Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    válasz cigam #6901 üzenetére

    Arra amire kitalálták amúgy tökéletesek. Ha tényleg csak annyi a cél, hogy legyen egy tároló a hálózaton akkor minden szempontból költséghatékonyabb tud lenni a NAS-nál. Igazából még a QNAP is gyárt (TR-002 és TR-004) de azok elég drágák mert valójában azok NAS bővítők csak tudnak működni sima RAID házként is. (Mondjuk a TR-004-ben nem vagyok biztos, de a TR-002 tutira).

    RAID-et kb mindig újra kell építeni a semmiből ha mókolsz vele. Még ha single-ből mész RAID 1-be akkor is. Amint újrakonfigolod ugrik minden és ez NAS-on is így működik.

    A router+sima házban HDD megoldást használtam egy ideig de RAID házam nincs. Nálam 6GB RAM-ot zabál a TS251+ (még virtualizálok is rajta) szóval nekem a "mezei" RAID ház nem volt opció. Ha kifogyok a tárhelyből (2x3TB WD RED RAID0) akkor majd szerintem beszerzek egy TR-002-t, TR-004-et vagy ami épp akkor lesz. A mostaninak a nagy testvére (mindenben ugyanaz csak 4 lemezets) 540€ lenne, egy TR-002 meg megáll 200€ alatt és gyakorlatilag ugyanott vagyok vele.

    Egyik kollégámnak van otthon egy 12TB-os WD My Book Duo-ja RAID 1-ben routerre dugva, ő elégedett vele. Na azt ő annyiért vette mint amennyibe nekem a NAS van maga HDD nélkül. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák