Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yerico

    senior tag

    válasz nesa #8205 üzenetére

    Aki E85-tel hajtja a kocsiját, azzal biztosan saját kezével gyújtatnám fel a kocsit. Hogy miért? Amerre megy az ember, mindenfelé sárgul a határ, nő a repce. Hova tűntek a kukorica és napraforgótáblák? Mindenki repcét termel. Ez persze kib@szás mindenkivel, és nem is éri meg, de sebaj.
    1. A repce megművelése továbbra is hagyományos gázolajos gépekkel történik, a repcéből etanol előállítása közben + a megművelés + az elégetés alatt bőven több széndiosid szabadul fel, mint a sima olaj/benzin kitermelése és elégetése során. Azaz adtunk egy jó nagy pofont a környezetvédelemnek, a globális felmelegedés meg a jó haverunk, hiszen támogatjuk. Az már csak mellékes, hogy a teljes magyar területen termelt repceföldek által előállított etanol nem fedezi a megműveléshez szükséges gépek igényét sem.
    2. Immáron 1800 forint egy kiló csirkemellfilé. Miért? A repceföldek helyén eddig takarmánynövények nőttek, amiket az állatok ettek meg. Csökken a takarmány, csökken az állatállomány, nő az élelmiszerár, Az afrikaiak éhenhalnak, az USA-ban már hiánycikk a rizs. Ja, 1 év alatt 70%-ot drágult a kenyér és az étolaj is, hála az elfuserált etanol támogatási programnak. Majd jönnek az éhséglázadások, amiket az ENSZnek, közvetve nekünk, a "gazdagoknak" kell megoldani.

    Röviden: környezetszennyező, miatta majdnem duplájára drágultak az élelmiszerek, többet eszik belőle a motor, növeli a CO2 kibocsátást.

Új hozzászólás Aktív témák