Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Dudee #72842 üzenetére

    Nekem pont megvan a The Wall (és egyébként a többi Pink Floyd is) CD és bakeliten is, a Dark Side of The Moon pl. SACD-n és az Immersion Edition-ös BD-Audio kiadásban is. Döbbenetesen jól szólnak a sokcsatornás digitális kiadványok is, de a vinyl nagyon más világ, iszonyatos dinamikatartománnyal, ami nincs agyonkompresszálva, mint pl. a sima CD-k 95%-ánál. Kb, a BD-A hozza a vinyl szintjét, de az meg valahogy túl steril és nincs meg az a meleg tónus a hangképben, amit a bakelit hoz. Más. Mindkettő jó, de máshogy.

    A mai kiadványoknál is megvan a vinyl létjogosultsága, ugyanis más a mastering az eltérő technológia okán. Ott volt példának a Metallica legutóbbi, Death Magnetic lemeze, ami CD-n legendásan pocsék mastering-et kapott, már-már hallgathatatlan, annyira torz, a vinyl verzió pedig ahhoz képest egy nagyságrenddel jobb.

    A stream-es moziszolgáltatással ez is az egyik gond, hogy sávszélben visszafogott és nem nyújtja azt, amit egy jobb BD-rip. Persze, ez nyilván a sávszélek fejlődésével javulni fog.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák