Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _seth_

    veterán

    válasz tomyoy #11225 üzenetére

    75 lóval túlmelegednek a 236-os tárcsák? Hogy vagy hol nyomod ennyire? :D Alapvetően fékből sosem elég de azért minél nagyobb annál több és nagyobb mértékű lassítást bír. Persze kérdés, hogy hűtött-e az a 236-os fék ha nem akkor még érthető is de ha igen akkor nem egészen.

    Egyébként meg annyira nem lehet azért bonyolult ez a fékcsere, egyszerűen meg kell nézni egy olyat amin gyárilag tárcsa van hátul végig az egész rendszert akkor lehet látni mi az ami kell oda és mi nem. Kadettklubon is nagy divat tárcsát dobni hátra szóval kivitelezhető :)

    KrenAtesz: azért nem teljesen értelmetlen hátulra sem a tárcsa és nem is véletlenül teszik ma már szinte minden új autóra hátulra is a tárcsaféket. Az valóban igaz, hogy fékezéskor a munka nagy részét az első tengely féke végzi de ha hátul nagy a súly a hátsó kerék féke is jobban fékez szóval egy újabb 50-50%-os súly elosztású autónál már jelentős munkát végez a hátsófék is arról nem is beszélve, hogy a fékrácsa azonos körülmények között alapból nagyobb fékerőt ad mint a dobfék. + Az sem jó ha az első nagyon nagy erővel fékeződik a hátsó pedig nagyon kicsivel, abból is lehetnek gondok lásd neked a sima 236-os tárcsa helyett már 256-os hűtött tárcsa elég nagy eltérés és hátul még mindig csak a dobfék van. Persze elég lehet, nekem is dobfék volt hátul és tárcsa elöl igaz csak 236-os és az is jó volt mindenkor pedig nem 75 lovat kellett megfognia és nem is az alap kadett súlyt :D (nem tudom hol de meghízott anno az enyém... még az 1.3s motorral is 971 volt olaj+5l benzinnel de még csak hifi meg kalaptartó sem volt benne és akkor még ezután ment bele a c20ne és nagyblokkos cuccok) és nem volt gond, nem melegedett túl.

    [ Szerkesztve ]

    Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák