- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
rup1u5: Egy ilyet találtam sis 655TX...
salesman: Ahogyan a kolléga is mondta, 100% terheltség esetén ne menjen 70fok fölé a proci hőfoka (én az everestet szoktam használni hőfok monitorozásra)
Mivel gyári hűtőd van, csak óvatosan a fesszel mert hamar el fog kezdeni melegedni. Én a 3 gigás prescottomnak 1.6v-ot adtam max, de nem ezen a feszen használtam tartósan!“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
bgabor911
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám CPU ügyben, és úgy tűnik most megfelelő fórumot találtam a kérdéseimmel.Szóval van egy E4300-as Core2duom, egy Foxconn 945G7AD-8EKRS2H lapban, két giga 800-as rammal, amik viszont 667-en mennek, mert ennyit tud csak a lap.
Olvastam a neten, hogy az E4300 jól húzhetó, így a 1.8-as alapórajelről szeretném felhúzni 2.4-re. A netes tesztek alapján ez nem kéne hogy problémát okozzon.
Igen ám, de a gond az, hogy bármit is állítok be a BIOSban a CPU-val összefüggésben, újraindításkor az értékek visszaáll defaultra. (pedig más beállítások változtatását rendesen megjegyzi a biosn, de ezt nem)
Szóval ugye a biosban (phoenix bios) van a processzorral foglalkozó rész, FSB, frekik, satöbbi. Átállítom manualra, hogy tudjam módosítani a beállításokat. Majd megváltoztatom a beállításokat. Utána save és exit, a gép újraindul.
Belépek a biosba, és látom, hogy a processzor beállításai újra defaulton vannak.
FSB, frekik, minden.Namost ez szerintetek mi a fenéért van?
-
lala42
őstag
válasz bgabor911 #4706 üzenetére
Hali! Ha még nem oldódott meg a problémád, akkor az a baj, hogy a RAM-ok nem bírják azt a 30-35%-os emelést. Ugyan nem ismerem a Foxconn lapokat közelebbről, de a DRAM frekvenciát vedd manualra és csökkentsd. Valamint az időzitéseket (timming) szintén manualra és adj neki 5-5-5-15, vagy alap értéket, amit a RAM-od támogat.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
PapG.
tag
Hali!
Egy P4 3GHz Prescott-ból szeretnék valami többet kihúzni, de nem nagyon sikerül
Egy Asus P4C800 Delux lapon ketyeg, 800 FSB mellett 4*512 400MHz DDR társaságában
Na most bios-ban, csak az fsb értékét tudom 200ról szépen lassan emelgetni, de azonnal instabillá válik a gép. (akkor is ha takarékra veszem a ramokat) A CPU szorzója pedig fixen 15*, nem tudom állítani mert: "Ratio Status: Locked." Bios frissités után is locked. Valami olyasmit olvastam fórumokon, hogy ezt a szorzót csak a 3.2GHz és e feletti prescottokon lehet babarálni...
Valakinek esetleg van valamilyen ötlete, mert vagy 800MHz-nyi teljesítményt bele szeretnék préselni még valahogy.
Köszi előre is -
PapG.
tag
-
zsid
senior tag
EGy 3.0 E0 Prescottja vna havernak, alapfeszn simán ment 3800MHzen, a ramok meg 480on. Feljebb nem próbáltam, mert nyár volt, az Abit IC7 fölémért, meg a Zalman cnps7000alcu is mleedett rendesen. Gyakorlatilag csak az FSBt emeltem, a ramokat sem osztottam vissza, mert 3-3-3-9 2T nél simán vitték a 480at ( Nanya M2U51264DS8HC3G-5T és Samsung TCCC).
Hagyd a szorzót, csak oszt vissza a ramokat, fixáld az AGP/PCI t és mennie kell annak feljebb is.<tRucKdriFteR>
-
zsid
senior tag
válasz Qkackca #4714 üzenetére
Biztos. Csak eddig néztük, és ez volt az uccsó amire emlékszem. Everest riportom, csak default van. De ha belekukkantok, akkor 1:1 DRAM: FSB nél a 480at 3600MHznél proukálja, szal lehet mégis csak vissza volt véve a ram.
( A saját rendszeremben a ramok csak 472MHzet mentek 2,5-3-3-6 1T nél, szal lehet tényleg csak az a domináns emlék, hogy mennyit ment )
[ Szerkesztve ]
<tRucKdriFteR>
-
fatal`
titán
3.2re sikerült húzni a C0 steppinges prescottom a gyári hűtővel. Ez jó eredmény a körülményeket figyelembevéve?
-
várnarancs
addikt
Nah hy all!
Elkezdtem újra nyúzni a gépemet (2.6 NW HT 512, ASUS P4C800-DLX, 2*512 500 KingMax HC). A helyzet az, hogy 13*240 fölé stabilan az istennek nem akar menni. Ugye alapon 1.5-1.525V-ot esznek kb. Nah, ha felrakom mondjuk 13*245-re és 1.675V-ra, akkor sem stabil. A ramok meg ugye 1:1-ben, azért 500asok, 3-4-4-8-ban. Mindenképpen fagy. Ha hiszwek Everestnek 55fok fölé nem megy a CPU, BIOSban alapon 49fokot ír ki:S 5lete van vkinek?
Super P1:
1M: 43sec
2M: 1:38sec (240-es és 244-es FSBn is)
üdv
VVárnarancs= Háborús DéliGyümölcs
-
várnarancs
addikt
C0-sok jól húzhatók. Ez elvben +410mhz. Én egy kicsit keveslem! P4P800SE nagyon hasonló az én lapomhoz, legalábbis a tunningbeállításokat illetően! A 333as ramokat hogy hajtod? Mert ha leveszed 266ra, lehet h nem fogja visszafogni a proccot!
Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs
-
bgabor911
csendes tag
-
Qkackca
őstag
válasz várnarancs #4717 üzenetére
Milyen steppinges a procid vagy sspec?
Sztem ott lehet a vége 240 körül ez esetben, a lapnak tudnia kéne, a ramnak is, a agp/ pci frekit rögzítetted? A ramok jók, nem fagynak? Kézzel nézve a bordát is reális aza 55 fok?
Az aláírásodban szereplő másik rampár nélkül hajtod? Tápod bírja még? Procihűtő?http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
fatal`
titán
válasz várnarancs #4718 üzenetére
A gyári hűtő nem bírja már visszaosztva sem 3.4en
-
fatal`
titán
válasz várnarancs #4723 üzenetére
Ezen én is elgondolkodtam már Nem tudom, de gondolom a kisebb FSB miatt.
-
ANT
addikt
válasz várnarancs #4723 üzenetére
Nem lehet, hogy nagyobb ford.számú venti van a hűtőn?
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
fatal`
titán
válasz várnarancs #4726 üzenetére
Nekem 3000en megy az alaphűtő (azt hiszem még a 2.4es P4hez adták, de lehet hogy ehhez a 2.8ashoz már nem tudom).
-
saac
csendes tag
Llenne egy olyan kérdésem hogy melyik bealitassla lenne gyorsabb a gépem.(intel P4 prescott 2.8Ghz)... 21es szorző 200 alatti fsb 5:4 memória vagy pedig 15x szorzó 200feletti fsb 1:1 -es memória. memóról annyit hogy 512 ddr400 és egy 256os ddr 333? kibirja a 333-as a 1:1-es arányt! erre egy lightos tuning beállitás jó lenne hogy optimalizáljam a dolgokat mert több kihozható szeriontem ebből a gépből még!
Ja és egy prescott procit meddig huzhatok hő ügyileg.... eddig 2.8rol toltam 3.256-ra és már 73 fok terheléssel Zalmann hutocskével!
Hogyan lehetne huzni hogy minél kevesebbet melegedjen biztos erre is van vmi megoldás hogy a legtutibb sebesség kijöjjön belőle!
Egy válasz jo volna... köszike!
[ Szerkesztve ]
-
Qkackca
őstag
Milyen lap, milyen steppingű a proci, milyen hűtő, milyen ramok?
Mennyi feszt kapott a proci a különböző sebességeken?A hőmérséklet szempontjából ha s775-ös akkor 67,7 fok, ha s478-as 75 fok.
Szerintem kisebb szorzó nagyobb fsb, pláne ha bírja a ram, bár ha írsz konkrét példá(ka)t mit akarsz használni akkor egyértelműbb lenne.
Két külön proci vagy tudod állítani a szorzót?
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Qkackca
őstag
Érdekes, milyen szorzók vannak?
A ram fülről is csinálhatnál képet hogy látszódjon mindkét modul.
Tesztelted már mennyit megy a proci illetve a ram? Vagy csak tapogatózol hogy melyik irányba haladj? Sztem előbb nézd meg kisebb szorzóval mennyi fsb-t bír a cucc aztán ha úgy alakul akkor nagyobb szorzóval is. A cpu : ram arányt 1:1-be állítsd.Jó a háttered, majdnem olyasmi pózban gondolkodtam én is
-
saac
csendes tag
válasz Qkackca #4731 üzenetére
NMe tezsteltem még mennyit megy a proci cska probalnek vhova elindulni hogy jobban porogjon a gépem mert igy alapon tuti hogy nincs kiaknazva az a lehetoseg ami meg a prociban és a memoban rejlik.... szoval nem bannam ha valaki konkretan leirna hogy melyik irany is a jobb és ha neki ilyen procija van o meddig huzta...! köszike;)
"Pók ember feeling"
-
fatal`
titán
Nekem is ilyen procim van, gyári hűtővel 3,2ghz-ig húztam alapfeszen, a ramok (3x512ddr400,1x512 ddr333) 320ra vannak beállítva a biosban, így a tuning miatt 180on (360) járnak. De az én CPUm csak C0 steppinges, a tied elméletileg jobban húzható és még a hűtőd is jobb. A szorzót alapon hagytam, csak az FSBt emeltem, de azt hiszem a szorzón nem is tudok változtatni.
-
Qkackca
őstag
Mindenképpen az fsb növelése az út, ha bírják a dolgaid akkor magas szorzó magas fsb, ha nem akkor vagy fsb-t csökkentesz, vagy megnézheted hogy kisebb szorzóval tudja-e netán ugyanazt az fsb-t.
-
várnarancs
addikt
Elvben a legjobb az lenne, ha a legmagasabb FSB-vel nyomnád amit bír a proci, és a legmagasabbal amit a ram bír. Ha megtudod mind2 max. órajelét, akkor keresd meg a kisebbet, és azt állísd be FSB-bnek! Utána meg állíts fel a szorzót, ameddig bírja a proci. Jah, először vedd lée 333-ra a ramot, és teszteld a max. FSB-t feszültségemeléssel, utána meg a ramot rakd 400mhzre, és azt is feszültségemeléssel illetve (szerintem) 3-4-4-8-as időzítésekkel próbáld ki!
Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs
-
Qkackca
őstag
válasz várnarancs #4736 üzenetére
, kb pont így.
-
DjKoxi
senior tag
válasz várnarancs #4717 üzenetére
Szia!
Kis segítséget szeretnék kérni.
A régi gépem szinte ugyanilyen mint a Tied csak geil 400-as ramokkal. Nekiadtam a hugomnak, átszereltem egy noname házba és azóta csak gondok vannak vele. Prime 95 1-2 perc alat hibát ad. Minden alapon van semmi tuning. Proci fesz CPU-Z szerint idle 1,568 load 1,52 és néha lemegy 1,488-ra ás a prime ekkor dob hibát. Sokallom ezt a drop-ot Neked mennyire esik vissza a fesz?
A régi házban mindig atomstabil volt a gép három év alatt még se kékhalál, se fagyás most meg állandó fagyások, kilép a játékból, prime is 1-2 percig megy csak.Köszi a segítséget, mástól is szívesen veszem!
A gép : P4 NW 2,6 HT, Asus p4c800 deluxe, 2x512 geil value 400MHz, Radeon 9600XT, Noname ház és táp. A proci körül a kondik egyáltalán nincsenek felpuposodva, minden alapfeszen.
-
Brumi˘
addikt
válasz bgabor911 #4719 üzenetére
En is belefutottam egy ilyen lapba, eloszor egy p4 531 volt benne, es ertetlenul altam miert nem veszi be a beallitasokat, majd beletettem a tesztelt e2180am es azzal se volt hajlando elmenteni amit beallitottam pedig ramokat 1:1-be visszaosztottam. Neked is csak azt tudom javasolni amit annak a sracnak, vegyel egy p5b-t vagy egy 965p-s3/ds3-at, abba nem lesz ilyen para.
-
leytner
csendes tag
Hmm..
Nekem Gigabyte P35-DS3L-el sikerült egy P4 631-ből (Cedar Mill, LGA775, 2MB cache, 65nm) sikerült kihozni 4,5GHz-et. (Nem tartósan.) Viszont tartósan 4,2-n ment.
Most Asus P5K-ban van. Jelenleg 4GHz-en. Ebben inkább nem babrálom.
Viszont a gigaban ilyesmi beállításokra emlékszem:
fsb: 280MHz
szorzó: 15X (állítható)
ram szorzó: 3.0
ramok órajele: 840mhz
pcie órajel: 100mhz
A feszültség állítgatást meg rábíztam az alaplapra.
Ha valamit elírtam, akkor javítsatok ki. -
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! Egyik cimbi szeretné tartósan túlhajtva használni a gépét... P4PE-X alaplapja, P4 2.4 GHZ Northwood procija van, most 3.2 ghz-en megy de 70 fokos ( gyári hűtő, prime 95 alatt ), ha rátenne egy ilyen hűtőt, akkor mennyit javulna a helyzet ( meg a déli hídra is menne új hűtő ) ? vagy az kéne, hogy ezen az órajelen mennyen 50 fok körül, vagy hogy 3.6 gz-en mennyen szépen... ( Most is elindul, de Vista bootkor restartol... ) Help légyszi!
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy az előző hsz-ben leírt konfignál megvalósítható-e a proci szorzójának állítása(ha igen hogyan)?
A választ előre is köszönöm. -
labuwx
tag
Hello!
Valaki meg tudná még azt mondani, hogy egy northwood magos 2,4ghz p4-nek mennyi feszt szabad max adni?
-
mycso
veterán
válasz gergobaby #4746 üzenetére
A hűtőcsere mindenképpen ráférne mert az a 70 fok már sok.
Az általad linkelt hűtőről nincsenek személyes tapasztalataim, így nemtok semmi konkrétat mondani róla....de itt volt ph-n régebben s478-as hűtő teszt is, keress rá esetleg és ott találsz rengeteg hűtőt (akár lehet ez is köztük van)
“The Night is Dark and Full of Terrors”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest