Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #36929280

    törölt tag

    SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!!

    Sztem picit rosszul fogjatok meg a dolgokat. WoT ;)

    A sorozat cime megadja a valaszt arra a kerdesre, mirol ez az egesz sorozat: Game of Thrones - Tronok harca, vagyis a kozeppontban a Vastron all, azert megy a kuzdelem a hazak kozott.

    A Night King, a zombik, a Fal az mind egy regrol ottmaradt legenda, amiben mar nem sokan hisznek a sorozat kezdeten, eleg csak arra visszaemlekezni mit mond Tyrion Jon-ak az elso evadban [link].

    Ahogy delen beindul a harc a csaladok kozott a tronert, ugy eszakon egyre inkabb rajonnek, hogy tenyleg egy uj Long Night kozeledik, kell tenni valamit ellene.

    Hogy miert indul meg a Night King az orok kerdes, mint latjuk Jon fontos szereplo, de Danny is ekkor kezdi bontogatni a szarnyait, Bran meg csak ebredezik a komajabol es Arya elkezdi a treninget Syrioval.

    A masodik evad vegere nagyjabol latni kik lesznek a fontos szereplok, akik a kulcsot jelenthetik mindket kerdes megoldasara, tobbseguk Stark. :U :DDD

    A ket fontos csalad a tortenetben, a Targaryenek, sarkanylovasok, egy fejlett, okos, eros es buszke nemzet leszarmazottai Valyriabol, akik egy latomas miatt menekultek el Dragonstone-ra par evvel Valyria bukasa elott. Megalapitottak a Targaryen dinasztiat es uraltak a 7 kiralysagot cirka 350 even at.

    Starkok, a First Man - Elso emberek leszarmazottai, ahol a sorozat-konyvek idejen mindegyik gyereknek megvolt a kepessege hogy allatokba wargoljanak (belejuk "szalljanak", mindkozul Bran lett a legerosebb, aki amugy egy Targaryen-tol tanulta ki a mesterseget (3 eyed raven). Bran egyedi kepessege azert is kulonleges, mert nem csak allatokba, hanem mint Hodor eseten lattuk, emberekbe is be tud kapcsolodni, ez nagyon ritka dolog. Jon ugye egy keverek, Ice and Fire - Stark es Targaryen, az o feladata egyesiteni annyi csoportot amennyit csak lehet, hogy legyozzek a Night Kinget, eleg jol sikerult neki, kozben atment egy eleg komoly fejlodesen, zabigyerekbol Kiraly lett :DDD

    Mindkozul a kedvencem Arya is bejart egy utat, kisgyerek kora ota harcos akart lenni (a farkasa neve Nymeria, egy harcos Targaryen hercegno, Aegonnal egyutt kezdtek meg a 7 kiralysag meghoditasat), eloszor otthon az ijjal tanult meg banni, elozo evadban elmeseli Sansanak hogy kezdte, es Ned hogy tamogatta ebben. Az elso evadban mar jol tud loni, elkezdte tanulni a kardforgatast, Syrio-val szintet lepett, emlekezzetek vissza mi volt az elso feladata, macskakat kellett elkapnia, amihez kellett kitartas, megtanulni nema csendben osonni, megtanulni hogy a macskak hatodik erzeke ne jelezze a "veszelyt", kozben vivni tanult es ami legfontosabb, egyfajta mentalis nevelest is kapott. A Houndtol kitanulta a mocskos harcot, mellette hozta letre a listajat is, kiket akar eltenni lab alol, illetve eleg csunyal elszakadt nala a cerna. Jaquin es a Faceless Men tette fel a kikepzesere a koronat, mire eljutunk a mostani epizodhoz, mar tul van par gyilkossagon, kb 8-10 evnyi profi kikepzesen, a halal szamara normalis, mergeket kever, kulsot valtoztat, orgyilkossagokat hajt vegre, akar szem nelkul vaksotetben is jobban harcol mint sokan masok, na meg van egy dolog ami Bran-t es Aryat segiti.

    Magia.

    A masodik evad elejen emlekezzetek vissza az ustokosre az egen, mindenhol azt mondjak hogy visszatertek a sarkanyok, a House of Undying, a Warlock-ok amikor elraboljak Dannyt es a sarkanyokat ok mondjak, hogy a sarkanyok visszattertevel visszatert a magia is, illetve egyre erosodott a sarkanyok kozeleben. Arya is magiat hasznal, azzal tamogatja meg a kulonleges kikepzeset, peldaul a test/arcvaltoztatashoz.

    Melisandre is meg a Red Priestek is ezt hasznaljak (gyogyitas, feltamasztas, tuzvarazslatok), illetve a Night King is magiahasznalo, egy Nekromanta leegyszerusitve (meg jeges-havas vihar), plusz ugye a tortenete, bosszuvagya...

    Szoval amit lattunk, hogy a 3-ik reszben az egyik tortenetet lezarjak (NK) es a Tronert folytatott harcra koncentralnak az rendben van, ahogy Arya odaert az is siman belefer, az egyik legjobb mestergyilkos, Westeroson tuti.

    A harc meg a taktika, hat konnyulovassaguk volt, abbol eltek, raadasul Melisandre nelkul sima acel fegyverekkel mentek volna csataba... A Vale (Volgy) nehezlovasai nem tudom miert nem harcoltak lorol ahelyett hogy gyalogosan toltak, azt nem ertem, a tobbi meg konnyu gyalogsag volt, meg az Unsullied sem szamit nehezgyalogsagnak, Ramsey pajzsosai mar igen.

    Bran taktikaja bejott, erte ment a Night King, rabaszott.

    A par kiemelkedo hosok halala meg nekem tetszett, ha mar elmennek, tegyek meg kemenyen, tokosen, mint a kis medve, Ed, a Night Watch kapitany mellekszereplo, mar nincs fal, nem kell Night Watch, Sam meg konyvtaros, nem harcos. Az elso evadhoz kepest az is eleg szep fejlodesen ment keresztul, az hogy most odament es "harcolt" az elegge dicseretes, sosem volt az erossege, en tuti beszarnek ha oda kellen allni es egy zombisereggel harcolni. R.I.P. rupszi :DDD

    Berric betoltotte a szerepet, Melissandre is, Berric Thorossal a kedvenceim voltak, kobor lovagok, kijelolt uton haladtak elore. A kis maci zsenialis volt, megerdemelte hogy legyakta 9 evesen az oriast, jobb mint Tormund, es a nagybacsi, Jorah is epic volt.

    Az egyik legkomolyabb karakterfejlodest megis Theontol lattuk, amiken keresztulment a 8 evadon, volt fent is, lent is, es ahogy Bran megkoszoni neki, az nalam 10/10-es, az utolso lehelleteig harcol, hogy jovategye mindazt amit tett, a csaladjaert, ahova tartozik :R Mekkora hullahalmot pakol ossze egyedul :Y

    A kis zombik nem banthattak Brant, a feladatuk a vedelem leverese es Bran helyhezkotese amig a Fonok megerkezik, aki aztan... rabaszik :DDD

    A tobbiek jo resze is el fog patkolni, mindenkinek meglesz a szerepe, mikor, miert, sereg nem sok maradt, de jo is ez igy, a kovetkezo 3 resz 78-80-80 perces lesz.

    Cersei zsenialis fogonosz, Euronnal parban meg tuti sok mokat fognak nekunk tartogatni. Amugy a konyvekben Euron az igazi badass, teljes Valyria pancelja van, Sarkany kurtje amivel sarkanyoknak tud parancsolni, elmebeteg mindezek melle es egy igazi meszaros (nem lorincke).

    Kicsit hianyzott nekem is hogy jobban kibontsak a Night King - Azor Ahai - Misztikum szalakat, de majd ha kijon a maradek ket konyv akkor kapunk valaszokat.

    Roviden ennyit gondoltam, a csata jelenet baszott jo volt, Arya nalam 10/10, jol megirt karakter, a hosok, mint Ser Brienne, Jamie, Tormund, Gendry, Grey Worm nagyon jok, kellenek meg, illetve Sansa es Tyrion, szuperek, itt szimatolok valami meglepetest.

    Ez egy mese, film, sorozat, ennek megfeleloen kell kezelni. :R

    Johet a maradek 3 resz. :C

    Az elgepeleseket nem fogom javitani, csokesz, tolok szorpot :Y :DDD :R

Új hozzászólás Aktív témák