Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • korgoth

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az alábbi problémában kérném a segítségetek/véleményetek:

    Apum kórházba került, és az ő autójával hoztam a családot látogatóba Budapestre, ahol műtötték.

    Opel Astra J (2012) 1.6 (benzin, ca. 110 lóerő, sajna nem tudom pontosan), 35000km kb

    Győr-Budapest
    Fel az autópályára, tempomat 130. Domboknak felfele nagyon gyengének tűnik, de azt mondták ne lepődjek meg rajt (nem olyan mint a H Astra). Valahol Tata után Pesthez közeledve kezdem el érezni a jelenséget: lassítok mert gyorsabbak jönnek mögöttem, gyorsításnál mintha szaggatva húzna, szinte ugrál. Beérve a városba alacsonyabb sebességnél/fokozatnál is érezni gyorsításkor. ESP hibajelző világítani kezd, kiírja, hogy Service ESP.

    Budapest-Győr
    Indítás után az ESP hibajelző nem világít. Az autó továbbra is produkálja a jelenséget, indulásnál nem érezni míg 2-be nem váltok (óvatosan nyomva nem érezni vagy nem érezhető). ESP-t kikapcsolva is ugyanúgy csinálja. Autópályán haza sebességet tartva, amennyire lehet kímélve.. közben beszorulok egy busz mögé, de visszaváltva sem bírom megelőzni nem vízszintes úton (nem kell nagy emelkedőre gondolni).
    +Útközben egy alkalommal villan párat a Meghibásodás-jelző ("Olyan meghibásodás történt amely a katalizátor károsodásához vezethet. vegyen vissza a gázból amíg a villogás abbamarad." Kezelési útmutató).

    Másnap:
    Ablakmosó folyadékot is tölteni kell ezért kiállok és felnyitom a motorháztetőt. Alapjáraton (750 talán) a motor zavaróan rezeg/mozog/kileng (nem tudok jobb szót rá, mellesleg nem járó motornál töltöm az ablakmosót).. előtte nem láttam így csak furcsállom (pár youtube videó után sem tűnik jónak). Gázt adva valamivel kisebb kilengéssel jár a motor (?).

    Kigurulok az utcára megnézni mi a helyzet és mintha nem jelentkezne a hiba. Megyek egy nagyobb kört, semmi.. kimegyek az autópályára egy lehajtónyit oda-vissza, semmi.. Meg kell jegyezzem közben kicsit vadabbul hajtom (az éjszakába nyúló fórumolvasgatás közben írtak valamit arról, hogy meg kell hajtani). Megállok a ház előtt.. nem igazán hiszem el, ezért mielőtt beállnék megyek még egy rövid kört az utcában.. előjön a hiba megint.

    Mi lehet a probléma? Megoldható vajon komolyabb belenyúlás nélkül?
    Előre is köszönöm a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák