Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gban

    Közösségépítő

    Akku problémákra visszatérve, a tapasztalatok.
    3,5 éves Winny-ről van ugye szó, 6 deci desztvíz belement, 12,1 volt volt benne.
    Töltöttem, és egész máshogy reagált mint a rosszak (vagyis reméljük ez nem rossz).
    A rosszak a 6A-os töltőn felvettek 4-5 ampert, aztán 1-2 óra, és leesett az áramfelvétel (töltő műszeres, bár nem nagy cucc).
    Ennél viszont eleve 3-ról indult a felvétel, és 10 óra után is saccra 2,5 volt a felvétele, vagyis mondhatni egyenletesen vette fel.
    Közben méregettem a feszkót, szépen ment föl 14,3 voltig.
    Itt írják (elég korrekt cikk szerintem), érdemes megnézni a nyugalmi feszültséget töltés után fél órával. Megnéztem, 12,57V volt, ami elég jó (nem vártam meg míg leesik a töltőáram, vagyis nem töltöttem tele - éjszakára nem akartam otthagyni, bugyborékolt is már eléggé).
    Levittem, megnéztem, beindítva, alapjáraton, ami a gyakorlatban azért jóval magasabb hideg motor esetén, 14,5 volttal tölt, ez gázra sem nőtt. 14,4-et írnak ami max. egészséges, remélem ez nem gáz, illetve a mérő sem biztos hogy hajszálpontos. Vagyis tölt, szerencsére.
    Most jön a bizakodás, hogy húzza még jó ideig.
    Ja igen, meg akartam már osztani ilyen irányú tapasztalatomat, a központi zárral kapcsolatban.
    Azt hittem, már évekkel ezelőtt is, hogy szorul, beteg, baja van, stb., pláne hideg időben, mert az én ajtómat nyitvanem nyílt ki teljesen az utasoldali, vagyis csak félig ment föl a pöcök.
    Télen még erősebben jelentkezett a gond.
    Aztán rájöttem, az akku gyengesége okozza a dolgot - érdekes, ennek ellenére indult az autó.
    Hozzá kell tenni, 2-3 fordulat után mindig indul, egyszer hosszabb állás után többet kellett forgatni, nem is bírta az amúgy már halódó akku.
    Szóval a központi zár rendetlenkedése egyfelől jó indikátora az akkunak, másfelől nem kell mindjárt szerelőhöz vinni, érdemes először ránézni az akkura is.
    Mindezt azért írtam le, mert tapasztalat hiányában nem hinném hogy sokaknak azonnal ez a hibaok jutna eszébe, talán hasznos volt megosztani, ez is olyan dolog, ahol jól jöhet egy tipp, amire nem gondolna az ember.

    [ Szerkesztve ]

    Postázást nem vállalok.

Új hozzászólás Aktív témák