- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Hasonlítsd össze a the-digital-picture.com-on az 1.8-assal vagy YouTube-on is sok összehasonlító teszt van. Annyira nem áradoznak róla. Ugyanúgy szét kromatikus aberrációzik, mint az 1.8-as és élességre is hasonló. Ha mindenképp kell a fényerő, akkor ok lehet, de hasonló minőséget várj.
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
az 1.8-ast is kell, meg az se mindegy mi a cel mert 1.8-asbol legalabb 3 fele van, pl az elso gen ami afd motoros es van tavolsag skalaja meg normalisabb fokusz gyuruje, vagy pl a legujabb stm ami videozasra sokkal jobb, kezzel viszont eleg xar kezelni. de nem tudjuk helyetted eldonteni, ha kell a nyitott rekeszes fotozas akkor lehet nem a canon a legjobb, ha fontos a meret akkor pl ott a 40 2.8 stm.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
*Ropi*
félisten
Nem. A Canon egyik (ha nem a) legrégebbi 50-ese, még pontatlan, de legalább lassú micro USM motoros AF-el. A képe (ha éppen betalál az AF) sem világmegváltó, mert kissé lágy és CA hegyek jellemzik. Inkább egy régi (még az ART széria előtti) Sigma 50/1.4-et vegyél ha nincs keret az 50-es ART-ra.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Canon 50/1.8-ból az I. szériásat (a fém bajonettest) érdemes megvenni, mert a II. szériás nagyon plasztik-fantasztik: igaz, hogy olcsóbb, viszont mindene műanyag, emiatt alapból lötyög a fókusza, és egyszer ejted el, utána max. ajtókitámasztónak használhatod.
-
fclub
tag
Erről a tipusról tud valaki valamit: Olympus Zuiko MC Auto-S 50mm f:1.8
Mit jelent az "Auto-S"? -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
milyen tapasztalataitok vannak
apróbb rovarok fotózására autófókuszos obival?
elég gyorsan fókuszál vagy inkább felejtős az autófókusz
a rovarok gyors mozgása miatt?Sigma 150mm F2.8 EX DG OS HSM APO Macro-ról olvasgattam teszteket ott írták
hogy nem a leggyorsabb az
autófókusza de ennél többet nem írtak már róla.. -
Hege1234
addikt
válasz #92251648 #29917 üzenetére
köszi a választ!
lett is pár plusz kérdésem1.manuális fókuszálásnál van egy kedvelt értéked ahova tekered az obit
és előre hátra mozgatással fotózol vagy még pluszban kell fókuszálnod is közbe?
2.az IS ugyan az mint az OS mármint mind a kettő a kézremegést csökkenti?
3.Canon 100mm obinál mekkora a munkatávolságod? -
*Ropi*
félisten
válasz Hege1234 #29916 üzenetére
A makró obiknak nagyon hosszú a fókusz útja (még limiterrel is), emiatt viszonylag lassan fókuszálnak. Szóval, ha mellé lősz, akkor kb. egy végtelen történet amire visszatalálsz a témádhoz, mert a papír DOF miatt minden homály, és szabad szemmel sem tudod kivenni, hogy hová kellene céloznod, ha csak nem kézzel rásegítve odatekered. Makró sínt szoktak használni, amivel apró lépésekben tudsz fókusz stackelni. Volt OS nélküli 150-es Sigmám, nagyon penge képe van (az OS-es még annál is jobb), viszont a kompatibilitás és az AF sebessége miatt megvettem a Canon 100/2.8L IS macro-t, mert látványosan gyorsabb a fókusza (gyűrűfotókhoz kiváló, meg Ildi sokszor használja portrézáshoz).
-
*Ropi*
félisten
válasz Hege1234 #29919 üzenetére
1.manuális fókuszálásnál van egy kedvelt értéked ahova tekered az obit
és előre hátra mozgatással fotózol vagy még pluszban kell fókuszálnod is közbe?Előre hátra mozgatással fotózol és még pluszban kell fókuszálnod is közbe.
2.az IS ugyan az mint az OS mármint mind a kettő a kézremegést csökkenti?
Igen. Vagyis nem magát a kézremegést csökkenti (akkor Parkinsonra is IS-t írna fel az orvos), hanem a hatását.
3.Canon 100mm obinál mekkora a munkatávolságod?
Amekkorát a kompozíció enged.
-
törölt tag
válasz Hege1234 #29919 üzenetére
Bogarakat állványról fotózom, tehát a stabilizátor nem dolgozik. Makrónál a mélységélesség nagyon kicsi még teljesen zárt rekesznél is, ezért egy pár mm-es állatot is csak 4-6 képpel lehet lefedni úgy, hogy mindenhol éles legyen, aztán szoftveresen rakom össze 1 képbe. Bogarat kézből, meg még AF is... szerintem reménytelen, már ha tényleg egy bogár a fő téma és nem egy komplett bokor.
-
Viperator
őstag
válasz #92251648 #29922 üzenetére
Az illető gyorsan mozgó rovarokra gondolt, így nem hinném, hogy lehet csinálni több képet egy adott rovarról (és összerakni)...
Még azt sem írta, hogy milyen vázzal (Nikon, Canon, ...?)
Tamron 90 VC-t tudnék ajánlani, volt nekem és nagyon jó az AF módja, csak a fotós ügyességétől függ, hogy milyen gyorsan kezeli a gépet.
Pár Tamronnal készült kép:
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Viperator
őstag
válasz Viperator #29926 üzenetére
A képekről: Ezek nem fixek, sajnos fújt a szél és mozgott a téma, gyorsan elkaptam a megfelelő képet. (természetesen vakut is használtam, Rayflash diffuzorral, estefele fotóztam és nem volt elég fény, meg borús is volt az idő.)
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
*Ropi*
félisten
válasz #92251648 #29924 üzenetére
Értsd ahogy kell: a saját szemszögemből írtam, hogy nálam az a felállás - attól még más úgy csinálja, ahogy akarja. Pl. ezt a lélegzetvételtől mozogva + AF-el lőttem kézből, még a Sigmával (készülődés közben, vőlegény a menyasszony szemében):
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
Hege1234
addikt
fapaci,*Ropi*,Viperator
szóval makrónál manuál fókusz és a majdnem 2 kilós szett megtartása
1-2 centiméteren élességgel együtt jó móka leszha jól gondolom akkor ha olyan vázat nézek ami sok képet tud lőni
1mp alatt az elég sokat fog segíteni
canon eos 70D
7 képet tud lőni 1mp alatt
némán pedig hármat
makrózásra jónak számít ez a váz
vagy túl sok jelentősége nincs a váznak csak inkább az obinak? -
*Ropi*
félisten
válasz Plexicushio #29934 üzenetére
"...a focus peaking funkció ezt megoldja 11 másodperc alatt..."
Lassabb megoldás nincs? A szelet hogyan kapcsolod ki, hogy ne mozgassa a leveleket?
-
*Ropi*
félisten
válasz Plexicushio #29938 üzenetére
Annyira határozottan írtad, hogy akár még igaz is lehetne.
-
vihartigris
őstag
[Laowa 4mm f/2.8 Fisheye] MFT, Fuji-X, Sony E, Canon-M vázakra.
bármi reciproka a semmi
-
tvamos
nagyúr
válasz vihartigris #29942 üzenetére
Popec. De meger ez az amugy jopofa dolog netto 60 ezret?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
benyo513
tag
Sziasztok!
Adott egy ef-m bajonettes gép (amihez van ef adapterem) és afelől érdeklődnék, hogy ehhez milyen ultra wide angle, mindenes utazó és portréobjektívet ajánlanátok 150ezer forintig? (Teljesen mindegy a márka és az is, hogy új vagy használt)Egy másik topikban már feltettem ezt a kérdést, amire PuMbA kolléga válaszolt, de azért érdekelne az itteni topiklakók véleménye is.
-
zsolt0017
tag
Sziasztok
Adott egy sony a7iii, 17-28 tami, 50mm 1.4 za, 85mm 1.4 gm és ha végre kijön, tami 70-180 obikkal. Portrék, rendezvények, esküvők fotózása, valamint casual természetfotózás a felhasználási kör. Na most, innen nagyon hiányzik egy 35mm. A gond, hogy az 1.8-cat kicsit hiányosnak érzem, az 1.4 za ugye olyan amilyen, a sigma 1.2 pedig túl nagy lenne. A másik opció a 24mm 1.4 gm, ami ugye fantasztikus, de fogalmam sincs, hogy tudnám használni ezekre a célokra, viszont az 50 viszonylag közel van a 35mm-hez, ezért lehet jó lenne.
Véleményeteket és esetleges tapasztalataitokat szeretném kikérni a döntésben, előre is köszönöm .
-
JohnyBlue
addikt
válasz zsolt0017 #29948 üzenetére
igen ez a klasszikus dilemma hogy 35 vagy 50. Valakinek az 50es jön be valakinek meg a 35ös. Én pölö az ötvenes artot úgy adtam el 2 hónap után mint a sicc mert egyszerűen nem éreztem jól magam azzal a gyutávval. A 35el meg tök jól elvagyok.
Sigma 35 1.4art ?
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
vihartigris
őstag
válasz zsolt0017 #29948 üzenetére
[samyang 35 1.4] érdemes megnézni
[ Szerkesztve ]
bármi reciproka a semmi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.