- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaoszTom
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megvalósítani a webáruházban, hogy a termékeknek 2 áruk legyen (kisker, nagyker), és ha valaki egy nagyker user-el lép be az áruházba, a nagyker árakat lássa a termékeknél.
Létezik ilyen kiegészítés hozzá? Vagy egyedileg kell átalakítanom az áruházat?Köszi
-
Belba
őstag
Nálam ez a kis módosítás tökéletesen működik!
(A webshopban magyar/német nyelvet használunk, Admin oldalon magyart.)
Lehet, az is számít, hogy akkoriban nekem még nem voltak bővítmények telepítve a webshopra?
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
vakondka
őstag
válasz Ro-bika #4000 üzenetére
Az bizony gáz, hogy össze vissza vannak rögzítve a kereszt és vezetéknév.
Először ezt kell rendberakni:
Kiexportálod a customers táblát csv-be, aztán excelben kijavítod.
Elmented excelből csv fájlnak és beimportálod az eredeti customers táblába,
amit előtte kiürítettél.Az meg már könnyen megoldható, hogy az adot nyelvnek megfelelően írja ki a neveket.
Nincs olyan sok helyen név kiírás.Gyűjtsd ki hogy hol vannak név megjelenítések és a többit megoldjuk
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
(Bundás)
addikt
Na most van időm megint foglalkozni a témával.
Újabb problémába ütköztem, a topikban egyenlőre nem leltem választ rá. Hogyan lehet tagolt jellemzőket adni, szerkeszteni. Mert hiába "enterezek" egymás mellé írja a szöveget a termékjellemzőknél.
-
-
DiabloCorsa
őstag
válasz KaoszTom #4001 üzenetére
Nem találtam ilyet, de én csináltam magamnak olyat, hogy amikor a regisztrált kereskedő a kosárba teszi a terméket, a számára adott kedvezménnyel csökkentett árat látja.
Tehát mutathatja akár a monitorn a Vevőnek a listában, aztán amint kosárba teszi és rendeli a saját árát látja.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
DiabloCorsa
őstag
válasz KaoszTom #4001 üzenetére
Amit kérsz, olyan van fent az oscomm oldalon, price discont néven.
Én csináltam magamnak olyat, hogy amikor a regisztrált kereskedő a kosárba teszi a terméket, a számára adott kedvezménnyel csökkentett árat látja.
Tehát mutathatja akár a monitorn a Vevőnek a listában, aztán amint kosárba teszi és rendeli a saját árát látja.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
Ro-bika
csendes tag
válasz vakondka #4003 üzenetére
Kösz, nálam még nem gond, mert csak próba-ügyfelek voltak. Azért tűnt fel a hiba, mert John-nak Doe a vezetékneve. Most meg már kijavítottam.
Hát azt gondoltam lesz 10-20 helyen is, ezért örültem volna, ha a "ferdeszeműek" már megkeresték volna.
Ötletem: létrehozok a nyelv.php-ban egy lastnamefirst v. inkább display_lastname_first paramétert (true/false) & a kijelzéseknél feltételbe(IF) rakom...
-
Marsy51
aktív tag
Sziasztok!
Újjabb kérdéseim vannak.
Ki tudja megmondani, hogya hogy lehet az admin fejlécében az osCommerce logót lecerélni a saját logómra. Az admin/header.php -ben a ascommerce.png-t kicsréltem a sajátra és az admin/image/-be betettem a saját logót az admint megnyitva még mindig az OSC log van fenn. A kép tulajdonságinál megnézve az én logom nevét adja. Hogy is van ez.
Ugyanezt eljátszotta velem a számla és a szállító lista logója is ott a store_logo.png-t cseréltem a sajátra és mégis az OSC logóját látom. Ezek valahol fixen be vannak égetve valahová?Más.
Minden ékezetes karakterem jó, csak ha a rendszer e-mailt küld a felhasználónak akkor a Tárgy és a Címzett mezőben az ékezetes karakterek helyett pl. ilyenek jelennek meg:
Webáruház megrendelĂ©s ez a tárgy mező. Akkor is rosszak itt az ékezetes karakterek amikor az Ajánlja a lapunkat-ból ír valaki és az admin oldalról elküldött e-mailek és Hírlevelekben is ilyenek a karakterek. Az admin oldalon az e-mail és Hírlevél küldés az alap és nem WYSWYG editoros.
Valakinek 5let?DiabloCorsa!
Köszi az 5letet a több árúház megoldásról. Bevált! Az Fckeditort még nem próbáltam.
Mára ennyi.[ Szerkesztve ]
Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
DiabloCorsa
őstag
válasz Marsy51 #4011 üzenetére
Korábban már írtam, hogy a levélküldés az alap verzióban nem jó. A probléma, mely sok helyről érkező leveleknél fenn áll, hogy a levélnek teljes weboldalnak kell lennie, melynek fejében megadjuk a karakkódolást. Ha ez nincs, akkor a levél az érkező helyen esetleg nem olvasható, profibb levelező programmok tudnak hozzá karaktert kódolást felkínálni és a megfelelő kiválasztásával olvashatóvá válik a levél.
EZT a problémát lehet metgodani az FCK editorral küldöt levéllel, melyen a levélíráskor a teljes weboldalt módot kell választani.
Ezen a problémán a WS.. sem segít, az sem tud teljes oldalt készíteni. Bele írható talán html nézetben a charset=iso-8859-2 vagy charset=utf-8 .
Tudsz a WYSWYG editoroddal egymás alá írni sorokat, kihagyás nélkül???
Az enyém, melynek képkezelés kiváló, csak a <p>, </p> parancsot használja, ezért <br> új sor nem működik, tehát nem lehet vele normálisan írni.
Az oscommerce logó cserénél anno én is gondban voltam, a régit töröld le!!! Aztán a géped hátértárát is törlöld!!!! ( Cache ha Mozilla )
Számla nyomtáshoz ajánlom a pdf kiegészítést mert a böngésző programok közül csak a Firefox nyomtat normálisan. Pdf-el mindekinek azonos A4 széles lesz a számla.
Ha nálam rendelsz valamit (próbának), a rendelések visszakeresésénél tudsz magadnak pdf számlát nyomtani. Azt lehet nyomtani admin oldalról is. A nyomtatott számlát sorszámozni is lehet!!!!!!!
Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
Belba
őstag
válasz Marsy51 #4011 üzenetére
Szia Marsy51!
Az Admin oldalon díszelgő oscommerce-logót úgy tudod egyszerűen lecserélni, hogy :
- készíts a saját logódból egy 204x50 pixel méretű GIF-et.
- nevezd át oscommerce.gif névre
- tedd be a shop/admin/images/ könyvtárba (itt felülírja az eredeti oscommerce-logót a sajátod)ENNYI!.
(Majdnem mindegyik kép-fájl vagy a shop/images vagy a shop/admin/images könyvtárban van, attól függően, hogy hol működik.)
Nem tudom, nálad hogyan lehetnek PNG kiterjesztésű képfájlok?!
Nálam alapból csak GIF volt, egyetlen 1 db PNG-t sem találtam idáig...< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
válasz Ro-bika #4008 üzenetére
NEM!
A német megrendelők neve keresztnév/vezetéknév formában jelenik meg, tehát helyesen!
Tehát az Admin oldalon, ahol a megrendeléseket kilistázom, ott a magyar megrendelők nevei a magyar szokások szerint, a német megrendelők nevei a német szokások szerint listázódnak, vegyesen.
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Marsy51
aktív tag
Szia Belba!
Nálam pedig az oscommerce.png és a store_logo.png fájlok vannak a csomagban.
Most, hogy a sajátomat átneveztem az eredeti fájl névre úgy működik. Igazából nem értem, mert én a php fájlokban is lecseréltem a régi nevet a sajátomra és úgy sem ment. De most működik. Köszi az 5letet.Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
Belba
őstag
válasz Marsy51 #4015 üzenetére
Lehet, hogy nem jó fájlban cserélted le a neveket?...
Szerintem ez a leggyorsabb, így nem kell a fájlokban átírni a nevet, nem kell keresgélni, stb.
Mondjuk, azért a webshopban levő főcím-képet azért én is átneveztem, már csak azért is, hogy az ALT-szöveg ne "oscommerce" legyen, hanem a mi webshopunk neve, itt már nem volt nagy kunszt átnevezni a saját képfájlom nevére az eredetit.
shop/includes/header.php-ben kb. 57.sorban van a főcímkép neve és ATL-szövege.
(A képet a shop/images könyvtárba kell berakni.)Örülök, hogy tudtam segíteni!
-
Ro-bika
csendes tag
Igen, pont erre gondoltam.
A magyar félrefordítás miatt, fordítva rögzülnek a nevek, tehát az admin listában is fordítva lesznek! Ha megfordítjuk a kijelzést, akkor meg a német nevek fordulnak, amik eredetileg helyesen(!) voltak.
Tehát így nem tudja a listát az OSC vezetéknév szerinti sorrendbe rakni, mint tervezték... -
DiabloCorsa
őstag
válasz Ro-bika #4018 üzenetére
Ro-bika!
Ez a probléma több nyelvű áruházban fenn áll. A fordítás magyarra a magyar névhasználat szerint történt. Lehet vissza csinálni,(?) de azon nehéz segíteni, hogy MI a vezeték nevet írjuk előre!Ha van időd, írhatsz rá programot, hogy nyelvek szerint változzon a név kijelzés, de admin oldalon akkor is az marad, amit Belba írt.
Vegyes.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
Marsy51
aktív tag
válasz DiabloCorsa #4019 üzenetére
DiabloCorsa!
Szia!
Tudsz nekem abban segíteni amit írtam neked magán e-mailban?Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
Marsy51
aktív tag
Sziasztok!
Egy újabb láma kérdéssel zaklatlak Titeket.
Hol lehet megváltoztatni a bal és jobboldali menü dobozok szélességét?Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
Marsy51
aktív tag
válasz Marsy51 #4021 üzenetére
Válasz magamnak.
Megint előbb kérdeztem mint, hogy körbenéztem volna.
A megoldás application_top.php// customization for the design layout
define('BOX_WIDTH', 160); // how wide the boxes should be in pixels (default: 125)Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
DiabloCorsa
őstag
válasz Marsy51 #4020 üzenetére
Az fckeditor1.zip tartalmát másold be a fökönyvtárba. A másik zip tartalmával írd felül a admin könyvtárban a newsletters.php-t. A php 110-ik sorában cseréld ki az elérési utat a tiédre, ahová az FCK-t tetted.
Admin oldalon hívd meg a hírlevél írást. Támaszd alá állad.
Kezdjél új hírlevelet írni!A nyelv automatikusan a géped nyelve lesz.
Küldtem Neked egy feketekávét!
Gondolom a többire rájössz.
-
Marsy51
aktív tag
válasz DiabloCorsa #4023 üzenetére
Köszi a Fekete kávét is. Kipróbálom.
Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
LaM
csendes tag
Szervusztok,
nekem olyan kerdesem van, hogy valyon letezik-e olyan bovitmeny az OsCommerce-hez, aminek segitsegevel az egyes arukategoriak fole tudnak rovid ismertetot irni.
Pl. egy butoruzlet lenne, ahol ban 8 alap szériájú bútor. Azt akarom, ha rakattintanak a fa/muanyag megoldasokra, akkor legyen ott egy rovid ismerteto, hogy milyen anyagokbol van, es hany fele szinben kaphatoak.
Meg nem talaltam olyan oldalt, ahol ezt lattam volna.
Koszonom a valaszokat, udv, Zsolt
-
cozmo
őstag
Felmerült egy probléma:
Hogyan mérhetem egy osc. webáruház konverziós rátáját?
fogalommagyarázat: Egy honlap konverziós rátája azt jelenti, hogy a látogatókból milyen arányban tudunk vásárlókat / ügyfeleket / hírlevél feliratkozókat / stb. szerezni.
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
cozmo
őstag
Ha szeretném hogy a webáruházam biztonságos SSL csatornán működjön akkor mit kell tennem? telepítéskor nem jelöltem be.... utólag hogy állítom át? a domain szolgáltatónál is át kell állítani valamit?
[ Szerkesztve ]
-
DiabloCorsa
őstag
Azt tudod, illetve az áruházban látható hány rendelés érkezik. Azt is tudhatod a counter (számláló) táblából hogy hány kattintás volt az oldalon.
Azt is lehet, hogy a látogatók IP címét számold, ne azt hány kattintás volt, mert az valóban a látogatók száma lesz.(kb) Azt is láthatod, hogy a regisztrálók nem mind lesznek valóban vásárlók, ezeket a számokat is tudod az adatbázisból.
Ezeknől számokból számíthatsz amit csak szeretnél, csak írj rá 1 függvényt.
A banner statisztika átírható a saját oldaladra, nézd meg az miket tud.
-
LaM
csendes tag
Nos, ez a probléma már megoldódott, de most van egy masik:
Hol kell beleturkalni a kodba, hogy a rendeles visszaigazolo emailben benne legyen a megrendelo telefonszama es email cime, amit megadott a regisztraciokor?
Nagyon fontos lenne, mert nekik nincs admin hozzaferesuk, viszont a megrendeles emailon megy nekik is.
Koszonom, Zsolt
-
LaM
csendes tag
válasz vakondka #4034 üzenetére
Hat, neztem, de elvesztem benne. Gondolom a
'customers_telephone' => $order->customer['telephone'],
'customers_email_address' => $order->customer['email_address'],valtozokat kene beilleszteni valahogy ide:
247. sortol nalam:
$email_order .= "\n" . EMAIL_TEXT_BILLING_ADDRESS . "\n" .
EMAIL_SEPARATOR . "\n" .
tep_address_label($customer_id, $billto, 0, '', "\n") . "\n\n";
if (is_object($$payment)) {
$email_order .= EMAIL_TEXT_PAYMENT_METHOD . "\n" .
EMAIL_SEPARATOR . "\n";
$payment_class = $$payment;
$email_order .= $order->info['payment_method'] . "\n\n";
if ($payment_class->email_footer) {
$email_order .= $payment_class->email_footer . "\n\n";
}
}de hogyan es mikepp, arra nem tudok rajonni. Tudnal meg egy kicsit segiteni?
Koszonom, ZSolt
-
vakondka
őstag
Katt ide: oscommerce.extra.hu
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
LaM
csendes tag
válasz vakondka #4036 üzenetére
Koszonom, szuper a link, mukodik is a megrendeles, viszont a User a kovetkezo uzenetet kapja:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /domains1/gh179500/public/www_root/konyvklub/includes /languages/hungarian/checkout_process.php:35) in /domains1/gh179500/public/www_root/konyvklub /includes/functions/general.php on line 33
Amugy a megrendeles megjon, csak eppen az illeto ezt nem tudja, mert hibauzenetet kap.
En rontottam el valamit mar megint, vagy a PHP5 es MySQL5 zavar be?
aza az erdekes, hogy amugy nincs is 35. sor a
konyvklub/includes /languages/hungarian/checkout_process.php -ben[ Szerkesztve ]
-
MarcoF1
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám van az osCommerce oldalammal:
Tettem fel termékeket (zoknik) a webshopba, ezekhez állítottam be opciókat (szín, méret). Meg lehet-e azt valósítani, hogy amikor a kedves vevő rámegy egy zokni adatlapjára és az opciók közül a színt feketére állítja a termék képe is változzon feketére? (Tehát minden termékopcióhoz külön képet hogyan lehetne hozzárendelni?)
Aki tudja a megoldást, kérem jelezze valamilyen formában. Köszönöm!
-
DiabloCorsa
őstag
válasz MarcoF1 #4038 üzenetére
Amíg ezt megoldjuk:
A különböző színű zoknit külön sorba tennél fel, mert a VEVŐ a kép szerint választ.
Ha nem lát olyan színt, mit szeretne, ott hagyja az oldalt.
Szerintem!
A méret választás jogos azt meghagynám.
DE az admin oldalon az azonnali kosába tevés funkciót kapcsold ki!!
Terméklistából ne lehessen kosárba tenni, csak a product_info oldalról, illetve a listából vedd ki a kosárba tevés oszlopát.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
MarcoF1
csendes tag
válasz DiabloCorsa #4041 üzenetére
Csak a product_info oldalról lehet a kosárba tenni, ez eddig is így működött nálam. Tudom, hogy a vevő a képek alapján választ - az ember vizuális lény.
Ezért volt a kérdésem, hogy ha a termék oldalára beteszek egy lenyíló menüt amiből kiválaszthatja a színt és ott állítja mondjuk pirosra, akkor a kép is változzon. Ez lenne nagyon fontos. Tudom, hogy ti tudjátok a megoldást... olvastam vissza jópár oldalt, itt sok szakértő van!
-
Belba
őstag
LaM !
Ezt a problémát már megoldottuk, ha visszaolvasol a topicban a részletes leírást is megtalálod, vagy Vakondka HoST weboldalán.
(Még a Vevő IP-címét is beraktuk a megrendelési emailbe.)Kb. 2006.okt-nov. körül keresgess...
-
Belba
őstag
válasz MarcoF1 #4038 üzenetére
Lehet, hogy van ilyen kész bővítmény az osCommerce weboldalán, de egyszerűen csinálhatnád azt is, hogy :
- tedd fel kisképekkel a termékoldalra a kínálatot (minden színben)...
- a termékkép legyen olyan, hogy minden színben legyen rajta a zokni, ezt lehet kinagyítani...
Más webshopokban láttam ezekre példát, sőt olyan is volt, hogy a képen megszámozták a különböző színeket a pontosításhoz és a Vevő a megfelelő számot választhatta a listából.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nekem ott van gondom az opciókkal, hogy ha a választható lehetőségekből az egyik kifogy, azt nem tudom jelezni a Vevőknek.
(Ha csak egyféle termék van a termékoldalon, akkor a raktárkészlet kifogyása után automatikusan jelzi a rendszer a Vevőnek, ha olyat tett a Kosarába, amiből már nincs.)Egyelőre erre még nem találtam megoldást.
-
MarcoF1
csendes tag
Ezzel az a baj, hogy termékenként 5 féle szabás 12 szín van. Vagyis minden termékhez tennem kellene fel 60 képet, ami nem a legjobb megoldás.
Az osC bővítmény oldalát már nézegettem, de nem vagyok istenkirály angolos így néha csak pislogok meg szótárazok. Ha ott találna valaki nekem a problémámra orvosságot az is nagyon jó lenne.
Kérem aki tudja a megoldást, írja!
-
cozmo
őstag
válasz DiabloCorsa #4032 üzenetére
Így manuálisan ki lehet számolni, de jobb lenne egy modul.
Sajnos annyira nem értek hozzá hogy fügvényt írjak rá, ezért kérek segítséget.Hol lehet utána nézni, hogy miket tud a banner stat?
-
MarcoF1
csendes tag
Sajnos ez nekem nem megoldás. Valami olyasmi lenne jó, azt akarom elérni, hogy úgy nézzen ki a dolog mint a http://www.polopokol.hu oldalon. Az nem osC oldal, de ilyen megoldást kellene találni.
[ Szerkesztve ]
-
alomvilag
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Az a bajom, hogy a shopping_cart és a login oldalon a submit gomb nem a "...php?action=process" vagy "...php?action=update_product" linket adja meg, hanem "...php/action/process" vagy "...php/action/update_product" linket. Így sem bejelentkezni, sem frissíteni a kosarat nem lehet. Ha valaki tudna segíteni, az jól jönne. Nem a SEO urls-szel van a baj, mert azt már kikapcsoltam és a problémám továbbra is megmaradt. Hmm?
Köszi!
-
Belba
őstag
Nekem eddig 3 Tárhelyszolgáltatóról van tapasztalatom : mindháromnál részletes statisztikát tudok megnézni a weboldal látogatottságáról... Napi, havi, éves, óránkénti, táblázatos, diagrammos, IP-címekre lebontva, HOST-ok szerint, böngészők szerint, országonként, termékoldalanként, stb...
Nálad ilyen nincs?
>>> Statisztika
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...