- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
ut3
csendes tag
Sziasztok guruk!
A fórum arculatából ítélve szerintem jó helyen járok a megfelelő emberek között!A véleményetekre lenne szükségem. Nos:
Szeretnék összeállítani 1 gépet,aminek kb a 90%-a már megvan - (a maradék 10 a ház)
Hozzávalók:Lap: ABIT IC7 - MAX3
Proci: P4 3.4GHz / 1M / 800 - SL8K4
Hűtés: THERMALRIGHT Xp 120 + PAPST 4412 F/GL -120mm
Memória: 4x1Gb A - DATA VITESTA EXTREME EDITION 500+ DDR
Vid.kari: HIS ICEQ TURBO 1950pro 512/256 OC GDDR3 590/1540
Táp: LC POWER 550W SUPER SILENTSzerintetek mire számítsak ettől a vastól,mit lehet ebből kihozni,illetve külön a prociról mi a véleményetek,mennyire húzható,meg majd az egész?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv: Laci
Jó hogy Edison feltalálta az izzót,különben gyertya mellett nézhetnénk a monitort!
-
pityeszka
őstag
válasz csacsa1988 #4651 üzenetére
A cerkától sokkal-sokkal jobb.
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
Qkackca
őstag
válasz csacsa1988 #4651 üzenetére
Észrevennéd a különbséget.
Kétszer akkora rendszer busz, sokkal több cache, gyorsabb órajel, nagyobb fogyasztás illetve több hőt termel, ezeken a területeken nagyobb értékeket produkál, illetve a hyper threading is ottvan. Ha tehetném, a helyedben cserélném erre a celeront.ut3: jó kis motyó, régebben ilyesmit akartam, nem jött össze , a lap szuper, a procinak is menni kéne igencsak, a videókártya tuningjáról fogalmam sincs, a ramoknak is hasítani kellene. Milyen op.rendszert használsz?
[ Szerkesztve ]
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Qkackca
őstag
válasz csacsa1988 #4658 üzenetére
Ha csak egy bios frissítésen múlik, akkor szerintem belevághatsz.
-
Qkackca
őstag
válasz csacsa1988 #4660 üzenetére
Most lehet hülyeséget mondok, mert most nem néztem utána, de úgy rémlik: kétszer akkora a sávszélessége, illetve kisebb a feszültsége a 8x-esnek.
Annyit meg nem játszottam sose, hogy megmondjam van-e a gyakorlatban különbség közte.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Sziasztok!
Lenne egy 2.8GHz northwood P4-em, és az lenne a kérdés, hogy állítható-e lefelé a szorzója , és ha igen, akkor van-e értelme alá egy tuningosabb (865p) lapot venni, és az fsb-t 800-on, a ramot meg 400 single-ben járatni?
Most éppen egy nagyon gagyi antituning lap van alatta, fsb 533, ram 266.Make Asia Great Again!
-
-
válasz Qkackca #4663 üzenetére
A proci eleve 533-as, szal akkor tuning kilőve... 21x szorzó...
Vagy megy ez 4,2GHz-et is (megfelelő fesszel persze)?
1 db 1GB-os 400MHz-es modulom van ramból, szal ő egyedül nemigen tud duálban menni. Dea duál úgyse dobna nagyot nagyot a teljesítményen, nem?Make Asia Great Again!
-
Qkackca
őstag
Nemtom, de sztem a 200-as fsb-t nem biztos hogy eléred, vagy nagyon kell adni neki a feszt.
A dual kb kétszeres teljesítmény dob azokban az alkalmazásokban amik erősen kihasználják a ramot, pl tömörítés, szintetikus tesztek, a többi alkalmazásban pedig szimplán észrevennéd hogy gyorsabb
-
válasz Qkackca #4666 üzenetére
De végülis ha meghúzom egy kicsit, mondjuk 166 fsb, ramokat felosztom 200-ra vagy felé (ha lehet fsb felé osztani persze...) és akkor csak jobb teljesítmény érek el, mintha 133/133-on menne.
Csak szerezni kell egy jó alaplapot.
De még meggondolom, hogy érdemes-e 5-6ezer forintot kiadni ezért...szerk: megnéztem, a leggyorsabb northwood alapórajele 3,4GHz, szal odáig csak eljutnék
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
gamer0101
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan segítőkész emberkét keresek, aki tud nekem segíteni processzorhúzásban! Az adatlapomon megtalálhatóak a gépem paraméterei. Az "Azonnal VGA-s kérdések órája" topikból zavartak ide. Most vásároltam egy ATi Radeon HD2600XT-t és, hogy minden cseppjét kifacsarhassam a tudásának, ajánlották, hogy kb. 2-4 száz Mhz-et emeljek a CPU-m órajelén...csakhogy én ehhez abszolute nem értek! Egy kis segítséget szívesen fogadnék.
Tudom mi az a BIOS, kezelni is tudom, csak még sosem állítgattam olyant amit nem tudok, hogy mi..ennyi.
Szóval aki tudna segíteni az kérem jelezze! Köszönöm! -
mycso
veterán
válasz gamer0101 #4670 üzenetére
Nagyjából le is van írva minden az 1. hozzászólásba, de...
Biosban, Advanced fül, Configure System Frequency/voltag, ezen belül: "Ai overclocker tuner" ezt manual-ra állítsd, és alatta megjelennek a beállítási lehetőségek.
Valami hasonlóan néz ki a biosodnak ezen része (legaláábis úgy rémlik):
Itt a felsőt ugye manualra ahogyan a képen is van
a második vélhetően neked is 200-on fog állni (ez a procid FSB-je) na ezt kellene emelni!!!
(10-20MHz-enként aztán megnézni stabil-e)
a harmadik a szorzó, azt nem tudod állítani
a negyedik a ram frekvencia (ram osztó) ha emeled az FSB-t nőni fog a ram órajele is, tehát ha nem valami brutál tuningramod van, akkor itt érdemes visszaosztani a ramot (320 vagy 266-ra rakni, attól függ majd meddig húzod a procit)
következő agp/pci ezt 66/33-ra beállítani!!!A következő hasáb a feszek:
cpu: ha esetleg fagyogatna, újraindulna, stb itt lehet a proci feszt picit megemelni (csak óvartosan a legminimálisabb léptékkel) a procid alapfesze 1.3v körül van (cpu-z-ben meg tudod nézni pontosan) A lényeg, hogy ne menjen 70fok fölé a procid hőfoka és azért 1.5 voltnál ne nagyon adj neki többet (sőt már ez is soknak számít)
ram:mivel vissza lesz osztva nem kell bántani
az uccsót szintén nemIlletve még van egy menü talán szintén az advanceden belül: Advanced Chipset Settings --> itt a ram időzítését tudod állítgatni --> javaslom majd akkor, ha már sikerült egy stabil tuningot belőnöd.
(most valahogy olyan írós kedvemben voltam )
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
csongi
veterán
Sziasztok!
A d805-ös processzort kezeli e az Rmlock progrma? Van valakinek erről tapasztalata? -
gamer0101
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült húzni a procimon, először 3,0-ról 3,3 Ghz-re, majd 3,6-ra. Most is ezen működik. Zalman CNPS9500 (teljesen réz) hűtő gondoskodik a hűtéséről szóval kibírja, ebben biztos vagyok.
Viszont van egy problémám. A 2GB RAM (4x 512MB) a gépemben most csak 266Mhz-en működik, és a CPU-Z szerint csak 2,5 V-ot kapnak. Dual Channel megy, de aggaszt ez az alacsony memória-órajel. Tudtok ebben segíteni, hogy miképp lehetne megoldani?
Egyébként nem sajátkezűlek, kontárkodva emeltem a proci órajelét, hanem az alaplapi BIOS egyik funkcióával. A jelenlegi órajelhez egyértelműen 20%-al. KÉP Amúgy is szenvedek a memóriával, mióta megvettem bele a másik 1GB-ot. Dual megvan, de nem hajlandó 400Mhz-en menni, csak 320-on. Most meg...
Ha bármelyik problémára tud valaki választ (mindkettőre lenne az igazi ), megoldást adni, egy abszolúte nem számgép-tuningolós gyereknek akkor azt megköszönném!A teljes konfigom az adatlapomon, ha az kellene valakinek!
-
Qkackca
őstag
válasz gamer0101 #4676 üzenetére
Jobb ha manuálisan állítod be a dolgokat, az alaplap nem mindig baráti feszültségeket állít be, ha auto-n marad.
Gondolom nem négy egyforma modul van benne, más időzítésűek a modulok (páronként megegyeznek ha dual) így a ramokba programozott alapértékekből próbál egy használhatót összehozni lap, attól függetlenül hogy lehet mennek 400-on is. Egy kis manuális beállítás, tesztelgetés és megoldódik a problémád.
A cpu-z pedig szintén a beprogramozott alapértéket mutatja (spd) azon a fülön ahol a 2,5V-ot látod, szóval ha többet állítasz be, azon a fülön akkor is ennyi lesz (bármely más ram esetén is, persze ddr1-nél).Ajánlom figyelmedbe az 1. hozzászólást, a topik olvasgatását, illetve a tuning kezdőknek témát is
Megoldást nem tudunk adni, max útmutatást.
-
Zarbi
tag
Üdv!
Van egy p4 631-es procim, ami alapjáraton 3ghz.
Sikerült felhúznom 3,78ghz-re, de csak a PCIE frekvenciával együtt.
Tehát CPU fsb 252 míg PCIE freki 115. Azt mondják 115 még nem tesz kárt a dolgokban de ennél feljebb nem is szabad tovább menni. Ha csak Cpu fsb-t húzom de pcie frekit hagyom 115-ön, akkor nem hajlandó tovább huzatni magát, míg ha szinkronban húzom akkor igen de ugye akkor nagyobb PCIE freki. Egyébként ha pcie frekit hagyom 100-on és csak a cpu fsb-t húzom egyből 252-re, úgy se indul el.
Tehát a kérdés adott: hogy tudnám még jobban húzni a procit, úgy hogy a PCIE nem kap 115 mhz-nél többet.
Az alaplapom asrock conroe1333-d667 (tudom nem a legjobb, de erre futotta ). Ha valaki tudja, hogy a biosban hol tudnék több voltot adni a procinak megmondhatná mert akármennyire kerestem nem találtam. -
Zarbi
tag
Köszi! Hát ez szomorú.
Azóta kicsit teszteltem még a procit és sikerült szinkron nélkül felhúznom 258 fsb-re PCIE maradt tehét 115mhz.
Szerintem még van bőven tartalék a prociban, de ezt már csak fesz emelésel lehetne előcsalni. Nem tom sokat számít-e, de a proci hőmérséklet alapjáraton kb 37fok és hajtás közben is csak alulról súrolja az 50 fokot, szal elég alacsony.
Valakinek valami ötlet, hogy hogy emeljek feszt?[ Szerkesztve ]
-
Tombolo
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy léghűtéssel mennyi feszt lehet adni a procinak? Alap az 1.385v. E0 stepping. Előre is köszi!
-
Qkackca
őstag
válasz Tombolo #4685 üzenetére
Milyen proci? Socket 478-as? Prescott? Ha igen, jó hűtő esetén tesztre 1.6V-ot még elbír, tartós használatra inkább 1.5V alatt maradj, persze ezek tuningra vonatkoznak, de mondjuk akármilyen esetben teljes terhelés esetén maradj 70 fok alatt.
-
Tombolo
tag
válasz Qkackca #4686 üzenetére
adatlapomon vannak a hozzá való kacatok. Ez egy Prescott. 1.575-ig mentem vele. De még egy kicsi kellene a kerek számhoz, így teszt közben még kilép. 4 giga az álmom. 3.9-en még 1.525-ön megy stabilan. De a négyes nem akarja adni magát Egy teszt erejéig akkor mehet akár 1.6 V is? Ez a kíváncsiság...
-
Bull Boss
őstag
sziasztok! 2.66/512/533-as Northwood P4 procim van, MSI 845-ös lapkakészletű lapban ami a ramjaimat, csak 266-osként kezeli. Ennek függvényében a procit hány mhz-re tudom felhúzni gyári hűtéssel biztonságosan, illetve hány v-ot adjak a procinak? előre is köszönöm!
-
Qkackca
őstag
válasz Tombolo #4687 üzenetére
Ha a hűtő még bírja akkor igen.
Én próbáltam többször is 1.6V-on én is néztem megy-e 4-et, de nem akarta az enyém, igazából próbáltam volna feljebb is, csak ha 1.6V felett adtam a biosban akkor nem bootolt a gép, szóval csak saját felelősségrehttp://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Zarbi
tag
Nah senkinek nincs ötlete, hogy emeljek feszt a procimban? Sajnos a BIOS-ban nincs rá lehetőségem.
-
rup1u5
nagyúr
sziasztok!
van valakinek tapasztalata ecs 648fx-a lappal?
konkrétan a biosára lennék kíváncsi.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
salesman
őstag
Üdv mindenkinek!
IS-7 alaplapban lévő 3.0 Prescottnak mekkora feszt. adhatok biztoságosan? Esetleg saját tapasztalata van valakinek? A hűtő eredeti Intel.Türűűűdrááá!
Új hozzászólás Aktív témák
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...