Hirdetés

Aktív témák

  • cskamacska

    addikt

    válasz pergabb #1146 üzenetére

    Kis egészséges paranoia azért nem ártana. :(

    Friss ropogós élmény körzeti orvosnál: minimum 5-6 ember száraz köhögéssel, maszk senkin (ugyan nem is lehetne mert sehol nem kapni, ugye) legtöbb nem tette a szája elé a kezét, 1-2 igen, de az is csupaszon így mindenen szétkente ami belekerült. :DDD Középkorú csaj meséli mosolyogva az ismerősének, hogy múlt héten(-hét óta?) tüdőgyulladása van/volt. Orvosnál semmi különösebb elővigyázatosság, vagy plusz eszköz, épp azzal voltak elfoglalva, hogy mindenki(!) gyakorlatilag már "rendőrt hívok" hangnemben követelte rajtuk a papír receptet(felírási igazolást), amit ők nem tudnak kiadni, mert szó szerint nincs, csak egy kevés maradék a járóképtelen betegeknek.

    Hivatalosan Ügyfélkapun lehetne meghatalmazni a rokonokat, gyakorlatban mind az orvosnál mind a gyógyszertárakban ki van plakátozva hogy ez nem működik. De valamikor az igazolványos kiváltás sem, a "fel van töltve a felhőbe de még nem aktiválódott" az tök szokványos hiba a rendszerben, nem csoda hogy verik az asztalt a papírért. :U

    Betegség kezelése az látványosan munkahely és vezető függő, értelmesebbek be sem engednek betegen, mert 1 hét múlva leáll a teljes egylégterű iroda a behurcolt baciktól.
    Most egyébként talán a cégek is komolyabban veszik, jobban odafigyelnek a tisztaságra(pl több takarítást rendelnek, és az nem merül ki a leszemetelés és porszívózás / felmosás kombóban), jobban okítják a dolgozókat(több tüsszentés után mintha leprás lennél :DDD ), bőkezűbbek a szabadnapokkal. A multik szerintem jobban be vannak szarva, mint a magyar lakosság meg a kormány együttvéve. :))

    [ Szerkesztve ]

    "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

Aktív témák