- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz nevemfel #20051 üzenetére
Nem új keletű vita ez, vastagkliens vagy vékonykliens, mindegyiknek van előnye meg hátránya. Jelenleg ott tartunk, hogy nekünk az a jó, ha inkább a szerver "vastag", mert 2 kattintással feltoljuk az azure-t egy szinttel odébb és máris van 2x annyi power az adatbázis oldalon, ha kell. A user viszont nem fog köpködni, ha az android app rohadt lassú, megkap mindent előemésztve, a beállításoktól kezdve az adatokig, amiknek meg kell jelenni, ő meg csak kirakja a képernyőre. Aztán persze idővel lehet más lesz a helyzet, de most innen indultunk el.
A PHP-nak itt meg csak tényleg az a dolga, hogy route-olja az adatokat, nem kell tudnia, hogy miért az van benne, ami, vagy hogy hogyan és miért kapcsolódik az egyik adat a másikhoz, erre ott van a relációs adatbázis. Ismerek én is nem egy vastag klienssel futó programot, ahol az adatbázis tk. csak az adatok tárolására van, aztán a kliens meg csinál minden mást, kinek a pap, kinek a paplan.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
MODERÁTOR
válasz nevemfel #20051 üzenetére
Szerintem nem kötekedtem. De lehet annak is venni. Csak egy másik megoldást próbáltam a kollégának nyújtani amivel hosszab távon a tapasztalataim alapján kevesebb lesz a szívás. De mint írtam, ha kicsi a projekt akkor ott is jó helyen lehet. Ennyi.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
WaterWave
veterán
Sziasztok..
Nas szerveren szeretnék egy puritán kezdetleges kepfeltöltés.eu-ról ismert megoldást... Nem kell login csak szűk baráti körömnek aki ismeri a lapot, az feltudjon képet tölteni magának és vagy direkt link lehetőséget vagy kicsinyitett link kép lehetőséget generáljon... (havonta a könyvtár tartalmát törölném script segitségével)
Privátban kit tudnék ezzel "zaklatni"
Már elkezdtem a dolgot, de a feltöltés magaslabdaWaterWave
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz pelyib #20055 üzenetére
király, még szharakodni se kellett mert van hozzá docker konténer, az meg elfut a nason.
Mukodik szuperulAz az egy nem világos, hogy amit feltöltök képet, azt ő hova rakja fel a szerverre? melyik mappában? Mert dockernél mikor megcsináltam, nem látom, hogy hova rakná fel.
Köszi
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz pelyib #20061 üzenetére
de még mindig nem tudom hova rakja a képet melyik könyvtárba? Mert konténeren belül hiába csinálsz kötetet, kell neki változó pl /config vagy /data, de ilyen nem szerepel a leirásban.
-
pelyib
tag
válasz WaterWave #20062 üzenetére
Szerintem a "./data"-ba rakja a feltoltott fajlokat.
Ezt meg ujrafogalmazom, mert teljesen ertelmetlen lett a vegeredemny :
Csinal egy volum-t abba a mappa ahova tolt a rendszer es a NAS-n mappat megosztja a host mappajat.Szoval ugy kell inditani a container-t hogy a NAS-n megosztando mappat a "/valami/path/a/containerben/data"-ra mutasson.
Ahogy irjak is.(Jobban megnezve a PHP kodot, hat felszaladt a szemoldokom tole, vannak megoldasok)
-
WaterWave
veterán
válasz pelyib #20063 üzenetére
Oké de ezt hol olvasod?
"/valami/path/a/containerben/data"Mert én nem látom
-
WaterWave
veterán
válasz instantwater #20066 üzenetére
megvan, szuper
-
WaterWave
veterán
Szuperul működik, köszi srácok
-
pigmeus
tag
Sziasztok, az alábbi funkciót szeretném beépíteni a programomba egy kereséshez, de nem működik és sajnos ötletem sincs, holott másnak működik:
$(function(){
$(".search_text").keyup(function(){
var text = $(this).val();
if(text != ""){
$.ajax({ url: "fetch.php", type: "post",dataType: "text",data: {search:text}, success: function(data){
$(".result").html(data);} })}
else{
$(".result").html('');}})})Nem tudom, hol írhattam el, nem dob semmi hibát és a keresés se fut le. Van esetleg valakinek ötlete, hogy lehetne ezt debugolni?
-
ace05
senior tag
Helló!
A változtatni szeretnék valamit wp oldalamban. Már megtaláltam a firefox elem vizsgálatával, hogy mit kellene átírnom. Azt hol tudnám megnézni, hogy melyik fájlt kell átírni, mert most én vagyok vak, de nem találom.
-
wibemm
friss újonc
Sziasztok !
Tudna valaki segíteni? Van egy MySQL adatbázisom, két táblával. Hiba nélkül felkonnektálok és php-vel szeretnék új sorokat beszúrni, de valamiért nem megy. Ugyanez a phpmyadminból sql paranccsal műkszik.
Itt a kódrészlet :
if($error_data==false ) {
echo "<div class='message notice'>Sikeres űrlapkitöltés!</div>";
$db = @ new mysqli("localhost","root","","alma");
if($db->connect_errno) {
echo "<div class='message error'>Adatbázis hiba: ", $db->connect_errno." ".$db->connect_error;
exit();
}
echo $query = "INSERT INTO `regist` ('compnev','kapcsolattarto')VALUES ('$company','$name')";$db -> query($query) or die("Hiba");
}
}Ez jön vissza:
Sikeres űrlapkitöltés!
INSERT INTO `regist` ('compnev','kapcsolattarto')VALUES ('Kombinat','Gaz Ella')Hiba -
instantwater
addikt
válasz wibemm #20077 üzenetére
Szia,
Mindig === t használj a == helyett.
Soha ne használd a @ operátort, mert némítja a hibákat, azokat pedig kezelni vagy megelőzni kell.
Használd PDOt a mysqli helyett, a mysqli elavult.
Ne echozd a $queryt.
Használj parameter bindinget (kérdőjelek) mert így lehet injektálni az SQLt.
Ha kódot illesztesz be, kérlek használd a kód formázást.
-
wibemm
friss újonc
Köszi a gyors választ....Nekem 3 gyerek mellett ez nem ilyen egyszerű. A hibákat javítottam, és a bindinggel megy a mysqli is és kipróbáltam PDO-val az is jó.
Köszi a segítséget wibemm -
coco2
őstag
Sziasztok!
Jellemzően mi van arra webszerver környezetben kitalálva, hogy egy felhasználó ne tudjon duplán loginolni?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz instantwater #20083 üzenetére
A "B" terv az, hogy pakolok azonosítót sql szerverre, és barkácsolok magamnak ellenőrzést. Az "A" terv pedig az, hogy előtte még megkérdezem, nem fogom-e újra feltalálni a kereket?
Például hogy valamelyik superglobals változó ki van találva ilyesmire, és nem kell sql szerveren memory táblákat olvasgatni. Alaposan gyorsabb lenne.
-
pelyib
tag
Akkor mar valami cache (local vagy replicalt ha tobb gepes). Amugy tuti a logint kell tiltani? Nem lenne egyszerubb az adott muveletet "in progress"-be rakni + session Id? Hasonlo a webaruhazak bevasarlo kocsija.
Illetve arra is gondolj, ha "A session" megsemisul (private ablak, es bezarja kilepes nelkul) kliens oldalon akkor azzal mi fog tortenni server oldalon. -
coco2
őstag
válasz pelyib #20085 üzenetére
Ingyenes streaming jellegű a szolgáltatás. Ha 15 felhasználóm van valójában, azt jobb szeretném a statisztikában 15 regisztrált felhasználónak látni, és nem egynek. Webáruház másmilyen kontextus. Webáruházban tök8 hányszor loginol ugyan az a user, mert a kosarat kifizetni az a pont, ahol úgyis minden egybe fut. Nálam a "kosár" nem kerül pénzbe, és nem csak egy valaki viheti el. De amúgy köszönöm a tippet.
@instantwater
Én inkább azon gondolkodom, hogy nem engedem loginolni. Session sql memory table-ben lenne.[ Szerkesztve ]
-
pelyib
tag
Ha jol ertem neked az a fontos, h a stream elereset korlatozd, ezt en fuggetlenne tennem a logintol.
mert a kosarat kifizetni az a pont, ahol úgyis minden egybe fut
En arra gondoltam, hogy az osszes login (ugyan attol a usertol) ugyan abba a kosarba pakol. Tehat csak 1 kosarad (streamed) van. Nalad abban mas a helyzet, h csak azt engeded tovabb pakolni a kosarat (nezni a streamet) aki eloszor kezdi el.(btw, olyan helyen dolgozok ahol streaming a fo termek )
-
coco2
őstag
válasz pelyib #20089 üzenetére
Az "aki először kezdi el" dologgal az a baj, hogy van a csajszi mobilról, haza ér, átcsüccsen laptopra, és nézi onnét tovább. A mobilon meg elfelejt kiloginolni. Szóval nem mondhatni, hogy login hijack vagy olyasmi, de akkor is, elég nehezen lehet olyat mondani weben, hogy egy user ki van-e loginolva, vagy nincs. Javascriptból betehetek az oldalra valamilyen logikai szintű pingeket ajaxxal, de az sok felhasználónál már rendesen eszi a szervert.
Ha streaming iparban tolod, esetleg van valami tipped, mi a "helyes megoldás" ?
-
pelyib
tag
válasz instantwater #20090 üzenetére
Igen. Most vesztem el a maradek "johiremet"?
-
pelyib
tag
Az a "helyes megoldas" ami mukodik es lefedi az igenyeket
En kulon kezelnem a login-t es azt, h elerheti e a streamet.
Generalsz egy token, elrakod a userhez, leadod kliensnek, az bekuldi amikor a stream-t akarja elerni, server oldalon validalod a tokent.
Kliens oldalon meg kell oldani, h uj eszkozon valo bejelentkezeskor "at tudja venni a streamet". Tehat uj token + regi token invalidalasa + kapcsolat bontasa a regi tokennel.
A pontos use case-ket te tudod.
Kicsit feleslegesnek tunik egy ingyenes szolgaltatasnal vegtelen szoponak tunik -
instantwater
addikt
Netflix hogy csinálja?
Ott is limites az egyidőben élő streamek száma és még a pozíciót is megjegyzi.Custom streaming server implementáció szóba jöhet? Vagy esetleg valami plugint/proxyt lehet készíteni a streaming serverhez? Valamiféle APIn keresztülnlehet vele beszélgetni?
-
coco2
őstag
válasz pelyib #20093 üzenetére
Kérnék szépen egy sanity check-et a lenti elgondolásra.
Felírom db-be a session_id-kat, adott user name onnét tudja majd, ha már be volt loginolva. Ha be volt loginolva, session_id() és session_start() hívásokkal "átkapcsolok" a régi session-re, és a $_SESSION[]-ben beállítom, hogy session logged out (valami változót majd kitalálok rá). Aztán újabb session_id() és session_start() hívásokkal visszakapcsolok a jelenlegi session-re. Az értelme annyi lenne, hogy egy időben egy user login csak egyszer lehessen aktív. Az újat mindig engedem, a régit automatán kidobom, és bánom is én, ha nem mentette az adatait, vagy olyasmi, elveszik minden. Tanuljanak rendet a nyavajások
Ami problémákat még kutatok:
1.
Session-öket adott scriptben cserélgethetek-e kedvem szerint akárhányszor, vagy azt a technikát illegal-nak minősítik későbbi verziókban? Egyenlőre éppen teszt scriptet írok kipróbálni, de ez a környezet csak php 5-ös. Eddig annyit találtam, hogy a session váltásnál lock-ot kap a web worker, ha a session éppen foglalt. Azon még gondolkodom, hogyan is van a session csere egy futó scriptnél. Aktuális webworker w1 fut egy session id-n s1. Amikor w1 session-t vált s2-re, és azon dolgozik, addig egy w2 beléphet s1-re? Vagy w1 megfogja s1-et és s2-t is?2.
Találtam session "kinyíró" scriptet itt [link] de a magam részéről egy ilyesmit:<?php
session_start();
session_unset();
session_destroy();
session_write_close();
setcookie(session_name(),'',0,'/');
session_regenerate_id(true);
?>
egyszerűen csak túl durvának találtam. A kiloginolt session tűnik elegánsabbnak, aztán hagyni a cookie, meg session változók meg minden olyasmit time-out-re futni a saját tempójában. Vagy teljesítményben jobban jöhet ki, ha explicite gyilkolok? A cpu-matek mit mondhat erről?Köszönöm a tippeket mindenkinek.
@instantwater
A streaming nagyon lassú. Nem videó, hanem csak fényképek, amiket base64-en küldök le stringekben - alkalmasint azt is darabokban xhr-en. Jó, tudom, websocket, de nem problémamentes az sem. Szóval igen, custom a stuff. Tudok rajta barkácsolni kedvem szerint, ha valami mókás ötletet kell kivitelezni.
[ Szerkesztve ]
-
pelyib
tag
Miert akarod ennyire logoutolni a usert? Foleg ha van mas is (" ha nem mentette az adatait") amit tud csinalni az oldalon?
Amikor w1 session-t vált s2-re, és azon dolgozik, addig egy w2 beléphet s1-re? Vagy w1 megfogja s1-et és s2-t is?
`session_write_close
` oldja a lock-t.Szoval elmeletben mukodhet, DE en nem piszkalnek egy masik sessiont, csak bajt lehet vele okozni.
Ahogy mar irtam en szetvalasztanam a session kezelest es a feature / resource elerest.
Ahogy irtad, eltarolod, h melyik sessionnek van joga eleri a streamet (resource, ha mar http). Tehat amikor le akarja kerni a streamt (gondolom egy sima HTTP GET => xhr) akkor le tudod ellenorizni, h a session hozzaferhet vagy sem ([status code 403]).
Ha a kliens ezt a 403-t kapja akkor eldonti, h rahiv a "/logout"-ra vagy kirak egy uzenetet es gombot, h "Masik helyen mar nezed, szeretnel atvaltani erre a bongeszore?".Igy csak azt kell nyilvan tartanod, h melyik session fer hozza. Nem kell masik sessionhoz nyulni.
-
coco2
őstag
válasz pelyib #20097 üzenetére
Sokan használnák a szervert, és a lehető legtöbb felhasználót kellene kiszolgálni a lehető legolcsóbban. Az lenne a lényeg.
A session-ökkel játszadozni gyorsítási trükk lenne. Természetesen dobálhatok mindent valami sql szerverre, de akkor sql kapcsolatokat kell építgetni minden alkalommal, amikor klienst szolgálok ki. Ha sikerül session-ök között adatot átadnom, az sql kapcsolatokat kispórolhatom azokra a feladatokra.
De egyenlőre nem működik a példa, amit heggesztek. Wamp 2 szerver mindig ugyan azt a session id-t adja a folyamatoknak. Hiába csukom le az ablakot és nyitok újat, hiába használok 3 külön xmlhttprequest socketot javascriptből, a fene tudja mit kellene tennem, hogy adjon már egy unique session id-t - mert nem ad
-
coco2
őstag
válasz pelyib #20099 üzenetére
Memcache kétélű fegyvert. Nem tudom stabilan tartani az alap adathalmazt. Redist nézegettem, de write-back caching nélkül félkarú óriás. Postman-ről fogalmam sincs, hogyan kellene használni. A feldolgozás háttérszálas.
Session tömbök eldobva, a következő jelentkező sql szerver memory table - van valami ismert baj velük?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen monitort vegyek?
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság