Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yutani

    nagyúr

    Sziasztok opelesek!

    Van egy-két hiba, amit tapasztalok a kocsimon, ami egy 2009-es H Astra Caravan, 1.6 XER motorral (116LE). Sok km van benne, 262e-vel vettem, másfél év alatt beletettem 18e-t, most tehát pont 280e van benne. Előtte céges autó volt, kockáztattam a sok km-rel, eddig a tavalyi olajcserén kívül csak egy első stabilizátor pálcát kellett cserélni.

    Tapasztalok néhány hibát, gondoltam megkérdezem, van/volt-e valakinek ilyesmi "élménye":

    Fűtés gondok:

    1. Időnként előfordul, hogy a légbefúvást nem hajlandó a beállításoknak megfelelően a kívánt irányokba végezni a fűtés, valószínűleg a nyugalmi állapotból nem forgatja el a lamellákat a motor és nem jön ki a levegő a műszerfalból. Ekkor a légkondit is hiába kapcsolom be, nem szedi le a párát az ablakokról.

    2. A nagyobb hidegekben (az elmúlt hetek -10 fokaiban) éppen csak langyos volt a levegő, amit befújt. Igaz, kb 5 km-t autózok a munkahelyemre, de másik H Astrával nem volt ilyen gond. Az enyémmel amikor mentem messzi vidékre Budapestről, valahol Tatabánya előtt kezdett igazán meleget fújni.

    Motor gondok:

    1. Kb. 3000-3500 km-enként a hűtővizet után kell töltenem olyan deci-másfél deci mennyiségben.

    2. Megnéztem a motorolajt valamelyik nap, és néhány pici buborékot láttam a nívópálcán. Lehet, hogy ide távozik a hűtővíz? Hengerfejes vagy a tömítés mehetett tönkre?

    3. A szelepfedélnél (a motor tetején lévő műanyag borítás alatt látható csavarsornál) olajfolyást látok. Tömítés?

    Esetleg ha a fentiek szervizelésével van valakinek tapasztalata (milyen költség?), akkor szívesen meghallgatom. Köszi előre is! :R

    #tarcsad

Új hozzászólás Aktív témák