkor a telefon követése is van kapcsolva?Lehet,buta kérdés.Köszi szépen
Kbali:ezzel gondolom nem tudok mit kezdeni,Telekomos vagyok -
Kbali
nagyúr
válasz barbiegirl #8908 üzenetére
Hálózatod típusa mi? LTE, 3G, edge?
-
Kbali
nagyúr
válasz barbiegirl #8910 üzenetére
A felső állapotsorban is kiírja az aktuálist. L -Lte, 3G, E - egde
-
legenda
válasz barbiegirl #8908 üzenetére
nem muszáj kikapcsolni a funkciókat, hanem csak azoknak az alkalmazásoknak engedélyezni, amikre tényleg szükséged van.
a helymeghatározás sem megy feleslegesen, ha nincs használva, hiába van bekapcsolva, mert egyik alkalmazás/folyamat sem akaszkodik rá, de ha épp kell, akkor nem kell külön bekapcsolgatni, hanem mondjuk a térkép indításakor és pozicionáláskor automatikusan elindul, hiszen kérést kapott rá.
így van ez a mobilinternettel is, valamihez mondhatni elengedhetetlen, de amihez nem kell, azt az alkalmazást/folyamatot tiltani kell, hogy ne férjen hozzá.
bal felül látható a használt hálózati mód, a szolgáltató mellett.Kbali; nem vettem észre, hogy az alacsony jelszint különösebb merülést okozott volna, pedig volt, hogy hosszú órákon át 1 - 2 pötty között váltakozó helyen volt anno az 5s-em, és mostanság néha a párom 5c-je is, de úgy is alig merül, nem jobban, mint fullos vagy ahhoz közeli lte térerőnél.
-
legenda
válasz barbiegirl #8913 üzenetére
ott illene lenni valamilyen hálózati mód jelnek (g, e, 3g, lte...stb.) - már ha nincs wifi kapcsolat, mert arra az időre az jelenik meg -, ellenkező esetben nincs mobilinternetes adatkapcsolat.
mondjuk ez díjcsomag függvénye is lehet, vagy egyszerűen csak nincs bekapcsolva a mobilinternet; beállítások -> mobiltelefon -> mobil adatforgalomRéges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
barbiegirl
csendes tag
Sima dominós vagyok és igen,szerintem azért nincs ott semmi, mert letiltottam a mobil adatforgalmat.Na mindegy,amúgy így is merül hogy hozzá sem érek(direkt tesztelem). Most az LTE-t tiltottam,jelenleg 3G-n van,meglátjuk mi lesz.Köszönöm a segítségeteket!Még majd azért jövök ide
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz barbiegirl #8915 üzenetére
Dominósok nem tudnak felmenni az LTE hálóra, tehát biztos, hogy 3G-n vagy. Ilyenkor nincs jelentősége, hogy le van-e tiltva az LTE.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
barbiegirl
csendes tag
válasz szabogabor10 #8916 üzenetére
Ezt nem is tudtam.Este lefekvés előtt letiltottam minden olyan akkuzabáló alkalmazást,amit kali mondott,így az éjszaka 8 óra alatt merült 3%-ot.Akkor ez így normális?De ennek így semmi értelme,hogy letiltok mindent,akkor minek a telcsi
-
D4ni
őstag
válasz barbiegirl #8917 üzenetére
Igazat adok
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
Tibee86
nagyúr
Normális. Ha indokolatlanul merül csinálj iTunes-szal egy visszaállítást, és új telefonként állítsd be backup nélkül.
-
Kbali
nagyúr
-
barbiegirl
csendes tag
Köszönöm,hogy segítettetek!
-
kori18t
tag
Sziasztok.Az Air töltőjével tölthetem az 5s-t károsodás nélkül?Még néztem meg hány wattos,de nyilván több...
-
kori18t
tag
Tehát akkor tölthetem,ha jól értem.Köszönöm
-
legenda
nem azt írtam, hogy minden letiltandó, de amire nincs szükséged, az igen!
nem attól okostelefon, hogy minden fut rajta folyamatosan és egyszerre, amiket csak tud, hanem inkább attól, hogy kiszolgálja a tulaj azon igényeit, amire annak ténylegesen szüksége van.Kbali a lakás egy nagyon eldugott pontján csak egy pötty az lte, és ha egész éjszaka ott figyel a telefon, akkor sem merül jobban, mint amikor olyan helyre teszem, ahol közel maximumot mutat a kijelzés, pedig utóbbival ellentétben, előbbinél tényleg írja a rendszer, hogy alacsony jelszint - 8 órányi intervallumban azért csak megmutatkozna néhány százalék eltérés, ha annyira problémás lenne a dolog.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdekelne azoknak a tapasztalata/véleménye, akik már "régóta" (tehát nem 1-2 hónapja) használják az 5s-t tok és fólia nélkül (space grey).
Mennyire jellemző a telefon házára a kopás, akár az éleken, akár a hátlapon, valamint a kijelző óvatos használat mellett karcolódik-e? Azt tudom, hogy az 5-höz képest sokat javult a helyzet, ott a hátlap és a telefon élei nagyon könnyen kopott és karcolódott.Igazából azért érdekelne, hogy mennyire nagy "baj", ha nem hordom tokban a telefont. Nyilván a leejtést nem lehet kivédeni, de igyekszem vigyázni a telefonra. Zsebben nincs kulcscsomó mellette, asztalra téve nem "csúsztatom" stb. Tehát így nézve mennyire degradálódna a telefon külseje mondjuk 1 év alatt?
Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
jófejsrác
senior tag
válasz #40731136 #8931 üzenetére
Én belebújós bőrtokban használtam mindig de kb 4 hónap után találtam még rajta így is egy mikro kopást a hátán. Ezek után úgy döntöttem, hogy nem idegesítem magam azzal, hogy úgy teszem le a telefont bárhová is mintha egy szellő tönkre tenné..
Vettem egy gyári bőrtokot és azzal szerintem elég jó. -
norbi2010
őstag
válasz #40731136 #8931 üzenetére
Képernyőről és hátlapról nem tudok nyilatkozni, mert fólia van rajta, A keret nem kopik (15 hónap alatt párszor leejtettem, szóval csak horpadások vannak rajta, de azok sem vészesek). Én a helyedben azért tennék rá fóliát, de ha nagyon ellene vagy, akkor sem lehet nagy problémád.
-
barbiegirl
csendes tag
Persze,értem és tudom mire értetted.Más kérdés,ha már így vonalban vagyok:ha nincs wifi a közelben,akkor csak úgy tudok iMessage üzenetet küldeni és fogadni,ha be van kapcsolva a mobil adatforgalom?Mármint a szolgáltónak kell engedélyezni vagy a telón kell bekapcsolva lenni?Lehet hülye kérdés
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
válasz barbiegirl #8936 üzenetére
Én úgy tudom, ahhoz kell mobilnet.
-
Noxy
veterán
Ha van mobil neted, LTE or 3G or E, akkor van iMessage is.
Az meg nem is kérdés, hogy a telon is be kell kapcsolni.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
oliwire
őstag
válasz barbiegirl #8940 üzenetére
Úgy tudom, hogy Dominohoz nem jár alapból mobilnet, de érdeklődj utána a szolgáltatónál, neked van-e valami rajta.
-
oliwire
őstag
válasz barbiegirl #8942 üzenetére
Bőven elég lesz arra. Sőt, általában úgy szokott lenni, hogy leforgalmazás után lassított net van, amivel szintén tud működni az iMessage
-
ntomi0730
senior tag
Mobilnet kell, vagy WIFI. A szolgáltatónak semmi köze nincs ehhez, hála isten (akkor úgy is tiltaná ). Ez az Apple-Iphone kiváltsága . Olyan, mint Androidon a Hangouts.
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Sosem értettem a hisztériát az Apple termékek iránt, de amikor megláttam egy Ipad retina minit élőben, valami elkezdődött.
Azóta a mini mellé lett egy Air is és a tiszta Apple fanok lettünk, főleg én. (keynote.ok, hírek stb.)
Most szeretnénk a páromnak lecserélni a telefonját.Semmi elvárás nincs, csak telefonálni tudjon és jó fényképeket készíteni.
Azért gondoltunk 5s-re mert szerintünk ez a legszebb telefon a világon .Legkésőbb nyárra szeretnénk megvenni, addig ha kell gyűjtögetünk
Arra gondoltam, hogy ne karcolódjon menne rá egy ilyen (ilyen van az ipadokon is)
A hátára egy ilyen, hogy beférjen a tok1 vagy tok2-be.Láttam hirdetésekben, hogy vannak gyári garanciában cserélt készülékek 0 percesként. Ezek mit jelentenek?
Kitől érdemes venni itt az aprón? (Tegnap volt egy jó műsor a Házon kívül c. műsorban, tanulságos volt, személyesen szerződéskötés, előreutalás, telefon nuku)
Kintről behozott készülékekre lehet garancia-kiterjesztést vásárolni?Köszönöm
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
TheMarci
addikt
iPhoneokat nem szerelnek, hanem cserélnek, ilyenkor lesz 0 perces cserélt, valami hibája volt, és adnak helyette egy újat. Itthon nem lehet iPhonera plusz garit venni.
Illetve ha magyar vásárlású -APR, Media Markt, stb.. (nem gsm bolt, nem szürkeimport), akkor ha cserélik, újra 1 év lesz a gari.
Ha külföldről behozott, -akár bontatlan- többnyire GSM boltos a telefon (nyilván olcsóbb, mint az Apple Storeos), akkor ha cserélik, nem indul újra a gari, illetve, ha már 3 hónapnál kevesebb lenne a gariból, akkor csak 3 hónapot kapsz rá.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest