Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dudee

    senior tag

    válasz M_AND_Ms #70516 üzenetére

    Hogyhogy milyenre? Szerintem tök egyértelmű volt.
    De DM-Fan nagyon szépen leírta az azt, amit én is erről a témáról vélek. Egy olyat várnék, ami az ott elhangzottakat megcáfolja. Nincs ebben semmi mágia.
    Ködösítés, az van jó sok :)

    A gyógyszeres példa meg azért nem sántít annyira, mert ha a gyárak pusztán csak Mari néni szubjektív állítására hagyatkoznak, hogy márpedig neki már nem sajog annyira az új pirulától a lába, és elvetik a megalapozott módszereket, úgy mint pl kísérleti és kontrollcsoportok felállítása, placebók használata, akkor jól megnézhetik magukat, hogy mit fognak gyártani. Nyilván ilyen hülyeséget nem fognak csinálni, nem fognak pár ember beszámolójára hagyatkozni, a mindenféle méréseken túl alaposan körbejárják a kérdést, és tudni szeretnék, hogy vajon a sima porcukrot kapó emberke is ugyanúgy áradozik majd róla vagy sem.
    Ha elfogadjuk azt a butaságot, hogy nem lehet kimérni egy digitális kábel átvitelét, akkor rendben van, hallgassuk meg a szubjektív beszámolókat, hogy milyennek látja az ember a képet. Na de nehogymár csak úgy, hogy megkérdezem videofil Jakabot, hogy 'ugye jobbnak látod te is ezt a negyvenezres kábelt, ugye?".
    Persze lehet így is, de akkor ne beszéljünk szakmaiságról :)
    Most páran azt mondjátok próbáljam ki magam. Egyrészt, ha én próbálom, máris tudni fogom, hogy mikor cseréltem kábelt. Ok, csináltathatnám asszonnyal is, de sajnos nincs két különböző képminőségűnek mondott kábelem, és gyanítom nem is látnék különbséget. Tehát potenciálisan elfogadnám, hogy szar a szemem, ha jelentkezne egy bátor, vállalkozó és nyitott szellemű ember, aki megmutatná, hogy meg tudja különböztetni mikor melyiket kábel van a a TV-jébe dugva.
    Egyébként nem értem azt az álláspontot, hogy nézd meg magad, én nem akarom neked bebizonyítani és más sem akarja.
    Ha én állítanék ilyesmit ilyen kétséges témáról ekkora határozottsággal, akkor örömmel fogadnék bárkit, hogy tisztességes módszerrel bebizonyítsam, hogy igazam van. Már csak azért is, hogy megtudjam tényleg igazam van-e, és tanuljak belőle.

Új hozzászólás Aktív témák