-
Mobilarena
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Nem konkrétan olaj fajta a kérdés.
A 2005-ös Citroen C1 benzines autómba 3.1 liter olej kell. 6 ezer kilométerrel ezelőtt cseréltem olajat. 0w20 Eneos. 3 hónapja rendben volt de most ahhoz hogy a nívó pálca alját elérje. Ahhoz is kellett rátöltenem egy litert. Tehát a fele olaj legalább hiányzott az autóból. Nyoma nincsen folyásnak, víz tiszta. 2-3km távok hidegen (ovi-suli). Betöltő kupaknál 1,5 decinyi kávébarna hab. Viszont az olaj jelző nem világított. Mi a bánat vihette el az olajat így és miért nem jelzett az autó? 180ekm 1.0 Toyota motor.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
dellfanboy
őstag
válasz Rivaul #12501 üzenetére
kávébarna szin lehet az olajban lévő kondenziv kicsapodas is, foleg telen rovid jaratokba. nincs ideje rendesen felmelegedni az olajnak. en mennek egy nagyobb karikát hogy eltunik-e a capuccino. sztem siman lehet kopott is az a motor es megehetett annyi olajat. regi opeleknel volt normalis 1l-1000km-en nem?nalad meg 6e alatt 1 l.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Rivaul
addikt
Köszönöm a válaszokat. Tehát még akkor is lehetett elegendő olajnyomás ha csak az olaj fele van a motorban? Emiatt nem jelzett?
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
Rendben. Köszönöm a válaszokat. Tavaly tavasszal vettem. Rendberaktam amit kell. 3 hónapja néztem az olajat, egy centi sem hiányzott. Nyugtáztam hogy minden stimmel. Elkezdem akkor figyelni, remélem nem lett nagyobb baja... Most raktam össze az XC90-et egy fél évnyi sorozatos hiba hullámból. Erre meg ez. Meg vagyok áldva
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bul07
nagyúr
válasz Rivaul #12501 üzenetére
Ovi járatott nagyon nem szeretik a motorok
Egy példa( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Rivaul
addikt
válasz grizlisandor #12509 üzenetére
Pont 6 ekm-el ezelőtt. A fagyálló tiszta és szinten maradt.
-
pepucs
tag
Mivel nem/minimális volt az olajfogyasztás 5W40-el, ezért 445 000km-re most kapott Gulf formula ule 5w30 olajat. Kíváncsi leszek, hogyan változik az üzemanyag fogyasztás/Olaj fogyasztás.
"azt mondta reggel a rendszer, hogy adjak meg új jelszót. Beírtam, hogy faszom, erre kiírta, hogy túl rövid ..."
-
tasiadam
veterán
Hetfon kerult be a castrol helyere 5w40 shell Helix Ultra meg minden szurot ismet hengstre csereltem. Amit eszrevettem, hogy az auto simabban jar, de ugy erezhetoen. Neztem az olajat igy egy eros 50km utan, es nekem meglepo volt, hogy alig van szine. Oke, foldgazbol keszult, de akkor is. Azt hittem, hogy sok redvat kiold a motorbol, de nem. Kivancsi leszek ra a kovi 10e km alatt.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Nyilvan nem fektisztito kerult bele, de rendesen ronda volt az 10e km-el ezelotti (most 8e utan utan muszajbol csereltem). Az beontes utan nemsokkal mar rendesen sotet volt. Amugy ez kerult bele. Nemtom miben masabb, mint amit itt evekkel visszamenoleg is beszeltek a tobbiek. Ha nem lesz vele gond, marad ez jovore is
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
csongi
veterán
Sziasztok!
PSA motor 1.6HDI nem kék folyadékos.
Előírás szerint 5w-30 B71 2290 olaj való bele.
De nem voltam elég figyelmes, és 5W-40 B71 2296 Total Quartz 9000 lett bele öntve.
160ezer Km a motorba. Kb 9ezret futna ez az olaj aztán csere.
Az előírt periódus felénél cserélni szoktam. Közlekedési tempóm 100km, pályán is 110 kb.
Ez kb 2500 rpm-
Okozhat ez az olaj gondot?
köszi! -
gg72
veterán
Sziasztok! Vettem kevés km-el egy használt Citroen C4 1.4 16V kocsit (KFU ET3J4 motor), tavaly nyáron volt benne vezérlés- és olajcsere (5w30), azóta alig mentek vele (4000km) de azért egy olajcserét akarok, csak nem tudom milyet tegyek bele. A kezelési 5W40-et ír, viszont a Total keresője pl. ezt adja ki :Total Energies Quartz Ineo First 0W-30. Szeintetek?
-
gg72
veterán
-
molnarpeter
nagyúr
Mikor romlik meg az olaj? Miből tudni, hogy mg használható? [link] (yt, en)
-tárolási hőmérséklet számít, hideg a gond
-habzásgátló adalékok tűnnek el elsőként, házilag ellenőrizhető a meglétük
Aranybánya a csatorna[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz molnarpeter #12532 üzenetére
Ha esetleg nincs türelmem végignézni... kiderült, mi számít hidegnek? Milyen hőfokon tároljuk?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz molnarpeter #12536 üzenetére
Köszönöm!
Akkor 1, max. 2 évig tárolni jó lesz a temperált garázs (ház alatti, 11-22 C között van egész évben), vagy pince.A lakásban inkább nem szívesen tárolok feleslegesen vegyszereket, viszont a wax jellegűeket célszerű, azoknak 16+ C az ajánlott.
-
bul07
nagyúr
Édesapám váltott autót így jöhet megint hogy mi a jó bele
Ebbe szerintetek milyen olaj való
Ford Focus kombit 2005 gyártás, motor dízel HHDA (1560köbcenti), 90lóerő
Amit olcsón betudnánk szerezni
Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30 [link]
Na de jó e hozzá( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
grizlisandor
veterán
WSS-M2C913-C SAE 5W-30 kell bele net szerint.
Pl.:
Ford Motorcraft SAE 5W-30(gyári)
Motul 8100 Eco-nergy 5W-30
Motul Specific 913D5W-30
TOTAL QUARTZ 9000 FUTURE NFC 5W-30
ELF Evolution 900 SXR 5W-30
SHELL Helix Ultra Professional AF 5W-30
Castrol Magnatec Professional A5 5W-30
PETRONAS Syntium 3000 FR 5W-30 -
Qru
MODERÁTOR
Ford WSS-M2C913-D kell neked, ez váltotta a korábbi gyári specifikációkat és a Ford ezt ajánlja a régebbiek helyett is.
Gyári olaj nem drága és jó: Motorcraft
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
bul07
nagyúr
Köszi mindenkinek
Igen néztem ezt a Ford Motorcraft SAE 5W-30 [link]
kauffer-nél több pár százzal mint kovácsnál de szűrőbe kovács sokkal drágábbMég kérdések
Üzemanyag szűrő
Filtron 7789 Ft [link]
Bosh 8818Ft [link]
Megéri a Bosh a felárat?
(Bár még nem néztem meg hogy milyen van benne remélhetőleg nem az a fajta amelyiken van elektromos csatlakozó mert abból a Bosh 16e Ft [link])Olajszűrőbe meg szerintem e kettő közül lesz valamelyik
BOSCH 2379Ft [link]
MANN-FILTER 2662Ft [link]Levegő szűrő nem tudom
Ahogy nézem két fajtát hoz hozzá, sima téglatest, meg olyat mint régen az ifákba volt
[link]
Majd kibontom és megnézem hogy milyen van benneAz első szett vásárlás mindig macerás jó lesz hozzá vagy nem
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
grizlisandor
veterán
Nem lesz macerás, mert az alkatrészkeresők mutatják mi az ellenmondás.
UFI is MANN is.Bizonyos időszaktól változtattak az alkatrész kialakításán.
Bárdi/Unix oldalakon van lehetőség alvázszámhoz keresni alkatrészt, vagy dobj egy e-mail-t a webshopra az adatokkal és segíteni fognak, ha nem vagy biztos a dologban.Minimum Filtron-t vegyél.
Bosch is jóféle elvileg.
Kocsimba Mann, Filtron, Purflux, Ufi és gyári szűrő ment eddig. -
bul07
nagyúr
Néztem most egy két videót és említik hogy érdemes a motorháztető nyitó zárat meg magát a zárat is pár havonta kenni
Na de mivel?Hozzá kell tenni hogy édesapám nagy horgász így nagyon poros utakon fog járkálni nyáron most meg sáros lesz így valami olyan kellene ami azért nem gyűjti annyira a koszt
Van itthon fehér zsír spray, műszerolaj, vagy motor olaj
Melyikkel kenjem?Vagy nem kell és nem szorul az meg
(#12549) grizlisandor
Meglesz az
Egyedül ami fontos hogy jó legyen az üzemanyag szűrő a többi ára ahhoz képest semmi
Olajszűrő egyfajta van
Üzemanyag meg levegő azt meg fogom nézni hogy milyen van benne
Pollen nem tétel úgyis a legolcsóbbat fogom venni [link], csak azért hogy legyen ha ép cserélnénk, mert édesapám annak ellenére hogy van klíma a kocsiban inkább lehúzza az ablakot, még a földúton is, rettenetesen poros szokott lenni a kocsija, na meg a csali és halszag[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest