- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
classic B
senior tag
Sziasztok! Félig-meddig off lesz, de végül is bankhoz kapcsolódó, remélem maradhat így.
Kap(hat)-e a banktól jutalékot az a XY vállaltnál (munkáltató) dolgozó alkalmazott, aki bevisz az OTP bankhoz 200-300 fő új, SZÉP kártyás ügyfelet? Vagy ez totál életszerűtlen, mert csak és kizárólag a bank saját üzletkötői részesülnek benne?[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz classic B #12703 üzenetére
már úgy érted, hogy az XY cég szerződik az OTP-vel, hogy oda fizeti a dolgozóknak a cafetériát, és ennek ügyintézésében eljáró személy kap-e jutalékot?
maximum a cég egy kedvező ajánlatot az OTP-től (ha akkora volumen), de Mancika a pénzügyről kétlem.[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz classic B #12708 üzenetére
Én is csináltam ezt nemrég, de csak magam részére. Munkáltatót rávenni, hogy engedjék el a berögzült régi rendszert, és legyenek hajlandóak elfogadni, hogy másik pénztárba kérem a cafeteriát. Miután ezt az utat kitapostam, még egy valaki átlépett az OTP-be, és várható, hogy lesz több is.
A lelkesedés oka nálam csak annyi volt, hogy végre el tudom költeni a SZÉP kártyás pénzt. A korábbi pénztár hozzáállásában a szándékosan gáncsoskodást éreztem, és az elfogadóhelyek sem törték magukat a velük történő szerződéskötésre. Amióta OTP-nél van a kártyám, azóta nagyságrendekkel kényelmesebben tudom felhasználni a SZÉP kártyás juttatásokat.
-
joey04
titán
válasz Ron Swanson #12701 üzenetére
Nekem pl megy mindenhol az új visa online kártyával a fizetés AP-ben, de revolutot nem tudom vele feltölteni, elutasítja. De csak AP fizetéssel, mert hagyományosan módon fel tudom tölteni. Szar ez a kártya.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki Wise-ot közületek? Hogy tudnák a legolcsóbban HUF pénzt tenni rá OTP-sként? A kártyás megoldás drága, az átutalás Wise oldalról ingyenes, de az nemzetközi utalásnak számít az OTP oldaláról? Smart számlacsomagom van, 0,2% a belföldi utalás díja, de a Wise-nak meg UK-ban van a címe. Most akkor hogy van ez?
-
Noxy
veterán
válasz kw3v865 #12714 üzenetére
Nem tudom hogy nálad miért UK, mert nálam Belgium, Brussels a bank címe.
Nemzetközi utaláshoz meg kellene az IBAN szám is.
Van ez is, (HU57) de csak Ft-t lehetne fogadni ezen külföldről.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
efi99
őstag
Üdv.
Nem olvastam el az előző 12715 hozzászólást, van arra valami kulturált mód, hogy ha 2 számlatulajdonos van, akkor valahogy mindketten önállóan tudjanak átutalgatni/kártyával fizetni a neten róla? A probléma ugye a hitelesítéssel/jóváhagyással van, mivel azt a Mobilbank app kezeli (jóváhagyás kérés push üzenettel) és az tudomásom szerint csak 1 telefonra telepíthető, illetve SMS jóváhagyó kód is csak egy tel.számra mehet.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
efi99
őstag
válasz Peter.70 #12717 üzenetére
Elvileg egyenértékűek vagyunk. A kártyája sem társkártya, mi több, azt nem is látom én az appban.
Kínomban arra gondoltam már, hogy az sms-eket továbbküldöm automatikusan a másik telóra, csak éppen a push jóval kényelmesebb (meg olcsóbb). Meg mintha az is webáruház függő lenne, hogy az átirányított fizetési oldalon egyáltalán lehet-e sms-kóddal igazolni magunkat.
Úgy gondolom, ha a másik kártya számával történik az online fizetés, akkor hiába a közös számla, illene, hogy legyen olyan lehetőség, hogy a másik kártyatulaj legyen felkérve a jóváhagyásra. De tudtommal nincs ilyen. (Régebben kérdeztem már az OTP-nél, akkor biztos nem volt.)[ Szerkesztve ]
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
efi99
őstag
válasz trebrona #12719 üzenetére
És honnan tudja a rendszer, hogy melyik felet kérje fel azonosításra? Pl ha csak utalás van a közös számláról vagy telefont töltők fel róla, bármi. Szóval, ha a személyhez köthető kártya nem jön a képbe? Kimegy 2 push?
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
trebrona
nagyúr
#12722efi99
Az előzőt már nem tudom szerkeszteni.
Szóval, ha PC-n szeretnél utalni, és ha már van regisztráció mindkét félnek, akkor ide: [link] a regisztrált azonosítóval lehet belépni. Ha innen utalsz, egyértelmű, hogy tudja ki ül a gépnél.[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
efi99
őstag
válasz trebrona #12723 üzenetére
Az nem úgy van, hogy a számlacsomaghoz igényelhető a mobilbank szolgáltatás, de aztán az 1 db szolgáltatáselem a csomagban, amihez 1 db telefonszámot / 1 db nevet lehetett megadni?
Már nem emlékszem, hogyan volt az app telepítésénél, egyáltalán mivel is azonosította, hogy én vagyok az én, és az a telefon van a kezemben, amihez a korábban megadott telszám tartozik, talán volt valami belépés a számlához a korábbi jelszóval.
Azt le fogom próbálni, hogy ha kifejezetten sms-ben kérem a jóváhagyásra felszólítást, akkor az hova megy, de még ha ez mind klappol is, az a kérdés még továbbra is felmerül, hogy kinek kell jóváhagyni, ha a kártya nem jön a képbe a tranzakciónál, tehát egy tetszőleges PC-n akarok belépni az internetbanki felületre, ott kinek megy jóváhagyási felkérés (talán már a belépésre is?), de később feltétlen mondjuk egy sima átutalásra csak számlaszámról?Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
efi99
őstag
válasz trebrona #12724 üzenetére
Na, erről meg nem is tudtam.
Én mindig a régi felületen léptem be (https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes)
Igaz ott van fél képernyőn, hogy van új is de mindig csak nyomtam a qr-kódra, aztán a mobilhoz.
Na de ha ide is csak 1 email cím - jelszó páros regisztrálható, akkor megint csak ott vagyunk, hogy nem fogják tudni ki lépett be vele a 2 fél közül és akkor majd kitől kell kérni a hozzájárulást. Számomra a leírásából egyáltalán nem derül ki, hogy többen is használhatnák, ez gyakorlatilag a Mobilbank app PC verziójának tűnik csak.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
efi99
őstag
válasz trebrona #12728 üzenetére
Elindítottam a regisztrációt, de azonnal elakadtam. Nem jutok el az email címe(ek) megadásáig mivel:
bekéri az azonosítót, számlaszámot, jelszót, oké, belépek, utána azonnal az én számomra kiküld egy kódot sms-ben, amit beírva közli, hogy már van digitális fiókom, és 1 telefonszámhoz csak 1 fiók köthető, a folyamat megszakad, ennyi.
Amúgy logikus, hogy van digitális fiókom, hiszen használom évek óta, de ott hol lehet hozzáadni a másik felhasználót, én ilyet nem találtam.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
trebrona
nagyúr
Egyébként kell lenni két OTPdirekt szerződésnek is, azt keresd meg, azon van az azonosító külön-külön. Ahogyan a régit is lehetett volna ezekkel az azonosítókkal használni. Ezekhez az azonosítókhoz vannak rendelve a telefonszámok. Ha nincs, akkor kötni kell, utána megy a dolog.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
hhgygy
senior tag
válasz trebrona #12721 üzenetére
Nem. Nekünk egy számlánk van és bárki indítja a tranzakciót, a másik is jóváhagyhatja, többször is előfordult. Push üzenetre kell állítani és ujjlenyomatos jóváhagyásra és akkor két személy szabadon tudja használni két (vagy több) eszközön. SMS a múlt évezred technikája.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
trebrona
nagyúr
válasz hhgygy #12732 üzenetére
Senki nem beszélt SMS-ről. A digitális fiókhoz kell a telefonszám.
Közös számlánk van, két digitális fiókkal, így nem kell keresztbe jóváhagyni, mindketten csak azokat hagyjuk jóvá, és kapunk róla pusht jóváhagyáshoz, amit az adott fiókhoz kapcsolódóan kezdeményeztünk (legyen ez telefonról, vagy PC-ről indítva). Sikeres tranzakcióról természetesen mindkét fiókra megy a push értesítés, hiszen azonos számláról van szó.Nagyon nem örülnék, ha minden a nejem által kezdeményezett jóváhagyandó tranzakció nálam is megjelenne. btw mi FaceID-t használunk, nincs ujjlenyomat-olvasónk.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz trebrona #12735 üzenetére
Főleg amíg SMS-sel kellett aláírni a tranzakciókat, nem volt mindegy, hogy az kinek a telefonszámára jött. Néha még most is előfordul, hogy nem elégszik meg az alkalmazásban történő jóváhagyással, hanem sms-ben is küld kódot, amit meg kell adni. Ilyenkor hasznos, ha saját mobilra jön az üzenet (ehhez pedig kell a saját névre szóló hozzáférés).
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Új OTP app. A megjelenése óta használom, szerettem egészen eddig. Ugyanis ezen a héten már harmadszor kell újraregisztrálnom mert harmadszor írja ki a pelépésnél, hogy rootolt a telefonom és nem felel meg a safety tökömtudja milyen ellenőrzésnek. Újra regelek, megy 1-2 napig minden, aztán megint hiba. Természetesen nem igaz amit ír, Gyári rendszer van a telefonomon, soha nem buheráltam és mint írtam is, egészen eddig az app is működött. Erre ma lejön a fiam, ugyan ezt írja ki a három hónapos telefonja az Ő OTP fiók belépésénél. Úgy, hogy háromhónapja ő is rendszeresen használja az app-ot és eddig nála is hibátlan volt. Ötlet esetleg? Másnál is van ilyen?
-
Noxy
veterán
válasz trebrona #12743 üzenetére
Az Andriod maga sincs biztonság terén túlbonyolítva. Nemrég egy sima PUK kóddal be lehetett jutni a lezárt eszközbe. Oszt azok akik nem frissítették, simán kidobhatja őket az OTP app. Most nem akarom sz Apple-t fényezni de az OTP-nél működik az Apple Pay a b.kártyával, az app-ban meg nincs ilyen jellegű probléma.
Avagy akkor volt ha Jailbreakelte valaki, de erre meg volt tweak ami eltüntette az app elől a JB-t.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
F.E.K..
senior tag
válasz kokokka #12745 üzenetére
Nem én mondtam... Az eredeti válasz szerint a a jelenség csak a "gyagyi" készülékeken fordul elő.
(Egyébként hogy mi gagyi és mi nem, az nézőpont kérdése. De a lényeg: az idézett hozzászólás szerint az otp jobban tudja melyik rendszer érintetlen mint a google maga)
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
efi99
őstag
válasz hhgygy #12734 üzenetére
A számlához sikerült nekem is összehozni a 2 eszközt, de ez igazából csak párhuzamosítás (az én kártyáimra), mindkettő appra sztereóban jön minden. A cél nem ez lenne, mivel mindkettőnknek van külön kártyája és én azt szeretném, hogy a saját kártyához köthető műveletekről csak a kártyatulajdonos appjára menne értesítés, jóváhagyás kérés. Tehát a számla közös, de a kártyák nem. Fel sem vehető a másik kártya, hogy lássam az enyémek között.
Hogyan lehet ugyanahhoz a számlához még egy független fiókot csinálni? Nekem egyáltalán nem tűnik úgy, hogy lehetne, Digitális szolgáltatási szerződés csak 1 köthető hozzá.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Miért VISA kártyát adtak most az OTP-nél? MasterCard nem jobb?
Tigris, tigris, csóvafény...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest