Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz antatom #7772 üzenetére

    Már több helyröl is ezt olvasom , hogy kapcsoljuk ki. - ez egy olyan "szolgáltatás" amivel megpróbálják LCD esetén a legjobb illuziót generálni, akkor lenne értelme ha pixel szintű dimming lenne, azaz pixerlenként lehetne kapcsolni, ilyenkor nem lenne semmilyen aura egy fekete háttér előtt megjelenő fehér csíknak, pontnak, bárminek ami világosabb a háttérnél.
    Van aki használja egyébként? - van és azért van a TV-kben, mert bizony soka észre sem veszik, nem zavarja, nem foglalkoznak vele.
    Azért furcsállom , mert a gyártók csiszolgatják a technikát, direct megvilágitás, FALD okosság, mi meg kikapcsoljuk? - sokmindent lehet csiszolgatni, de látod mi az eredménye.
    Jelenleg még egy hagyományos dobozos tv t nézünk , emiatt értetlenkedek. - akkor Plazma vagy OLED lenne a megfelelő és akkor nem kell "értetlenkedni". Plazmát ugye használtan lehetne venni, de kérdés, hogy milyen állapotban illetve ott az OLED, aki már 350-400e Ft környékén keres TV-t akkor jó alternatív az OLED, persze ott is vannak hibák, de másjellegű.
    Szóval ha LCD-t veszel akkor kalibráltatod és nem lesz szükséged semmilyen dimmingre, de ha egy kicsit is értesz hozzá akkor te magad is be tudod állítani úgy, hogy megfelelő legyen. Tesztoldalak, videók segíthetnek a helyes lépésekben.

    ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák