Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Dorian #29643 üzenetére

    "Gondolj bele kb. 100k egy komplett főpanel csere, ami a legnagyobb, legköltségesebb hiba lehet. Mennyi az esély egy ilyen hibának az 3-5 évig terjedő intervallumban?"

    Sajnos elég sok! Ne úgy gondolj ezekre a készülékekre, mint a tartósság szobrára! Jópár készüléket láttam már gyártótól függetlenül részlegesen elhalálozni az 5. életév betöltése előtt - többnyire vezérlési hibák szoktak jelentkezni, ami csak a teljes, érintett nyáklap cseréjével oldható meg, ami meg nem olcsó mulatság - mindenesetre jóval több, mint amennyibe a garancia-kiterjesztés kerül. Úgymond a legkisebb hiba garanciális javítása is nagy eséllyel többe kerül ennél, mivel a szakszervíz nem szokott kiforrasztgatni semmit a nyáklapról, hanem egyben cserélnek mindent. Ha magát a kijelzőpanelt kell cserélni garancián kívül, akkor meg jobb, ha máris inkább új TV vásárlásán gondolkozol, mert lehet, hogy olcsóbb.

    Hidd el, nincs túlmisztifikálva ez a téma: semmi sem kellemesebb, amikor a 4 éves készüléked elszáll és adott esetben a vásárláskori értékén választhatsz egy aktuális modellt, ami már sokkal jobb, fejlettebb és ugyanazon pénzből adott esetben van egy zsír új TV-d, aminek akkor indul az új, gyári 2 éves garanciája - amit nyilván akkor is kiterjeszthetsz. Magyarán egy garancia-kiterjesztés költségéből (uszkve 30-40-50 eFt vételártól függően) lesz egy zsír új TV-d, adott esetben újabb 5 év garanciával (ez persze már egy második kiterjesztés, de ez nyilván nem kötelező, csak az előzőekből levezethető módon ajánlott), ha elhalálozik a most vásárolt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák