Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soma01

    veterán

    válasz Smktrooper #31789 üzenetére

    Én nem végeztem hálózat építő/fejleszt/karbantartó tanfolyamot, de én sem így csinálnám.
    Gubek-Einste-nek és jerry311-nek igaza van, fogadd meg a tanácsaikat, de azért én is hozzátenném az enyémet. Biztos lesz átfedés, mert én nem olvastam el minden hozzászólást.

    1. "Egyébként a legnagyobb hiba a leírásoddal, hogy a WAN és LAN alhálózata nem lehet azonos." Így van! Pl egy hálózatban 2 router van így és dupla a routolás is. Ha belegondolsz, azok a csomagok milyen utat járnak most be, eléggé meglepődsz. Ebből adódik ,hogy így az átjáró is rosszul van beállítva.
    Javasolt a szolgáltatói router-modem bridge (modem) módba rakása, vagy a két hálózat (modem és a mögötte lévő pl. router) külön tartományba osztása. Ezért a megjegyzés is hibás.

    2. DNS-ek beállítása nem mondható optimálisnak, pláne a DNS2! Az úgy rossz, ahogy van. A szolgáltatóét írd be vagy a google-ét. Vagy amit szeretnél, de nem a router.

    3. Adress reservation-nek nem sok értelme van, csak bonyolít és nincs is minden routerben, vagy nem így hívják. A legtöbb embernek nincs is rá szüksége. Hogy nektek éppen lehet hogy kell, az nem reprezentativ.

    4. Alternatív konfig. jó ötlet, de nincs mindenhol. Jobb az általánost beállítani és gyorsabb is.

    5. "Egyébként a legnagyobb hiba a leírásoddal, hogy a WAN és LAN alhálózata nem lehet azonos." Ebből következően már két DHCP szervered van egy hálón, ami nem jó. Jó, hogy a második saját routeren a DHCP legalább ki van kapcsolva.

Új hozzászólás Aktív témák