Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • masterful87

    senior tag

    Sziasztok!

    Tatai tömbházban koax kábelen kapom a kábeltévét. Eddig csak egy vételi hely volt megcsinálva, ahogy bejött a lakásba a kábel, csak egy toldó volt közbeiktatva a tévéig.
    Most viszont kértem még egy vételi hely kialakítását, ez pedig azzal járt, hogy a toldó helyére ment egy elosztó. Én viszont önhatalmúlag szeretnék még egy toldót betenni, hogy egy harmadik helyen is hozzáférjek az alapcsatornákhoz. Ezzel kapcsolatban a szerelő azt mondta, hogy ő nem tehet oda toldót, mert csak két vételi helyet kértem, ha egyszer valaki más kijön, akkor hülyén veszi ki magát a 3 vételi hely. (pl. ha a jelszint miatt reklamálok)

    Na most több kérdésem is van:
    - Az osztók közbeiktatásával gondolom romlik a jelszint, de ez mennyire számottevő? Lehet ha én tovább osztom egy 3-ik tévére, akkor már-már nézhetetlen lesz az adás? Mitől függ, hogy mekkora teljesítménnyel kapom a jelet, a szolgáltató tud rajta állítani ha szükséges, mert gyenge a jelem?
    - A kialakított dobozokba nem igen fér el a 3 koax az elosztóval, erre mondta a srác, hogy lehetne Y-t betenni, de ilyet a PR nem alkalmaz, pedig sokszor jó lenne. A sima T-re gondolhatott? Mi a különbség aközött, meg az ilyen fémházas téglalap, 1be-2ki elosztó között?
    - Az egyik szobában a szekrény mögött van a koax vége, csak simán el van csípve. Okozhat gondot ha ez a kábel is bele van dugva egy elosztóba úgy, hogy a vége nincsen rendesen kialakítva F csatival?

Új hozzászólás Aktív témák