Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dedy70

    tag

    Ma este végre kipróbáltam az új 50ST50 készülékemet. Egy kollégám volt olyan kedves és segített. Először a talpára tettük fel. Nem akartam kipróbálás előtt kicserélni a konzolon a régivel, nehogy utána kétszer kelljen dolgozni ha valami hiba lenne vele. Elültem elé a földre fél méter távolságra. Végignéztem a tesztábrákat és az egyszínű homogén képeket. Akár hogy vizslattam nem találtam pixelhibát. A sógorom tv-jén van egy, azt egyből észre vettem. A Samsara BD50 verziójából megnéztem több jelenete, liszi fórumtárs által említett sivatagosat is. A sporttévén pont heti összefoglaló ment, ott egy amerikai és egy hagyományos (soccer) mérkőzés összefoglalóját is megnéztem hd felbontásban. Szerencsére sávosodást nem vettem észre, mondjuk attól még lehet, de ha nem veszem észre akkor nem zavar. Tápzajt csak akkor hallani ha mögé hajolok. Elölről némított készülék esetén sem hallom. A régi plazmámon sosem vettem észre a plazmák jellegzetes villogását, de ezen egyből. Mondtam is a kollégámnak, de ő nem érzékelt semmit belőle. Lehetséges,hogy ez a nagyobb kijelző miatt feltűnőbb.
    Miután mindent rendben találtam a régi tv-t leszereltük az újat fel. Érdekes hogy a régi 42"-os tv érezhetően nehezebb mint az új 50"-os. Az ablakokat kb. 85%-ban tudom kinyitni, mivel 6-6 cm-t túllóg a tv a falon. Most még nincs gond ebből mert óvatosan nyitom az ablakokat, de nyáron egy hirtelen szélvihar esetleg nekicsaphatja az ablakszárnyakat a tv oldalának. Ennek kiküszöbölésére veszek majd valami határolókat egy barkácsboltban.
    A feketéje nagyon meggyőző, ez volt az elsődleges szempont ami miatt lecseréltem a PV80-at. A tv saját hangja viszont botrányosan rossz a régi tv-mhez képest, ez nem akkora gond úgyis erősítőt használok filmnézéshez. A méretváltozás sem olyan mellbevágó mint amilyen a 42"-os tv volt a 72 cm-es crt után.
    Miután átprogramoztam a Logitech Harmony távirányítómat, leültem a kanapéra és megnéztem a Koyaanisqatsi című filmet. A film 16:9 képarányú, ezért nincs alul-felül fekete sáv és nincs benne szöveg így felírat se, bejáratáshoz ideális. Témája hasonló a Barakához és a Samsarához.
    Már megrendelés alatt van a Pioneer BDP-150 Blu-ray lejatszó. A UPC-nek visszaadom a hangos és sokat fogyasztó boxomat és CI modulra cserélem. Végre valahára saját magam rakhatom sorba az adókat. A DVB-C tuner megtalálta az összes digitális csatornát de kódolás miatt az adást nem tudja megjeleníteni.
    Hétvégén lesz időm tüzetesebben teszteli, lehet hogy a sávosodást is előbb-utóbb megtalálom. Az első benyomások mindenesetre pozitívak a készülékkel kapcsolatban.

Új hozzászólás Aktív témák