- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rain1983
csendes tag
Hello mindenki!Lenne néhány kérdésem!Van egy 630-as procim.(3 ghz,2mb,800 fsb),Gigabyte 945 gzm(rev 6.6) Lappal,1 Gb Drr2 533 mhz rammal!Kérdés:Mit lehetne kihozni a prociból pl gyári hűtővel,milyen hűtővel lehetne még tovább vinni?
Rain
-
Edward1981
tag
válasz Rain1983 #5405 üzenetére
Hali!
Szép lassan kezd el emelni a proci FSB-jét (10-es lépcső ) és ha betölt a win akkor a hőmérséklet folyamatos figyelése melett futtas egy CPU tesztet ( Everest CPU stress teszt vagy Prime 95 ). Ha a hőmérséklet 60 fok fölé emelkedik akkor már nagyon nem érdemes tovább húzni. Legelábbis az én procim 60 fölött válik instabillá (Phenom 720). Elképzelhető hogy a tiéd tovább bírja. Ha nem akar lefutni a teszt akkor érdemes egy kis fesz emeléssel ( 0,05-ös lépcső ) is megprobálni. Arra figyelj még, hogy amikor emeled a Proci FSB-jét akkor a memória ne lépjé át az effektív 1066-ot mert onnan már lehet hogy nem a proci hanem a memória miatt áll majd le a rendszer. Szerintem kb 250-ig lehet max felhúzni a gyári hűtővel ami 3500MHZ-et jelent majd 1000MHZ-es memória sebességgel.
Hűtőből ha olcsó megoldást szeretnél akkor egy CM Hyper TX2-t ajánlok, de vannak ennél drágább és persze jobb hűtők is. -
nagyúr
válasz Edward1981 #5407 üzenetére
A Phenom hőmérsékletét ne hasonlítsd össze egy Prescott-éval, mivel ami a Phenom-nak a plafon, az a Prescott-nak normál, idle hőmérséklet.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
petiww
tag
Első szuszra új hűtővel 4,5Ghz-ig mertem elmenni... 4Ghz-ig lazán viszi alapfeszen, de utána embertelen léptékekben kell adagolni neki...
-
GeryFlash
veterán
Hello! egy P4 prescott magos 2,8Ghz-es Hyper Threandinges procim van, azt szeretném megtudni, hogy mennyire húzható fel ez, és milyen bios beállításokkal! 3Ghz-ig elmegy? És a 3Ghz-es Ht-k (akár presscott, akár Northwood) meddig mennek el?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
válasz Alister71 #5415 üzenetére
pontos típus számot nem tudok modnani, de egy msi 865-s lap, vmi ilyesmi
ÜdvHi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
válasz Alister71 #5417 üzenetére
meddig menjek el a 2,8Ghz-es proc esetében? 3,2Ghz fesz növelése nélkül?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
válasz Viktor77 #5419 üzenetére
csak azt mondd meg, FSB-t meik bios menüponttal? mindent manu-ra állítottam!
-
GeryFlash
veterán
válasz Viktor77 #5421 üzenetére
megpróbálom, ha nem írok 10perc múlva, akkor az azt jelenti hogy elbasztam a gépet, a cmos reset am hogy van?
-
Viktor77
titán
válasz GeryFlash #5422 üzenetére
Nem tudod elrontani, max nem fog indulni.
Az elem környékén keress egy CMOS Clear feliratú jumpert. Húzd ki a tápkábelt, és azt tedd át egy 20mp-re a másik állásba.
MOD: Ahogy látom, a te lapodon JBAT1-nek hívják ezt a jumpert.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
MasterMark
titán
P4 Socket 478, Abit IC7-G-ben szeretném húzni, a mag feszültség emeléséhez kérnék segítséget. (Hogy mikor kell, mennyit adni.)
Switch Tax
-
Balee_boy
tag
válasz MasterMark #5424 üzenetére
Milyen mag (Prescott vagy Northwood)?
-
Balee_boy
tag
válasz MasterMark #5426 üzenetére
G1-es Prescott (a legjobb stepping). Ezek alapfeszen is mennek 3,8-4Ghz környékén.
1,425V még biztonsággal adható neki, a továbbiakat a hűtés határozza meg. -
Balee_boy
tag
válasz MasterMark #5428 üzenetére
Teljes terhelés alatt max. 70°C, de egészségesebb 65°C körül tartani.
Először alapfeszen teszteld ki mennyit bír és fokozatosan emeld a feszültséget és az órajelet a fenti hőmérsékletek figyelembevételével. -
deli.s
csendes tag
Először is sziasztok.
Őrülök hogy ilyen régi vasaknak is van még élő topik. Igazából én csak arra lennék kivéncsi hogy a jelenlegi configom :MB: asusu p4P800-x, CPU: intel p4 3,4ghz+ZALMAN cnps7000b-cu GPU:ati x1950pro 512 RAM: 2GB KINGSTON DDR1 400MHZ TÁP: CHIEFTEC GPS 450W
Ez vajon CPU limites? Ha játszok rajta mondjuk cod4. akkor olyan 90% a leterhelése ha kilépek a feladatkezelőbe úgyhogy gyanítom hogy a VGA-nak ez a végel. kicsit huztam a procin de nem tépem tovább a szarvát ha attól nem lesz jobb. mondjuk a VGA-nak meg szem bírnia kéne. amúgy alap fesz-en megy olyan 3,800-at 1:1 ben de ott már hibázik a ram nem tudom merjek-e neki fesszkót adni. ami még meglepő hogy nekem még 55-52 fok főlé még nem nagyon ment terhelve sem. egy HD 3850- jobban meghajtaná vagy észrevehető különbség lenne? -
enemy107
senior tag
lassan limites lesz minden. Nagyon erős gép, de eljárt felette az idő, én egy hasonlón 3 GHz-es prescottal, Galaxy 7600GT DDR3 AGP VGA val a Legendary-t toltam végig, de én már nem költenék rá a helyedben. Egy öreg 2140-es proci jóval erősebb, én sem hittem el, amíg nem váltottam.
3850-el, valszeg lenne javulás, te döntésed megéri-e még pénzt rá költeni.
[ Szerkesztve ]
http://cpu-tuning.joruska.com/
-
petiww
tag
Hali!
Hát igazából, ha nem szaggat rajta és nem 100%-on fut a proci akkor szerintem ne parázz. Az sokkal nagyobb baj ha folyamatosan 100%-on megy játék közben, mert az azt jelenti hogy gyengusz a játékhoz.
Én a helyedben nem fejleszteném ezt a gépet már, mert rég kifutott széria az egész. Jobban megérné ha eladnád (mert ezt el lehet mivel erős p4-es) és gyűjtenél némi pénzt 1155-re, ha mindenképpen szeretnél komolyabb játékokkal játszani. Mindennapi netezésre meg cod4-re még ez is tökéletes, tehát nem mondom azt hogy azonnal válts -
deli.s
csendes tag
Tudom hogy nem éri meg rá költeni nem is akarok. De már annyira hozzámnőtt ez a vas hogy ameddig le nem füstölöm addig ez marad. majd ha nagyon meguntam lecserélem egy i5-re amúgy van pár tuningal kapcsolatos + kérdésem. ha a proci feszt nem autón hadjuk hanem beállitunk neki egy értéket attol még ingadozik a feszkója csak az általunk beállitot minimum érték alá nem esik igaz? És ha fsb-t növelek és autón hagyom a volt-ot akkor autómatikusan nem ad magánakk több feszkót hogy stabilan tartsa magát? Ha a játékoknál azt tapasztalom hogy néha vibrál a kép meg megjeleni egy két csík az a ram miatt van ? a pci/agp levettem 66/33- úgyhogy gondolom nem a videókari hibája.
kiakarom sajtolni belőlle a 4ghz-t de az 1:1 rammal godolom nem fog menni. söt azt tudom hogy nem megy. már 3900-al még elindul a gép de vin-boot nál kifagy feszkót merjek emelni a procin? valakinek vannak tapasztalatai ilyen cpu-val? -
deli.s
csendes tag
Ja meg A másik a szorzó visszaállitást megtaláltam hol kel de hiába kapcsolom be-ki autóra nem történik szemmel változást nem jelenik meg bekapcsolt állapotban sem hogy manuálisan tudd állítani. Egyszer azthiszem olvastam itt hogy van hogy a bios menüben benne van de ha a proci nem támogatja nem tudsz vele mit kezdeni.
-
petiww
tag
Minden procinak van egy gyári vid-je amit a gyári órajelen lőnek be hogy ezen tökéletesen stabil. Ezt kéne megkeresned és ezt beállítani stabil feszültségnek, ne hagyd autón mert simán megsütheti magát. Az a jelenség amikor nem a biosban beállított feszültségen megy a proc, az a vdrop miatt van, ami lényegében a teljesítmény függvényében egyre nagyobb. Nálam pl ugyanazon a feszültségen egyre magasabbra emelve az órajelet egyre nagyobbat droppolt a feszültség. Ez természetes jelenség!
A proci végét úgy nézd meg hogy visszaosztod a ramokat hogy ddr400 helyett ddr200-on fussanak, az fsb-t pedig addig növeld a kinézett gyári feszültséggel amíg bebootol a vindóz. Ha itt lefuttatsz egy tesztet lehet hogy hibákat fog kidobni, na ilyenkor kell elkezdeni feszt emelni egyenként, és tesztelni. Ha sikerül stabilra belőni, jegyezd fel, majd emeld tovább az fsb-t, innen már valószínű folyamatosan kell adni neki feszt.
Tesztelni orthos/prime95/memtest86+ trió valamelyikével tudsz, legutóbbi direkt a ramokat próbálja. -
aszti93
aktív tag
Sziasztok.
Ugyan nem tuningal kapcsolatos a kérdésem de gondoltam itt biztosan tud valaki segíteni. Az a problémám hogy van egy MSI 648 max ver: 20a alaplapom, a hivatalos lap szerint 2.8ghz-ig kezeli az 533-as procikat és nekem egy 533-as 2,66ghz-s procim van de azzal csak simán megy és nem csinál semmit nem ad képet és még a dvdlejátszót sem tudom kinyitni. A próba kedvéért beleraktam egy 400-as 2.0ghz-s processzort és azzal lazán elfutott. Nem tudjátok hogy mi lehet a probléma?
ami gépben van:
msi 648 max ver 20a
2,66ghz
ati 9200se 64mb
msi dvd író
20gb maxtor winyó
codegen 300w tápÜdv.: Aszti
-
boxos23
aktív tag
Hali
Egy kicsi segitség kellene.Kaptam egy gépet de mivel a sajátom jobb ugy döntöttem ezt kicsit meg kéne tuningolni kiváncsiságból.
Intel pentium 4 HT 3200mhz 1mb 800fsb S478
hűtése: Cooler monster Hyper 6 (2500rmp) full réz
Alaplap gigabyte GA-8I865P-G
DDR1 2x512mb kingmax
DDR1 2x1gb samsung
Táp Be quite 450wBios képet nem tok feltölteni de ez van a biosban a proci beálitásnál
cpu host clock control -disabled
cpu host frequency -100
agp/pci/src fixed - 66/33/100
memori freqvency for- auto
memori freqvency(mhz)- 400
agp/pci/src freqvency(mhz)- 66/33/100
dimm overvoltage control - normal
agp overvoltage control -normal
cpu voltage control - normal
normal cpu vcore - 1.3875vKérem segitsen valaki egy kicsit jó lenne vagy 3800-4000mhz kihozni ebből a prociból ha kilehet.
Ja a biosban már állitgatam de csak a frekit és ugy ment 3500mhz-n simán. még 3800mhz val is bejött de már 4000mhz-el nem hátha csak egy kicsi plusz fesz kéne neki. -
boxos23
aktív tag
Remélem valaki tud segiteni picit.
-
aszti93
aktív tag
válasz boxos23 #5445 üzenetére
a fesz emelésnek meg kéne oldania a adolgot, de vigyázz hogy ne adj neki túl sokat mert nagyon felmelegszik. nem tudom hogy hogy lehet állítani a feszültséget a lapodon, nekem meg voltak adva az értékek és csak ki kellet választani hogy melyiket szeretném. ha neked is így van akkor a következő értéket válaszd ki.
Üdv.: Aszti
-
Smile8822
senior tag
válasz aszti93 #5447 üzenetére
Sziasztok nekem olyan kérdésem lenne hogy vettem egy Intel Pentium 4 530 1Mb/800 3Ghz es procit!
És meddig lehetne húzni hogy stabilan menjen ? Egy ilyen lapban van = Gigabyte GA-8I945P
Köszi!•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
petiww
tag
válasz Smile8822 #5448 üzenetére
Procifüggő...
Amit biztosan tudok hogy erre elég nagy hűtő kell hogy normális hőfokokkal üzemeljen alap órajelen, hát akkor még tuningolva plusz feszültségekkel...
Csináld azt amit többször is leírtam már, fix feszültségen emeld az fsb-t eleinte 10mhz-es léptékenként, majd ha már nem bootol be, akkor vissza egy picit és néhány tesztet futtass le. Ramokat szükség szerint oszd vissza, ha úgy gondolod hogy a 400-as modulok nem szeretik az 500-as órajelet pl., mert így kizárható a memória max sebessége miatti fal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest