Új hozzászólás Aktív témák
-
babem
csendes tag
válasz DiabloCorsa #3400 üzenetére
Éz az most mi amit odamásoltás az admin könyvtárba? Mármint az enyém mellett lett egy másik .htaccess. Az enyém az most át volt nevezve .htaccess_ -ra azért mert ha bekapcsoltam akkor az adminba nem lehetett belépni, de a jelszókérő ablak se jött be csak egy nagy fehér semmi.
-
DiabloCorsa
őstag
Az a baj, hogy ftp-vel nem látni a htaccess fájlt, pedig ott van. Amit feltettem töröld le és konzultálj a szolgáltatóval az ftp könyvtárról is a hiba üzenet okáról.
Nálad nem a főkönyvtárban van az áruház, hanem egy domain név mutat egy könyvtárra és abban van. Bizonyára ez okozza a tmp könyvtár hibát, mert valami beállítás nem tudja hol keresse, tehát kiírja, hogy nincs, pedig van. Talán nem ott, ahol a rendszer keresi. Nem tudom a szerver oldali beállítás szerint hol keresi, mert mindenhová tettél, ami látható.
Kipróbáltam nálam az következőt: minden tmp könyvtárat töröltem és semmi hiba üzenet, a rendszer működött tovább.
Szolgáltató tud segíteni.
Most nálad itt van az áruház:
html/szitaforum/catalog/index.php
Próbáld ki itt:
html/catalog/index.php
Majd holnap leszek ismét.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
DiabloCorsa
őstag
Amit Te szeretnél arra a Bridge a megfelelő, mert:
''Users who log into the shopping cart are also logged into phpBB. Logging off from phpBB or osCommerce logs you out of both systems. phpBB login is standardized to e-mail address + password combination like osCommerce. Logging into phpBB does NOT log you into
osCommerce:''
Aki bejelentkezik a ''kosárba'', tehát az áruházba, azonnal belépett a phpBB-be is. Aki belépett a phpBB NEM lépett be az áruházba.
A másik variácó teljesen ''integrálja'' a két rendszert, tehát csak az áruház létezik. Akinek nem volt korábban nick neve a fórumhoz, azoknak nevet generál. Akik csak a fórumba voltak regisztrálva azoknak vezeték és kereszt nevet generál. Tehát telepítés után csak az áruházba lehet belépni. Ezzel természetesen a fórumba is beenged.
Telepítésre 1 órát írnak, sok sikert hozzá.
Nálam az áruház oldalban látható a fórum, de nincsen összekötve a két rendszer. Aki áruházban tag, nem tud írni a fórumba, csak ha oda is regisztrál.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
cozmo
őstag
válasz DiabloCorsa #3404 üzenetére
Ez remek!
Köszönöm!
Már csak az a kérdés, hogy ez esetben lehet egy SQL adatbázis táblán belül a fórum adatbázis?
tehát van egy ''shop'' -nevű adatbázis alatta sok táblával, és ide beszúrok egy fórum táblát, amit a fórum installkor megadok és ennyi?Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
DiabloCorsa
őstag
Az sql adatbázisban sok tábla lehet. Azoknak különböző nevüknek kell lennie.
Amikor telepíted a phpBB-t megkérdezi az adatbázis nevét. Oda beírod a létező adatbázisod nevét, jelszavát, logint. Megkérdező a tábla nevek előtagját.
Alapból felkínálja a phpbb_ t. Ezzel pont arra van felkészítve a rendszer, hogy már meglévő adatbázisba legyen telepítve.
Hagyd úgy vagy át is írhatod. NE töröld ki az egészet!!!
Lényeg hogy nem lesz két azonos nevű tábla az adatbázisban.
Ennyi. Egyik adatbázisomban 221 tábla van. Nem zavarják egymást.
Van benne 3 phpBB forum és oscomm áruház.
Kérdésedre a válasz pontosan: NEM CSINÁLSZ AZ ADATBÁZISSAL SEMMIT!!
Csak azt amit fent írtam!!! A szükséges táblákat a telepítő hozza létre.
Feltöltöd a tárhelyre a phpBB telepítőt és telpítesz böngészöből! Ahogy ott le lesz írva.
Aztán kérdezd meg a szolgáltatót, miért nem tudsz adminból levelet küldeni.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
bluntman
csendes tag
Sziasztok! A következő problémám lenne, feltelepítettem az oscommerce webshopot és az admin részen nem jelenik meg semmi, vagyis egy üres lap az egész! Ez egy letöltött full template-es oldal volt, nem a sima webáruház! Valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm!
ui.: azóta kipróbáltam localhoston is, ott rendesen működik!
[Szerkesztve] -
bluntman
csendes tag
válasz DiabloCorsa #3408 üzenetére
A telepítésnél nem hinném, hogy valamit elrontottam, mert kb 20x installáltam már oscommerce shop-ot és még sosem volt gond! Ráadásul ha az eredetit installálom, akkor működik rendesen... Amit most szeretnék az valamiért nem akarja az igazat, de csak a szerveren! Localhoston tökéletesen megy, megpróbálom felmásolni a localhostról aztán átírom az elérési utakat hátha úgy menni fog!
-
DiabloCorsa
őstag
válasz bluntman #3410 üzenetére
bluntman!
Ha elküldöd privát üzenetben az ftp hozzáférést és a web címet megnézem és talán tudok segíteni..
Így nem.
Tip:
Valamit keres a program, ami a Te gépeden megvan tehát ott működik, a netten nincs, tehát ott nem működik.
Ennyi.. Pl. a template-t, ami itt új volt..Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
babem
csendes tag
Hello
Túltettem magam a /tmp-s problémán, másik szolgáltatónál teljesen jól működik az oldal.
Több kérdésem is lenne most:
1. Létezik-e valahol valami leirás, hogyanlehet testre szabni az oldal kinézetét, tehát mindenféle template nélkül hogyan formázható az oldal. Itt olyasmire gondolok pl. hogy a bal/jobb oldali hasábok szélességei melyik file-ban állíthatók be, hol található a felső logó grafika, vagy mondjuk az oldal-t hol állithatom be fix szélességüre.
2. Hogyan kell egy oscommerce-s oldalt áttükrözni egy másik helyre. De ne azzal kezdjétek a választ hogy az adminban készítsek egy adatbázis mentést és másoljam le ftp-vel az oldalt. Ezt tudom, csak azt nem hogy a linkadatokat, adatbázis csatlakozási adatokat hol tárolja el a rendszer. Ezt azért kérdezném mert most nem a végleges helyén van a rendszer és ha már testreszabtam és feltöltöttem adatokkal, ne szeretném előről kezdeni a másik helyen.
Üdv
Babem
[Szerkesztve] -
vakondka
őstag
1.
A bal és jobb oldali oszlopok szélességét (egyszerre) lehet állítania az includes/application_top.php fájlban lehet.
Nálam a 60. sorban van, ezt kell keresned és módosítanod:
// customization for the design layout
define('BOX_WIDTH', 125); // how wide the boxes should be in pixels (default: 125)
A fejléc grafikát/logót az includes/header.php fájlban kell módosítani.
Ezt keresd meg: <tr class=''header''> ez után jön az a rész ami a fejléc megjelenítésével kapcsolatos.
2.
A két legfontosabb fájl a két konfigurációs fájl.
Az egyik a főkönyvtár/includes/configure.php, a másik azonos fájlnévvel, de az admin/includes könyvárban van.
Ha ezeket helyesen módosítod az új tárhelynek megfelelően, minden rendben lesz, ha egyet is elrontasz...akkor lesz gondod bőven...de kellő odafigyeléssel meg lehet oldani.https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
vakondka
őstag
szándékomban áll oda is feltenni ilyesmit, minden meg is van hozzá, csak a szabad idő hiányzik...
Az egyszerűbb kérdésekre szívesen válaszolok itt a fórumban, mikor ráérek, aztán összhozhatnál egy összefoglalót az egészről, amit majd felteszek az oldalra
support teamnak indult a dolog, de a végén egyedül maradtam...https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
DiabloCorsa
őstag
babem!
Az oldal szélesség állításához szerkeszteni kell valamennyi php-t. Kb. 40db.
A 100%-t ki kell cserélni pl. 900-ra
A többi formázáshoz is html programozói ismeretek szükségesek. Erről külön leírás nincsen. Box-ot leírt vakondka. Bár, én nem ott csináltam. Ez formától függő.
A logó képre klikkelve megtudod hol van. Azzal azonos méretűre cserélheted.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
babem
csendes tag
Hello
Abban kérnék tanácsot, hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha különbözőek a feltöltendő képek képarányai akkor ne torzuljanak el a bélyegképek.
Én úgy nézem a bélyegképekhez sak egy egységes képarány állitható be. Vagy lehetséges egyedi is? -
Belba
őstag
Nagyon sok hasznos információhoz jutottál volna, ha visszaolvastál volna a topicon...
Ezt a problémát már elég sokszor megbeszéltük.
MEGOLDÁS : Admin oldalon a képbeállításoknál csak a képek egyik paraméterét add meg (pl. csak a magasságát) és a másik paraméterhez (pl. a szélességhez) ne írj be semmit, még 0-át sem!!!!!!
Ekkor a képek automatikusan rendeződnek, arányosan lesznek kisebbek.
(Nyugodtan próbálkozz, az nem kerül pénzbe, csak némi időt igényel.)< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
Igen, azért is írtam most kifejezetten, hogy még 0-át sem, mert először én is (automatikusan) beírtam a 0-át, de az nem lett jó...
Második nekifutásra kipróbáltam, hogy SEMMIT nem írok, az meg bejött.
Nyugodtan próbálgasd a rendszert, mert ezekkel a tapasztalatokkal tudsz a legjobban rájönni dolgokra.< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
babem
csendes tag
Hello
Ujabb kérdésem lenne
Ha több terméknek azonos a neve, hogyan tudom a termék attributum beállitásánál megkülömböztetni őket? Pl. van 5 Boxer nadrág nevü termékem és az attributumnál mindegyikhez hozzá szeretnék rendelni méreteket. De mivel ott nem látható a termékek cikkszáma, nem tudom egy idő után hogy melyiknek adtam már meg méretattributumot.
Valagyogy be lehet oda csempészni a termék cikkszámát?
Van rá ötlet?
Üdv
Babem -
DiabloCorsa
őstag
babem!
1. A termék elnevezésbe (végére) beírod a cikkszámot.
2. Excel táblában adod meg az átribútumot és a kész táblát feltöltöd.
3. php módosítással kiírod oda a cikkszámot.A legördülő listában így sem fog látszani, tehát oda kell figyelned mit csinálsz.
Excell tábla a megoldás.
A leglogikusabb megoldás, amiért a kérdés is nehezen érthető:
TE vagy a vásárló. Van sok azonos elnevezésű termék. Fogsz TE keresgélni, mi közöttük a különbség?
Nem fogsz és becsukod a honlapot
Ha áruházat csinálsz az NEM neked készül, a VEVŐNEK.
Neki legyen azonnal érthető a termékek közötti különség, TEHÁT nem lehet 2 termék elnevezése azonos. Bizonyára van 5 féle boxer nadrág. Ezek valamiben a mérettől függetlenül is különböznek egymástól.
Pl. lehet
Piros Boxer S, M, L, XL stb
Kék Boxer S, M, L. XL stb
A különbség mely például a szín, látszódjon a képen.
Megoldható, hogy van 1 fénykép 1 boxer nadrágról és átributumban kell kiválasztani a színt és méretet is.
5 Vevőből 3 nem lesz képes kiválasztnai és NEM vásárol nálad.1 kiválasztja és amikor átvenné rájön, hogy nem olyat akart kérni
1 fog jól választani színt és méretet is.
Tehát 4 vásárló megnézi nálad milyen boxer nadrágok kaphatók és megveszi másnál.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
babem
csendes tag
válasz DiabloCorsa #3422 üzenetére
Hali
Köszi az infót.
Én a vásárló gondolkodásával építettem fel a termékstruktúrát és a képek elég beszédesek ahhoz hogy ne kelljen beírni pl a színét a teméknek.
Egyébként is a színük nem lényeges mert a ruhákon lévő grafikai minta ami alapján meg vannak külömböztetve a termékek.
Csakhogy mégse irogathatok be olyat egy termék elnevezésébe hogy
''Teniszezős Snoopy kutyás sötétzöld boxer alsó''
''Golfozós Snoopy kutyás szürke boxeralsó''
Pont arra való a részletesebb leírás hogy ilyen infókat ott írjak bele.
Én arra gondoltam hogy az attributumnál nem a névnek hanem a cikkszámnak kellene legördülnie a választólistában.
De mindegy, majd valahogy megoldom.
Még van bőven problémám de azért alakulgat az oldal.
Üdv
Babem -
Belba
őstag
Babem !
Diabló eszmefuttatását folytatva : a cikkszám sem mond semmit sem a Vevőnek!!!!!
Én a helyedben ezt csinálnám :
Boxer alsó
- S (box001S)
- M (box001M)
- L (box001L)
- XL (box001XL)
Boxer alsó
- S (box002S)
- M (box002M)
- L (box002L)
- XL (box002XL)
Boxer alsó
- S (box003S)
- M (box003M)
- L (box003L)
- XL (box003XL)
Tehát van a boltodban 3 féle boxer gatyó, a fotók alapján kiválassza a Vevő, hogy Snoopy kutyás, vagy Micimackós, vagy Superman-es tetszik neki...
Aztán a kiválasztott boxer termékoldalán a legördülő lehetőségekből kiválassza a neki megfelelő méretet (pl. XL-es).
A melléírt cikkszám a Vevőt nem érdekli, neked viszont pontos információt nyújt majd, hogy XL méretű, Snoopy kutyás gatyót akar a Kedves Vevő!
Én tennék minden boxeralsó termékoldalára egy kis táblázatot (egyszer megcsinálod és kép-fájlnak elmented, utána könnyű beszúrni a szövegbe) ami a méretekről tájékoztat!
Így nem kell keresgélnie a Vevőnek, hogy az L-méret vagy az XL-méret milyen testméretekre illik?
Én még azt is csinálnám a helyedben, hogy alaposan körbevizslatnék olyan webáruházak oldalain, ahol ruhaneműket, fehérneműket árulnak : ők hogyan csinálják????
Pl.: OTTO Katalógusáruház, QUELLE Katalógusáruház.
Náluk aztán létkérdés, hogy a cikkszámozás logikus és pontos legyen, pont azt kapja a vevő, amit kiválasztott!
Sok jó ötletet lehetne begyűjteni!< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
babem
csendes tag
De énnekem nem az a gondom hogy a frontend oldalon nem tudom azonosítani a terméket, (úgyis ott van a neve alatt zárójelben a cikkszáma is), hanem az hogy az adminisztrációban a méret attributum megadásakor összefolynak a legördülő listában a termékek mert egyforma a nevük. Nekem ott kellett volna egy cikkszámos megjelenítés. Az adminisztráció az nekem szóló oldal, nem a vásárlónak.
Egyébként is már túltettem magam ezen, odabiggyesztettem a nevek mögé még egy kis infót, így most különböznek. (amíg jobb nem jut eszembe)
Most már az árakkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Megoldható-e az, hogy ha egy terméknek több ára van (pl. a nagyobb méret drágább), hogy ne csak a legördülő méretattributumnál jelenjen meg hogy +60Ft, hanem a fenti ár is módosuljon.
Emellet még az is zavar hogy miért nettó ár jelenik meg a listanézetben miközben az egyes termékek adatlapján felül már bruttó az ár. -
Belba
őstag
A próbálgatásaim során nekem úgy tűnt, hogy megadható más-más ár a legördülő lehetőségeknél, csak mindegyikhez hozzá kell rendelni a saját árát!
Boxer alsó
- S (box001S) = 410.-
- M (box001M) = 420.-
- L (box001L) = 440.-
- XL (box001XL) = 470.-
Csináltam multkoriban én is egy termékoldalt, ahol ugyanabból a termékből különféle méretek választhatók egy legördülő listából.
Na, itt nekem is problémát okoz, hogy Admin-oldalon nem jelenik meg a választható méret-lista, csak a weboldalon.
Én is gondolkozom, hogy nem is így fogom majd kirakni a terméket, hanem külön termékoldalakra. (Félek, hogy a Vevők átugorják majd a méretválasztást és mindenkinek telefonálhatok, hogy egyeztessünk.)
Sajnos, sok vevő még a Kosár-gombot sem találja meg magától (felhív telefonon, hogy segítsek neki), egy legördülő választó-menü végképp kezelhetetlen lenne sokaknak.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bruttó / nettó árral kapcsolatban nem tudok segíteni, nálam csak bruttó árak jelennek meg.
(Múltkoriban valakinek ez volt a gondja : hogyan jelenjen meg egyszerre a nettó + bruttó ára a webshopban. Talán megoldotta már és ő tudna neked segíteni.)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mikor leszel ''újonc''-ból ''tag'' ???
Nem tökmindegy???
(Szerintem ez elég nagy baromság a Prohardveren. Miért RANG az, ha valaki sokat szól hozzá??? És ha 50ezerszer csupa hülyeséget ír, attól már rangja van? Fogalmam sincs, mire jó ez, én pl. nem is szoktam nézni, kinek mi a rangja : az a fontos, hogy tud-e segíteni?)
Amúgy meg : van valahol egy táblázat, hogy mennyi hozzászólás és eltelt tagsági idő után milyen ''rangok'' járnak... Alapelvek?... Súgó?...< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
[Szerkesztve]< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
Na, megtaláltam :
=======================================================
Hozzászólások.......Rang..........Regisztráció óta eltelt napok
0-49...................újonc..............................0
50-99..................lelkes újonc...................15
100-199................kvázi-tag.......................30
200-399................tag...............................60
400-799................fanatikus tag................100
800-1749..............senior tag....................180
1750-3499.............őstag...........................270
3500-5999.............PH! addikt....................365
6000-9999.............PH! kedvence...............450
10000-16999..........PH! nagyúr...................600
17000-?.................PH! félisten...................850
=======================================================
Ha megvannak a napjaid, akkor megkapod a rangot.
A szakmai hozzászólások 1-et érnek.
A közösségi hozzászólások 0,25-t érnek, tehát 4 ér 1-et.
A piaci hozzászólások 0,1-et ér, amiből 10 ér 1-et.< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
DiabloCorsa
őstag
A megoldás itt: http://www.pasztoy.hu/demo/admin/exlefel.php
Katt oda és válaszd az alábbi vastagbetűs sort:
Komplett excel file tab-al elválasztott, (tab-delimited) .txt file
Nézd meg excellel amit kapsz. Azután néz meg itt:
http://www.pasztoy.hu/nyarigumi/product_info.php?cPath=1_39_63&products_id=218
a Vevő oldalon, hogy lásd mit lát a Vevő.
Tehát, az admin oldalon hozd létre a kivánt termék tulajdonságokat (átribútumok), de nem kell termékhez rendelni!!!
Azután kapsz tőlem egy php-t melyet a demo áruházamban látsz és amikor minden termék kész, akkor letöltöd a termékeket, excelben hozzárendeled minden termékhez a kívánt tulajdonságot és visszatöltöd.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
DiabloCorsa
őstag
-
DiabloCorsa
őstag
Megoldható-e az, hogy ha egy terméknek több ára van (pl. a nagyobb méret drágább), hogy ne csak a legördülő méretattributumnál jelenjen meg hogy +60Ft, hanem a fenti ár is módosuljon.
Amint a kosárba tették a kiválasztásnak megfelelően módosított ár lesz látható.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
DiabloCorsa
őstag
válasz DiabloCorsa #3431 üzenetére
A products_attributes.php-ben a products_name-t kicseréled mindenhol products_model -re és a listában a cikkszám lesz.
Ezt ne csináld meg mert nem lesz jó.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
vakondka
őstag
A legördülő listába könnyebb berakni a cikkszámokat, ahoz csak ennyit kell módosítani:
az admin/products_attributes.php fájlban a 816.sor környékén van egy nagyon hasonló rész,
azt egy az egyben le kell cserélni erre:
<?php
$products = tep_db_query(''select p.products_id,p.products_model, pd.products_name from '' . TABLE_PRODUCTS . '' p, '' . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . '' pd where pd.products_id = p.products_id and pd.language_id = ''' . $languages_id . ''' order by p.products_model'');
while ($products_values = tep_db_fetch_array($products)) {
echo '<option name=''' . $products_values['products_name'] . ''' value=''' . $products_values['products_id'] . '''>' . $products_values['products_model'].' | '. $products_values['products_name'] . '</option>';
}
?>https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
bluntman
csendes tag
válasz DiabloCorsa #3411 üzenetére
Szia! Közben megoldottam a problémát, paraszt módszerrel csak rámásoltam az eredeti admin könyvtárat (a template-ben is ugyanaz volt) és onnantól tökéletesen működött a dolog! Azért köszi a segítséget!
-
-
batabe
senior tag
felraktam a customers list improved contribot (http://www.oscommerce.com/community/contributions,3463)
és localhoston hajlandó a megfelelő kritériumok szerint berendezni a vevőket, de az éles szerveren meg sem nyikkan, nem rendez, csak defaultban mutatja a cuccost. mi lehet a oka?S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
DiabloCorsa
őstag
Nem ismerem az említett kiegészítést.
Mit tud, miért telepítetted fel?
Az ilyen hibákra akkor tudunk választ adni, ha látjuk mind két környezetet.
Mivel nem láthatjuk, nem tudjuk mit rontottál el. Mert valami nem azonos a két helyen.
Rá kell jönnöd, mi az ami nem egyforma. Ezt távolról nem tudjuk megmondani.
Talán van valami hiba üzent, ami utal a hibára.
Mi az?Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
cozmo
őstag
Sziasztok!
Megint egy problémára keresek megoldást:
Épp phpBB-osCommerce Bridge installal vesződöm. már a második lépésnél error van
#-----[ RUN SQL ]---------------------------------------------------------------
.
.
.
#
# NOTE: you will probably want to change 'Administrator',
# 'email@yourdomain.com', and 'YOUR_PASSWORD' below to match your actual phpBB
# login information.
# IMPORTANT: you MUST change GROUP_ID to the group ID # inserted by the abvoe
# configuration_group insert. Just to clarify, *remove* the text GROUP_ID
# from the statements below and REPLACE IT with the actual group_id value
# returned from the first query above.
#
INSERT INTO `configuration` (`configuration_id`, `configuration_title`, `configuration_key`, `configuration_value`, `configuration_description`, `configuration_group_id`, `sort_order`, `last_modified`, `date_added`, `use_function`, `set_function`) VALUES (NULL, 'Forum Administrator Display Name', 'FORUM_USERNAME', 'Administrator', 'The displayed username of the forum administrator.', GROUP_ID, '1', NOW(), NOW(), NULL, NULL);
INSERT INTO `configuration` (`configuration_id`, `configuration_title`, `configuration_key`, `configuration_value`, `configuration_description`, `configuration_group_id`, `sort_order`, `last_modified`, `date_added`, `use_function`, `set_function`) VALUES (NULL, 'Forum Administrator E-Mail', 'FORUM_USER_EMAIL', 'email@yourdomain.com', 'The the forum administrator e-mail address for correspondence.', GROUP_ID, '2', NOW(), NOW(), NULL, NULL);
INSERT INTO `configuration` (`configuration_id`, `configuration_title`, `configuration_key`, `configuration_value`, `configuration_description`, `configuration_group_id`, `sort_order`, `last_modified`, `date_added`, `use_function`, `set_function`) VALUES (NULL, 'Forum Administrator Password', 'FORUM_PASSWORD', MD5('YOUR_PASSWORD'), 'The forum administrator password.', GROUP_ID, '3', NOW(), NOW(), NULL, NULL);
Mikor futtatni akarom az SQL parancsot ez a hibaüzenet jön fel:
#1054 - Unknown column 'GROUP_ID' in 'field list'Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
DiabloCorsa
őstag
Bizonyára (azt hitted) rendelkezel némi angol tudással, ha elkezdted telepíteni.
Mi a hiba üzenet?
GROUP_ID mező nem létezik, tehát az INSERT_INTO (beírás a mezőbe) parancs nem tud végre hajtódni.
Ha a telepítés megkezdése elött kerestél volna valakit, aki ért angolul, elmondta volna mi az a szöveg a kért insert_into sql parancs között.
Ez:
IMPORTANT: you MUST change GROUP_ID to the group ID # inserted by the abvoe
# configuration_group insert. Just to clarify, *remove* the text GROUP_ID
# from the statements below and REPLACE IT with the actual group_id value
# returned from the first query above.
A GROP_ID *remove* , és REPLACE IT with the actual group_id value.
Tehát a parancsot NEM kezded futtatni, csak ha a GROUP_ID - már kicserélted az utasításnak megfelelően.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
DiabloCorsa
őstag
válasz DiabloCorsa #3441 üzenetére
A leírásban a felette lévő sor, ez:
INSERT INTO `configuration_group` (`configuration_group_id`, `configuration_group_title`, `configuration_group_description`, `sort_order`, `visible`) VALUES (NULL, 'Forums', 'phpBB configuration', '99', '1');
létre hozta a configuration_group táblában a Forums sort. Ennek az első oszlopa az azonosító száma, a configuration_group_id. Az ott látható számot kell beírnia következő 3 sorba a GROUP_ID helyére.
Sok lehetőség létezik a telepítési leírások lefordítására, azok ''végrehajtása'' elött.
Amíg nem tesszük meg, nem ajánlott elkezdeni a parancsok futtatását.
[Szerkesztve]Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
batabe
senior tag
válasz DiabloCorsa #3439 üzenetére
elég egyszerű valami, az admin felületen a customers.php szimpla lecserélése, (úgyhogy még telepítés során sem ronhattam el semmit ) amivel a vevők különféle szempontok szerint sorbarendezhetők (név, regisztráció dátuma, belépések száma, stb-stb) na mindkét helyemen lecserélve, (az adatbázisok szinkronban)
és localhoston hajlandó sorbarendezni, a szerveren nem. hibaüzenet nincs, csak az újratölti az oldalt az alap beállításokkal.
esetleg ha valaki a saját oldalán kipróbálná, és megosztaná a tapasztalatokat, megköszönném.S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
batabe
senior tag
válasz DiabloCorsa #3445 üzenetére
este otthon kipróbálom az első verziót. én az igazat megvallva, pont a legfrissebbel próbálkoztam de lehet, hogy télleg ez a general.js lesz a ludas... este csekkolom
[Szerkesztve]S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
DiabloCorsa
őstag
Egy jó tanács.
Ha egy ''contrit'' telepítesz, mindig a legelső verziót próbáld ki. Ha az jó akkor nézd meg annak módosított verzióit. Gyakran a sok módosításnál a korábbi módosítottra hivatkoznak, tehát ha az utolsót teszed fel, valószínű, hogy nem fog működni mert nem mindig szerepel a teljes módosítás leírása az utolsó verzióban az eredetihez képest.
Ebben az esetben nálam az utolsó is működik. Csupán a customers_notes mezőt kell létrehozni, vagy a php-ből a reá való utalásokat törölni.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
batabe
senior tag
válasz DiabloCorsa #3447 üzenetére
természetesen szoktam arra figyelni, ha sok verzió van, hogy full csomagot tegyek fel.
aztán ha így sem megy, akkor próbálkozom visszafelé, és ha akkor sem, hagyom a contribot a francba...S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
vakondka
őstag
A legutolsó verzióban hibás a legfontosabb sql, az utolsó előttiben viszont jó.
nem is értem, hogy működött nálad localhoston ?
Szóval ez lenne a jó verzió:
$customers_query_raw = 'select c.customers_id, c.customers_lastname, c.customers_firstname, c.customers_email_address, c.customers_telephone, c.customers_dob, ci.customers_info_date_of_last_logon as last_logon, ci.customers_info_number_of_logons as num_logons, ci.customers_info_date_account_created as date_account_created, a.entry_city as city, a.entry_street_address as state_alt, z.zone_name as state, ctry.countries_iso_code_2 as country,c.customers_newsletter, a.entry_country_id from ' . TABLE_CUSTOMERS . ' c left join ' . TABLE_ADDRESS_BOOK . ' a on c.customers_id = a.customers_id and c.customers_default_address_id = a.address_book_id left join ' . TABLE_CUSTOMERS_INFO . ' ci on c.customers_id = ci.customers_info_id left join ' . TABLE_COUNTRIES . ' ctry on a.entry_country_id = ctry.countries_id left join ' . TABLE_ZONES . ' z on a.entry_zone_id = z.zone_id ' . $search . ' order by ' . $db_orderby . ' ' . $sort;https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest