Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fogash

    tag

    válasz Gabor970 #38000 üzenetére

    köszi, ez így értelmezhető számomra. :)

    külső médialejátszó van (jelenleg a PS42D5S-hez egy WD TV Live és abba egy 1TB, külső 230V-tápos HDD csatlakozik). Amennyiben az új tévé tudja kezelni a HDD-t direktben, illetve van rajta youtube, vimeo, stb, úgy a médialejátszó lehet, hogy megy a hálóba a régi tévével együtt.

    Viszont a kinézett (?) samu csak a tunere által vett 5.1 jelet adja ki optikai kimeneten az erősítő felé, így a HDD-ről/pendrive-ról játszott filmeknél "eltűnik" az 5.1 hang. Vagy marad a médialejátszó és annak optikai kimenete megy az erősítő optikai bemenetébe.

    Mindenkinek: kurvára nem trollkodni jöttem ide! Mivel a boltok 97%ban csak LCD/LED-et árulnak, azt kezdtem el nézegetni. A "nagy korszerű lapos tévét akarok a következő 10 évre" kérdéseim, meg utánaolvasásom alapján kiderült, hogy a plazma - bár alig lehet találni - még mindig szebb képet ad, mint a LED. Ezért kanyarodtam ide, egy valamennyire konkrét kérdéssel, egy konkrét típusról. Amire kaptam hideget-meleget (a piros avataros csávó (lusta vagyok visszagörgetni a nevét) egyből a "beszótá vaze?!" jellegű hozzászólással nyitott, ami frankó alapozás volt az egész tegnapi beszélgetéshez.

    Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elkölthetek bő 300eFt-ot tévére, de szeretném jól elkölteni. Nem vagyok tech-freak, se házimozibuzi, se audiofil, így a 97-99% közötti különbséget nem látom két tévé között. Ezért kérdeztem, hogy az általam kinézett Samuról van-e valakinek infója, pláne személyes tapasztalata.

    Helyette dogmaként megkaptam, hogy 50ST60, amiről a magyar interneten SEMMI hivatalos infó nincs (panasonic.hu, panashop.hu sem ad SEMMI leírást), ellenben a Samsungról viszonylag részletes adatokat lehet találni a gyártó hivatalos magyar oldalán... (Újabb kérdés, hogy ha a weboldaluk ennyire ápolatlan, akkor vajon hogyan bánnak majd velem ha esetleg szervizelni kell a készüléket?)

    Nem hiszek a dogmákban, nem hiszek az ex cathedra kijelentésekben, és kíváncsi lennék, a hozzám szólók közül hányan láttak már élőben ST60-ast? És F5500-ast? Akár jó is lehet. (ahogy a Citroenemről se gondolná senki, hogy mennyire kurva jó autó, mindenki a Passat/Mondeo/Superb-et ajánlgatja) Ráadásul az 50ST60 pont ugyanolyan friss termék, mint az 51F5500, vagyis a neten egyikről se nagyon lehet - nemhogy magyar, de még európai - tesztet se találni. (Az amerikai meg nem mérvadó, egész mást árulnak ott.) Ezért próbáltam kérdezni, de - és itt ismétlem magam - mint egy agymosott szekta - adatok, tények, linkek nélkül zúgta a tömeg, hogy ST60. Ami per pillanat ugyanolyan bevezető (túl)árazott, mint az F5500.

    Ha nektek ebből az jött le, hogy én csak kötekedni, meg samsungot reklámozni jöttem ide, akkor valami nagyon félre ment. Akit megsértettem, attól most bocsánatot kérek, nem ez volt a szándékom.

    Viszont mivel az ST60-ról továbbra sem találtam ezen kívül semmit (pedig tegnap még két órát túrtam a netet), várnék hivatkozást, tesztet, akármit, ami alapján az ST60 átkerülhet a "hisszük hogy jó" kategóriából a "beszéljenek a számok" vagy a "tudjuk, hogy jó" kategóriába.

    Konkrét kérdések a Pana ST60-ról (a képét megpróbálom megnézni valahol, arról nem kérdezek):
    - PCMCIA kártyahely van benne? (ezt hívják CI-nek? a set-top box kiváltására kell)
    - külső HDD-t kezel az USB portja?
    - 3D-ben is fullHD?
    - "AVCHD 3D: progresszív" ez mit jelent?
    - az optikai kimenetre jelforrástól függetlenül ráküldi az 5.1 hangot? (ld feljebb)
    - mivel a csomagban csak 1 szemüveg van, mi meg 4en vagyunk, milyen szemüveget (típusjavaslat) lehet hozzá csatlakoztatni?
    - az Allée-ben esetleg van ilyen modell kiállítva? (ott van samu bolt is, akkor egy helyen tudnám megnyaggatni mindkét jelöltet).

    Előre is kösz a válaszokat, a beszólásokra, "trollirtó" gondolatokra köszi, de nem vagyok kíváncsi.

Új hozzászólás Aktív témák