- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Mentolka #49234 üzenetére
"...én még mindig nem tudom eldönteni, hogy a "tékából" melyik filmet vegyem ki, ha több verzió is van, hogy mekkora a felbontás, a bitráta, FPS. Ezekből hogyan számoljam ki, ha a filmet teljes képernyőn szeretném látni?"
Semmit nem kell számolgatni. Ugye nem az a típusú tévéző vagy, aki képes lapítva, vagy nyújtva is nézni a filmet, csak hogy kitöltse a teljes képernyőt?
Tudomásul kell venni, hogy a filmek különböző képarányokkal készülnek, és van amelyiknél oldalt, van amelyiknél alul felül kis fekete csík marad. Ez így van rendjén!Egyébként meg a "a bitráta, FPS"-től teljesen független a képarány, és a felbontás sem határozza meg minden esetben.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz TurboGPityu #49250 üzenetére
Ezek az áresések érdekesek lesznek, mert pl én olcsóbban vettem (igaz csak minimálisan) az 50ST60-asomat augusztusban, mint amennyiben most kerül... Nyilván függ sok mindentől (árfolyamingadozás, kereslet), de úgy könnyű lesz bemutatni, hogy lejjebb ment az ára, ha elötte felviszik...
Jó-jó ettől nyilván még azért biztosan lejjebb megy az ára, de akkoris...Szerintem lassan csak akkor lesznek igazi áresések, ha jönnek az új szériák, de akkor meg jön az újabb dilemma, hogy ne inkább az újat?...Plusszban kifutó termékeknél jön a készlethiány, ezáltal, a bár remélhetőleg elenyésző esetben, de hibás (akár pixel, akár sávhiba) termék visszapörgése a forgalomba.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
spiky03
veterán
válasz kokobe #49246 üzenetére
Az van 2 db de 4100-as.
Csak gondoltam veszek valami normálisabb kinézetűt is, ha már ilyen akciós.
Így már akár 3-an is lehet 3D-ézni.A Pana az valóban nagyon drága. mondjuk nagy különbséget nem vette észre a Pana vs Samsung között, csak a Pana kényelmesebb volt.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
650000-ért a 65 colos ST60 is nagyon jó vételnek mondható. Remélem a VT60 árát is hamarosan csökkenteni fogják!
(#49253) spiky03
42 colos tévén csak egy ember részesülhet valóban számottevő 3D élményben. Ha már ketten ültök elé 1,5-1,6 m távolságra, ami 3D esetén még sokkal szigorúbban betartandó, mint sima 1080p filmeknél, a képernyő átellenes szélét lapos szög alatt látjátok, ami hazavágja a térhatást. Egyik oldalról szinte semmi nem marad belőle.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Shadowbull
addikt
válasz kokobe #49244 üzenetére
en azt gyanitom hogy ez a "pana mar nem fejleszt" sztori meglehetosen felre van ertve.
SZVSZ a "nem fejleszt" az a panelre vonatkozik, de nem jelenti azt hogy a jelenlegi fejlesztesi szintbol ne hoznanak ki tobbet termekfejlesztesben. Nyilvan megvan hogy fizikailag milyen panelek vannak, de abbol azert sok mindent ki lehet hozni szoftveres optimalizacioval, ilyesmivel.
Raadasul a fejlesztes az nem ugy megy, hogy kijon egy modell, mondjuk januarban a VT60, akkor nekiallnak fejleszteni a VT70-et es az kijon jovo januarban. Eleve egy uj termek gyartasanak elokeszitese hosszu honapokat vesz igenybe, tehat a piacra dobas elott legalabb fel evvel mar lezarult a fejlesztes lenyegi resze, es valoszinuleg sok mindenben evekkel elore dolgoznak.
En azt hiszem, a Pananak mar megvan a fix utiterve a kovetkezo evekre, pontosan tudja hogy mikor jonnek az OLED-ek megfelelo arszinten, es addig minden evben jon uj plazmamodell is, es az bizony jobb lesz mint az elozo evi.
En ugy saccolom hogy legalabb meg 2-3 evig biztosan a z eddig megszokott utemben jonnek majd az uj plazmamodellek. Talan meg megerjuk a VT100-at is
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
BBéci
legenda
válasz Shadowbull #49255 üzenetére
Szerintem is ez lehet a helyzet, korábban már elmélkedtünk erről itt a topikban is.
Ez a lényeg: "tehat a piacra dobas elott legalabb fel evvel mar lezarult a fejlesztes lenyegi resze, es valoszinuleg sok mindenben evekkel elore dolgoznak."
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
Elnézést az ismétlésért, a topikjában is kérdeztem... hátha itt gyorsabban kapok választ (ma aktuális a dolog):
Pana 47" G20-as TV-m usb kimenetére csatlakoztatott adathordozóra szeretnék TV adást rögzíteni.
A kézikönyv szerint USB HDD 160GB-2TB alkalmas erre. Vajon egy 2,5" 1TB vagy 500Gb konnektorba csatlakoztatás nélkül működik? Milyen minőségben vesz fel és mennyi az idő/GB arány? Van valamilyen ravaszság, hogy pl. PC-n leszedjük a rögzített műsort?
Olvastam, hogy FAT32 pendrive-ot is felismeri. Ezt is lehet regisztrálni műsor felvételhez vagy csak fényképeket, 2GB alatti videokat (esetleg zenét) lehet róla lejátszani?
Előre is kösz a felvilágositást/tapasztalatot!Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #49259 üzenetére
Magad is azt írtad, hogy legkevesebb 160 GB-os merevlemez kell a PVR-hez. Akkor mégis mit szeretnél a FAT-os pendrive-val?
Pontosan olyan minőségben rögzít, amilyen a tunerje által vett tévéadás. Bitrátától, tömörítéstől függ, hogy mennyi helyet foglal egy órányi felvétel. 5-10 GB közöttire saccolom.
Elméletileg működik 2,5 colos, táp nélküli merevlemezzel is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jenő76
tag
Esetleg emlékszik valaki, hogy a 50 st50 és a 50 gt50 milyen árral futott ki?
-
MODERÁTOR
Köszi a gyors választ.
"Akkor mégis mit szeretnél a FAT-os pendrive-val?"
Amennyiben megoldható ugyanazt. Azért kérdeztem, mert a topikjában olvastam, hogy felismeri - arról nem szólt a hozzászólás, hogy felvételre használható-e egy mondjuk 64GB-os. Gondolom ritka a 160GB feletti az FAT32 pendrive, azért sem tudtam értelmezni.
Továbbgondolva: ha fel is ismeri, regisztrálja a TV, gondolom valami titokzatos Pana formátumra formázva, hiszen a 2GB korlát mellett nem lehet órákat egyben felvenni...Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
tomic
addikt
válasz mhmpista #49207 üzenetére
Én inkább a saját szememnek hiszek,mint valami írásnak.Támpontnak megfelelő,de ne vedd szent írásnak.
Azt sem lehet tudni ,ugye ,hogy neki mi az ami megfelelő szintet képvisel egy tv-nél,és mik az ő elvárásai,vagy mi alapján ítél. Az is lehet amire ő rámondja ,hogy tökéletes az nálam nem üti meg a normát.
Pl 3D neki nem jött be a tv-n,nekem meg pont az tetszett.
De ez nem csak rá vonatkozik,még mielőtt személyeskedésnek venné.Az összes teszt írójára. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Jenő76 #49261 üzenetére
Több ismerősöm is vett március környékén 50GT50-et 310 eFt-os áron a Panashop-tól. Ez volt a legalacsonyabb ára.
koncsik: több helyen is borul az elméleted: a G20 csak HDD-re tud rögzíteni (ahogy a VT50/60 és ZT60 típusokat leszámítva minden más is), abból is minimum 160 GB-os kell neki. Ergo semmilyen pendrive-ra/SD-kártyára/egyéb szutyokra nem fogsz tudni rögzíteni semmit. Ezen felül ha rögzítésre akarod használni a HDD-t, akkor nemhogy FAT32 fájlrendszer nem lesz jó, de semmilyen másik, általad előállított sem, ugyanis a TV a PVR-re használt merevlemezt egyedi fájlrendszerűre formázza, amit nemhogy PC-vel, de egy másik, ugyanolyan típusú TV-vel sem fogsz tudni olvasni. Harmadrészt a FAT32 fájlméret-korlátja nem 2 GB, hanem 4 GB, de ezt a fájlrendszert ideje lenne elfelejteni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
Nem arról van szó, hogy bejött a 3D vagy nem. Ott volt egymás mellett két TV és sötét jeleneteknél az ST60 3D-je elmaradt a másikétól. Ha azt Te is látod, megértenéd, mit próbálok magyarázni.
De hajlandó vagyok elfogadni, hogy azon az ST60-on, amit sikerült megvenned, a 3D hibátlan. Ugyanakkor mást erősen kifogásolsz rajta, olyanokat, amiket mi Jánossal hibátlannak, kiválónak ítéltünk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tomic
addikt
Nemrég még azt írtad,hogy emlékezetből tesztelted.Hiszen annyit láttad már azt a bizonyos jelenetet az Avatarban,hogy fejből tudod.Na mindegy. Lényeg én jobbnak látom mint a tavalyi GT-ét.Hogy ti hogy láttátok az a ti szubjektív véleményetek.
Egyébként gondolod hülyeségből írom ide le azt a mit tapasztaltam,tapasztalok nap mint nap?
Ha ennél a típusnál én személy szerint nem találom megfelelőnek a mozgás megjelenítést akkor a sok szép dolog mellett amit leírtok ,igen is meg kell hogy tudja más is hogy van ennek a tv-nek olyan funkciója ami nem biztos,hogy megfelelő.
És vásárláskor figyeljen oda a kedves vevő erre is. Pont úgy mint tavaly a sávosodásra. -
BBéci
legenda
Valamit félreértettél. Az ST60 mellett egy Samsung F7000 állt, azzal hasonlítottuk össze a 3D filmrészleteket.
Viszont az ST60 mozgásmegjelenítését 1080p/24 filmekkel hibátlannak láttuk, 50 Hz-en volt némi szemöldökráncolás, de semmivel nem több, mint az ST50 esetében.[ Szerkesztve ]
-
mhmpista
aktív tag
Hamis
En csak uzletben lattam a ket tvt egymas mellett, ott nem jott le ez a hiba. (uzlet pedig nem optimalis ugye)Lehet hogy miota eladtad a GTdet nagyobbak lettek az igenyeid? Vagy az emlekek megszepitenek mindent?
Persze ez csak a macera resze, ne vedd komolyan[ Szerkesztve ]
-
joci66
tag
Én voltam ott tegnap tényleg ezt mondta és hogy nem le fele hanem fel*fele mennek az árak.
-
kovadika
őstag
válasz DM-Fan #49275 üzenetére
Én is ott körül vettem, most nem keresem vissza(megnéztem február 10 körül vásároltam, és ekkor már nem volt ED-nál, 260-ért pedig csak kiállítottat kaptam.), de biztos hogy nem lehetett az Edigitalnal kapni. Sőt, a kis boltokat is hívogatni kellett telefonon és már sehol nem volt raktáron. Panashopnál pedig 275 ezer forint volt +3 ezer kiszállítás.
Javíts ki a tévedek, de úgy emlékszem, hogy az Edigitalnál már Januárban sem nagyon lehetett ST50-hez jutni, annyira hamar leálltak a forgalmazással -függetlenül attól, hogy ez a link mit ír-.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz DM-Fan #49265 üzenetére
Köszönöm, tiszta sor, már megrendeltem az erre a célra szánt 1TB HDD-t.
A felvett anyag lementése esetén sem hivatalos módszerre céloztam, mindenre kitalálnak valamit, gondoltam erre is...
FAT32-vel kapcsolatban egyetértek, kösz a korrekciót.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
z123456789
addikt
319 990 volt + 3000 szállítási költség december 20.-án a 50GT50.
-
őstag
válasz z123456789 #49279 üzenetére
Én is pont azon a napon vettem ugyanennyiért , igaz már nincs meg.
-
Hsanyika1
senior tag
[link] panasonic 4K ULTRA HD TV
-
-
őstag
válasz z123456789 #49284 üzenetére
Régebben leírtam, hogy nem jól sikerült a javítása és végül készülékcsere keretében GT60 lett belőle.
-
hunspikey
őstag
válasz Shadowbull #49255 üzenetére
Én is pont így érzem, sőt! Mivel panelfejlesztés már nem lesz - mit tud tenni, mi az egyetlen logikus lépés, hogy TV fejlesztésnek tűnő aktivitás viszont legyen? Hát az, hogy egyre lejjebb csorgatják a csúcs készülékek, azaz a ZT technikai szintjét. Most lesz az, hogy előbb utóbb a mai GT készülékek tudnak majd annyit mint a ZT 60 ma, persze ezzel együtt a ZT-nek meg ki kell (ismét) halnia. Szerintem még 2014 és 2015-re hoznak ki látszólag új készülékeket, amivel számunkra egyre elérhetőbb áron lesz megvásárolható a ZT féle csúcstechnika.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
-
kovadika
őstag
válasz sad_Vamp #49288 üzenetére
Nem véletlenül lett az ST-nek magas input lagja. Egyszerű marketing fogás szerintem, amivel a drágább GT felé terelik vásárlókat. Egy átlagfelhasználónak nem igazán éri meg a többletpénzt a GT, főleg ha az ST ára még lejjebb megy. Viszont az input laggal nem lehet mit kezdeni, ez kizáró ok lehet egy gamernek. Tavaly is csak a vásárlók töredéke vásárolta a GT-t, annyira jó vételnek számított az ST50(ugye itt még az input lag is rendben van), idén azonban egyre többen várnak GT áresésre, úgyhogy bevált nekik ez a módszer (amennyiben tényleg tudatos lépés volt).
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Az erősebb, gyorsabb elektronika már most is itt van - a GT-ben és felfelé (hexa processing engine).
Az ST-ben valszeg szándékosan van még a régi, lassabb.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
kicsi kecske
tag
A panashopos akcióra reagálva:
http://www.plazamarket.hu/?page=search&query1=&query2=ext&key=p50gt60&butt.x=0&butt.y=0&store=audio_market
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
-
mhmpista
aktív tag
+1
Az hogy fejlesztes nem lesz mar, az inkabb azt jelentheti hogy nem kiserleteznek tovabb a panellal.
Ugye a nagy penz alltalaban a kiserletezes fejlesztes viszi el. (K+F reszleg)
Nem fognak uj plazma, foszfor, stb panel alapokat kiprobalni es gyartosor-kepes szintre fejleszteni.
Ilyenkor termeszetesen fejlesztenek de peldaul a hardvert bele, hisz annak evrol evre olcsobb lesz a teljesitmeny/ar hanyadosa igy azzal lehet fejlodest eloidezni.
Viszont a ZT pont olyan, ami attol kulonleges, hogy gyarbol kigurulas elott nagyon magas szinten atnezik. Illetve az anyaghasznalat, az a sok arany illetve kulonleges anyag amit beleepitenek pont az exkluzivitas miatt.
Szoval ezek jovore sem lesznek olcsobbak.
Ilyenkor mindig abban lehet bizni, hogy a gyartosori tapasztalatok alapjan finomitanak minden reszleten, ettol valamivel kevesebb selejt keletkezik, (kisebb munkaerovel kepesek ugyan azt a mennyiseget legyartani) ettol valamivel esetleg olcsobban tudjak eloallitani ugyanazt a termeket. (pl peldakent a GT szintjet nem 1000dollaros koltseg mellett tudjak hozni hanem 800 dollar, es akkor rogton tudjak ST arban adni. Ez persze csak pelda, a tavkapcs meg a koritesen keresztul eltudjak valasztani a ket termeket.)
A beszallitok is fejlodhetnek ez is megmutatkozhat a termekben.Valszeg naluk is latjak, hogy a vasarloi trendeket nem fogjak tudni megvaltoztatni, egyedul kevesek hozza. A samu meg az LG rohadtul nem tori magat, foleg nem marketingelik a plazmat, pedig amugy nagyon agressiv marketingpolitikat folytatnak minden masik szinten, de nem a plazma teruleten (bar a Samsungban en meg bizok, hatha fejleszt picit meg, elosegiti, hogy a pana ne szaljon ki ido elott, hisz a fejlodeshez mindig verseny szukseges, Bang & Olufsen sem hiszem, hogy 1 evre szerzodott volna a samsungal a plazma panelljere)
Aki ma nem vesz plazmat az mar nem is fog (kis tulzassal). Aki megijedt a beegestol, meg hogy nagy, meg attol hogy sokat eszik az marad is LCD szinten. Persze az egesznek igy is ugy is a sokszor atbeszelt OLED fog veget vetni. Csak mikor? Ez itt a kerdes. (ami ugyanugy beeg...)
Amugy szerintem a jelenlegi trendekkel nem szembe menve, egy komolyabb arversennyel, a nagyobb kepmeretu szegmensben megtudna szorongatni az LCDt. Bar lehet ez nem erdekuk. -
BBéci
legenda
válasz kovadika #49289 üzenetére
A plazmatévé vásárlóknak elenyésző részét érdekli az input lag, mert nem otthon a szobában kuksolnak, ha játszani támad kedvük. Magyarán, nem használják másra, csak tévéműsorok és filmek nézésére.
-
Neszójábe
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #49295 üzenetére
Szerinted tévedek?
Ne az idejárókat vegyük alapul, mert a PH! alapvetően számítástechnikával, IT-vel foglalkozó portál. Az pedig köztudott, hogy a PC iránt lelkesedő srácok játszanak is a géppel, de Ők csak kis szeletét képezik a plazmatévéket vásárló rétegnek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TCr
veterán
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
mhmpista
aktív tag
Mert a plazma vasarlok tobbsege ezekszerint peldaerteku eletet el hagyjuk mar...Amugy pont az input-lag fejlodhet, mert az a gyenge hardver eredmenye. Ami bizony nagy iramban fejlodik (vagyis megy le az ara.)
Amugy szerintem sem erdekli az atlag felhasznalot, siman tolja mellette a PS-t XBOXot, es mivel nem tud rola, eszre sem veszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest