Hirdetés

Aktív témák

  • Traxx

    őstag

    válasz Verus #29411 üzenetére

    Hát, nálunk fix vevők vannak általában, és a raktárból kikerülő termékekhez mellékelünk minőségi bizonyítványt meg szállítólevelet. A pénzmozgások, szerződések nem hozzám tartoznak, de tudtommal havi elszámolást alkalmazunk. Van olyan termék, amit magánszemélynek is adunk, tudtommal neki nyilván számla (is) megy. Ezt az EV-Kft dolgot meg sajna nem tudom, hogy kell...kacifántos.

    Iktatás emlékeim szerint nálunk is hasonlóan megy. A szállítóleveleket meg szoftverrel készítjük, és ott is X / 2008 formában megy ki, X nyilván az adott levélnek a száma. Minőségit úgyszint, bár az sima szövegszerkesztős téma :)
    Az oldalszám és a dátum...ezt nem tudom. szóval mondjuk jön valami 2 oldalas izé, és az lesz 2/20080924? Annyiban igaza lehet az auditornak, hogy mi van, ha jön aznap még egy kétoldalas? És nem adott valamilyen támpontot, hogy hogyan kéne ezt átalakítani?

    Ja most nézem, hogy raktár...mindegy, az előzőt nem törlöm ki :) Nos, a raktár megintcsak nem az én szakterületem, de azt is programmal kezeljük, ugyanazzal, amivel a szállítókat írjuk. Így ez tökéletesen követhető, hogy melyik nap miből mennyi van, mennyit vételeztünk be, adtunk ki...az adatbázist meg naponta mentjük. Tehát pontosan visszakereshető az aznapi raktárhelyzet.

    "Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

Aktív témák