Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz yoee #27928 üzenetére

    "SZERINTEM, ha valaki eleget játszott egér+wasd kombinációval pc-n, annak egyszerűen nem okoz élvezetet más típusú irányítás."

    Ezt cáfolnám! Világ életemben PC-s voltam, 20 éven keresztül azon játszottam, kicsit félve is vettem meg a PS3-at 5 éve, mert elsődlegesen az FPS a kedvenc műfajom. Nem kellett hozzá 1 nap, hogy teljesen ráérezzek a kontrolleres irányításra, 1 hét után pedig már olyan magabiztosan osztottam a headshot-okat CoD4 multiban, hogy öröm volt nézni. Egyrészt sokat számít a PC-s rutin, másrészt meg kellő precizitásra lehet szert tenni gyakorlással kontrolleres irányítás esetén is. Nyilván nem lesz soha olyan kifinomult, mint PC-n, de ez nem is gond, mivel 1-2 címet leszámítva nincs crossplatform multi, tehát az erőviszonyok kvázi azonosak - még annak ellenére is, hogy sokan vesznek konzolhoz is speciális egeret+billentyűt, de azok meg többnyire nem teljesértékű megoldások.

    A konzolok gyengéje nem ebben van - mert a játékélményt tekintve azok is hozzák a szintet, sőt, a multiplatform címek (különösen a PS3-asok) meg olyanok, hogy olyan játékélményt én még egyetlen PC-s játéktól sem kaptam (pl. Uncharted-széria, LBP-széria, stb.). A konzol gyengéje a grafikai teljesítmény. Ebben vitathatatlanul jobb a PC és mindig is a PC lesz a legjobb, mivel egy konzol alapvetően előre tervezett, módosíthatatlanul zárt rendszer, a hardverelemek nem cserélhetők és ennek megfelelően a mai fejlődés mellett iszonyatosan gyorsan romlik a teljesítménye. Egy erős PC-t minimálbefektetésből szinten lehet tartani akár éveken át és ott tényleg high-def élmény van. Ma sajnos nincs olyan konzol, ami high-def élményt adna és szerintem a következő generáció is csak ideig-óráig lesz rá képes. A PC dominanciája a hardcore gamer-ek között ezért nem fog megszűnni és ezért felesleges a csökkenő KOMPLETT gépek eladási statisztikáira hivatkozni, mert a játékosok soha nem komplett gépeket vesznek, hanem ők maguk rakják azt össze és őmiattuk nem fog meghalni ez a szegmens még jóideig - annak dacára sem, hogy egyébként átalakulóban van a játékipar is a tabletek miatt.

    Ha valami el fog tűnni, akkor az a netbook/notebook/laptop, illetve a kézikonzolok, mert azokat viszont iszonyatos sebességgel szorítják ki a tabletek és egyre növekvő teljesítményű/kijelzőméretű okostelefonok, illetve azok billentyűzettel szerelt hibrid társai. Az iPad mellé pl. én sem vennék már soha laptop-ot, mert egyszerűen fölösleges, minden olyan feladat megoldható vele, ami laptop-pal is, ennek dacára sokkal könnyebb, kisebb, praktikusabb, mint a laptop-ok, az üzemideje kb. három-négyszeres, a teljesítménye meg mindenre elég (konkrétan brutális grafikájú játékokat is futtat 2048x1536-os felbontásban, amelyek ráadásul az előfeltevéssel ellentétben kiválóan irányíthatóak is).

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák