Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Pityke78 #27358 üzenetére

    Ez esetben neked egy NAS-t lenne selszeru beszerezni.
    USB-s kulso vinyot egyszerre tobb eszkozhoz nem lehet csatlakoztatni.

    A legolcsobb ajanlott NAS az 1 lemezes Zyxel NSA 310s most a ED-ban 15 ezerert kaphato. (1GHz CPU, 256 MB RAM, 4 cm-es ventilator)
    Vannak olcsobbak is, de azok beszerzese erosen lutri.

    A kovetkezo lepcsofok a 2 lemezes Zyxel NSA 310s, amiben ugyanaz a renszer dolgozik, mint a 310s-ben, de 2 HDD teheto bele valamint a ventilatora is nagyobb (6cm +), igy altalaban csendesebb. A jelenlegi 18 kHUF-os ara miatt azt mondanam best-buy.

    Ennel nagyobb teljesitmenyre kepes a Zyxel NSA 325v2, amiben 1.6 GHz proci meleltt 512 MB memoria foglal helyet. Az ara 29 ezertol indul.
    Mindegyik fent emlitett NAS-ra letezik gyari transmission kliens, illetve Fonz-Fun Plug (FFP) segitsegevel egy altalnos szerver funkcioival ruhazhato fel (persze a hardver korlatai miatt vegesek a lehetosegek).

    Ha a szoftver barkacsolasaval nem akarsz foglalkozni, akkor kb 50-60 ezert Ft-tol elerhetoek Synology es QNAP NAS-ok, amik az elobbi keszulekektol gyakorlatilag csak a fejlettebb, felhasznalobarat softver-kornyezetben kulonboznek (de az optimalizacio miatt alltalaban valamivel nagyobb teljesitmenyre is kepesek...).

Új hozzászólás Aktív témák