-
Mobilarena
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmorocz
csendes tag
válasz nightshadow #3222 üzenetére
Szia!
Hol látod, hogy nőnapi akciós lenne 34k-ért? Mert én midnenhol 40k-ért látom.
-
kukinyo
addikt
Többen írták itt a fórumban hogy betört a kijelzőjük és többe kerül a csere mint az új telefon.
Ha valakinek ez még aktuális, tudok egy boltot (ahol az én hangerő gombomat cserélték) ahol van egy darab alaplaphibás donor készülék és megkérdeztem, 12000ft-ért cserélik a kijelzőt.
Ha valaki úgy gondolja, írjon privit. -
kukinyo
addikt
Ez a készülék nem támogatja a ki-bejövő hívások felvételét?
Nem lehet ezt valahogy megoldani?
Néha jó lenne a munkámhoz. -
kukinyo
addikt
válasz Laccoss #3257 üzenetére
Call Recordert használtam az előző telefonomon.Minden gond nélkül működött. Erre is feltelepül, ki is jelzi hogy voltak hívások de semmit nem rögzít. 0b-os fájlok vannak a listában.Pedig a beállításokat már többször végigzongoráztam, eredménytelenül.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Laccoss #3257 üzenetére
Nem ilyen egyszerű a dolog, mert ugyan nyilvánvalóan valamilyen szoftver rögzíti a hangot, de jópár telefon oprendszere nem enged hozzáférést a beszélgetés csatornájához, és akkor nem marad más megoldás, mint mikrofonnal rögzíteni - márpedig az csak rossz minőségben és gyengén tudja a másik fél hangját fölvenni
(és ha jól veszem ki hari73f hozzászólásából, ezen a telefonon is csak erre van mód )
-
pakardo
tag
válasz synyster725 #3260 üzenetére
vidd vissza cseréltesd ki,ezzel az indokkal rögtön ki cserélik.
Üdv : pakardo
-
üszök
őstag
Kijelző fóliát honnan érdemes venni?
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Akidobos74
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz hari73f #3263 üzenetére
Ezt mondom: ha egy telefon nem engedi a hozzáférést a beszélgetéshez (uplink/downlink), csak annyit tehet a hangrögzítő alkalmazás, h megpróbálja fölvenni azt, ami a túlsó fél hangjából (a telefon hangszóróján lejátszva) a mikrofonig eljut = katasztrófa...
Mikor amikor 50 éve úgy vettek föl TV-ből, rádióból magnóval, h közvetlen összekötés helyett utóbbi mikrofonját tették oda előbbi készülék hangszórja elé... (sőt, annál rosszabb, hiszen a telefonokon szándékosan úgy van tervezve a mikrofon, h minél kevésbé zavarja a hangszóró)
Érthető az persze lehet ha kellően hangosra van állítva a beszélgetés és épp nincsen zavaró zajforrás sem a környéken, de összehasonlíthatatlanul rosszabb, mintha közvetlenül a beszélgetéshez lenne hozzáférés
(mentségére a Tesco-nak, h ez sajnos teljesen általános a nyugati világba szánt telefonoknál nyilván adatvédelmi megfontolásokból, de a kínaiak gyakran elég lazán kezelik, ezért kár, h itt mégsem)
-
hari73f
aktív tag
válasz Degeczi #3267 üzenetére
Teljesen jó a hangfelvétel ezen a telefonon.
Most leteszteltem zajos környezetben a felvételt, nincs hatással rá.Teljesen biztos , hogy nem a mikrofont használja a
CALL RECORDER PRO a lejövő hang felvételére,
mivel hívás közben teljesen lehalkítottam a hangszórót,
(maximumról>>minimumra) és NEM változott a lejátszott hang.Ha a CALL Recorder beállításoknál átállítom a hangforrást
"Voice Call"-ra, akkor is visszadobja "MIC"-re utána,
ez tévesztett meg. -
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Akkor leírnám ,hogy a tégla telefonomat hogyan sikerült helyrehoznom.
Semmilyen mentésem nem volt, a telefon csak a boot logo-ig indult a recovery-n kivűl semmi nem jött be ( gyári Recovery volt a telefonon ).- Először is letöltöd a SP flash tool programot és feltelepíted. ( Én a V3.1344.0 -át használtam. )
- Indítsuk el az SP flash tool programot. ( A telefon ne legyen csatlakoztatva a pc-hez! )
- A "scatter loading" gombbal töltsük be a scatter file-t. ( EBBEN a csomagban található a scatter file és három féle recovery is )
- INNEN letöltöd a system.img fájlt és betöltöd az ANDROID részre. ( A többi is használható ehhez a telefonhoz, amúgy ez a 208-as szoftver CWM recovery-vel )
- Nyomjuk meg a download gombot ,a felugró ablakot okézzuk le ha felugrik és gyorsan csatlakoztassuk a telefont USB-n a PC-hez.
Ha még nincs drivered feltelepítve először nem fog elindulni mert a Windows telepíti a drivereket ,ezt várd meg míg befejezi és kezd előröl.- Elkezdődik a flashelés és ha sikerült ezt a képet fogod látni.
- Lehúzod a PC-ről a telefont ( én az aksit is kivettem ) elindítod a telefont és örülsz .
- Mivel írtam ,hogy ez 208-as szoftver CWM recovery-vel a 213-as frissítést nem fogod megkapni csak ha felteszed a gyári recoveryt.
- Ennek a menete ugyan az mint amit fent leírtam csak az ANDROID helyett a RECOVERY-t pipálod ki ( csak a recovery-t ) és az INNEN vagy INNEN leszedett recovery_Op3nDot_P4502_factory_NONmodified.img töltöd be ezek után már megkapod a 213-as frissítést.
Külön köszönet a feltöltésékért , képekért és a leírásokért gyulus08 , sasa311 kollégának és persze mindenkinek itt a fórumon.
-
Garry84
tag
Sziasztok!
Nem találtam sehol a neten hátlapot a telefonhoz, szerintetek létezik külön ilyen? Archos/Medion/Op3n Dott mindegy, csak ha esetleg én is veszek egy ilyent barátnőm telója mellé, akkor ne keverjük össze őket...
-
üszök
őstag
válasz vigyori78 #3272 üzenetére
Kössze.
Rendeltem már ettől a cégtől több féle fóliát,de a drágább sem volt nagy minőség. Egy csomag Vikuti-val lehet megpróbálkozok.
Ha esetleg van valakinek 1 darab is eladó érdekelne,mert péntekig kéne,utána 3 hétig nem látom a telefont,és állítólag már fel van válva a sarka.
Tempered Galss nincs erre a telefonra?
kukinyo
(PH! addikt)
Semmi gond."Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
kukinyo
addikt
-
jackbacsi87
senior tag
noled-et használ valaki?mennyire szívja az akkut?
-
csajos200
újonc
válasz jackbacsi87 #3279 üzenetére
hello. én régebben használtam. annyi volt vele a baj, hogy ébren tartotta a kijelzőt, ha volt vmi esemény. de lehet azóta már javítottak rajta.
-
tibor23
senior tag
Érdeklődni szeretnék tudja-e valaki milyen touch panel megy ehhez a készülékhez? A fiamnak sikerült bezúzni szegényt Illetve javítják-e valahol? A Medion P4502 típus alapján sem találtam sehol.
[ Szerkesztve ]
-
vigyori78
őstag
válasz tibor23 #3281 üzenetére
Gondolom a pappíron lévő szervizbe javítják de horror áron ! Volt itt kolléga akinek szintén betört és 32 ezerért csinálták volna meg neki
De lehet ezzel jobban járnál : (#3255) kukinyo
-
sniper112
aktív tag
válasz jackbacsi87 #3279 üzenetére
hát kb egy fél napnyi üzemidőt vett le kb de cserébe teljesen tesre lehet szabni annyi a gond vele hogy a pontokat ikonra kell állitani meg engedélyeztetni hogy más alkalmazásoknál is mutassa az értesítést illetve ha nem automata fényerőt használt akkor kb arra a % fényerőre kell állitani amin van neked ha nincsen csak alapfény akkor 0ára és ezzel nem szívja le az akksit.
Amúgy lehet Win 8.1 és Windows 10 tp illetve ezek 64bites kiadásain is telepíteni azt a mtk vcom drivert és utána használni a sp flash toolt.ha valakit érdekel majd leírom.
-
kukinyo
addikt
A telefon elvileg rootolt, miért nem tudom X-plore-ral vagy Root_Explorer-rel kimásolni a hangokat?
Kell ehhez valami külön beállítás? -
hari73f
aktív tag
INFO
Megjelent az AIDA64 Androidra [link], ha valakit érdekel.Szerintem nagyon hasznos rendszerinfo alkalmazás,
PC-n évek óta használom. -
lilili
csendes tag
Üdv!
Tudja-e valaki mennyi ebbe a ketyerébe egy érintőpanel,mert betört és ez ugye nem garis dolog?
Köszönettel...[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Úgy tűnik a kijelző (digitizer pontosabban) igen törékeny darab. Vigyázzatok rá.
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
UFO1
senior tag
Tudom volt már róla szó, de csak most vettem észre (mivel nem én használom), hogy iszonyatosan halk a telefon normál hangszórója (nem a hátsó az jó) amikor fülhöz emelve beszélünk. Vissza is kerestem és felraktam az Engineer Mode MTK Shortcut amivel valamelyest lehetett növelni a hangerőt, de így is nagyságrendekkel halkabb pl. egy Samsungnál (a Mobileuncle MTK Tools-t próbáltam ugyan az a progi mint az előbbi!). Valószínű hibás a hangszórója vagy van más progi ami esetleg segítene? Végső esetben cseréltetném a hangszóróját ezért szervizes kollégát kérdeznék (vagy aki ért hozzá) jó e bele más típusnak a hangszórója. Nem nagyon szeretném a garanciális szervizbe vinni a több hét várakozás és az esetleges szétbarmolás miatt (ami a tabos topikban olvasható) inkább rászánnék 1-2 ezrest a cserére. Nincs rotolva a vas. Köszönöm előre is segítséget.
-
daniferi
csendes tag
Úgy néz ki, vissza kell vinnem az Op3nDott telefonomat, mert fényképezéskor egy területen hibás. Mintha összerakáskor egy szösz került volna a lencsébe. Viszont már rég letelt a három nap, gondolom nem egy egyszerű visszaviszem-cserélik dolog lesz. Emiatt viszont kérdés, hogy hova vigyem vagy küldjem. A helyi Tescoba vagy valami szerviz-központba? Mennyi az átfutási idő, azaz hány nap/hét, amíg telefon nélkül lennék?
-
jack.corussi
csendes tag
Üdv,
Az lenne a kerdésem ha 3 nap után jött elő a képremegés probléma akkor mindenképp beküldik szervízbe vagy tekintetrel vannak arra hogy ez általános probléma és cserélik? ( v vissza adják a pénzt) -
sniper112
aktív tag
válasz jack.corussi #3299 üzenetére
heló szervizbe viszik a legtöbb helyen de nem csinálnak vele semmit, jobb esetben cserélik üzlete válogatja a pénzt már nem kapod vissza.
Amúgy tapasztalatok ha be van állítva hogy naponta kapcsoljon ki a telefon meg majd egy bizonyos idő után be akkor kevésbé jön elő a villózás illetve a fekete háttér is segít ezen hogy kevésbé jöjjön elő emellett az akksi kijelzés ezáltal közelebbi értéket mutat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest