- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
válasz imyourfriend #20350 üzenetére
bugyivillantó helyett: A + ISO100 + állvány (vagy asztalra lerak időzítővel ellő).
Te miért iszol ilyen löttyöt?
Amúgy ferde
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Schuby
aktív tag
Köszönöm a segítséget, némi vajúdás után A Sigma 10-20 at megrendeltem. Van valami amit átvételkor tudnom kell esetleg gyári hiba, amire oda kell figyelnem a szokásos dolgokon felül?
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
ccs2929
senior tag
-
Byk01
őstag
válasz Colonel993 #20341 üzenetére
A Micro Nikkor 40/2.8 nem csak úgy gyakorlatilag makró üveg, hanem konkrétan az, annak lett tervezve.
A Nikonnál a makró obik jelölése a Micro."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Colonel993
senior tag
Én meg azt hittem (meg ezt is láttam), hogy összehasonlítva azonos gyútávú és fényerejű társaival a különbözet, hogy kisebb...
Noh mindegy... 2-3 centis tárgytávolságról makrózni elég extrém...
minden ami élő az elmenekül||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
uffneked
aktív tag
válasz Colonel993 #20356 üzenetére
Esetleg a perverzebb témák engedhetik magukat kukkolni. Pl a növények.
-
andris1602
aktív tag
válasz imyourfriend #20350 üzenetére
Csak nem egy Lenovo sl400-as noti van a háttérben?
-
imyourfriend
őstag
válasz andris1602 #20358 üzenetére
sl500-as ez, de már eléggé a végét járja szegényke (zsanércsere, meghajlott a burkolólap meg ilyenek) 6. évében van.
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Sigma Nikon 24-105/4.0 (A) DG OS HSM Art obival van valakinek tapasztalata? Milyen alternatíva létezik még ebben az árszegmensben?
Illetve aki használt már "élesben" fix f4 és 2.8 obit is (hasnló környezetben), mennyire érezte esetleg kevésnek a fényerőt. (Nyilván a teknikai tulajdonságokkal tisztában vagyok, személyes tapasztalatok, benyomások érdekelnénk!)
-
veterán
válasz kilozsul #20360 üzenetére
canonon van olyanom, nekem jobban bejön, mint a canon párja, főleg hogy bezoomoláskor nem sötétedik a képe, mint canon 24-105. egyébként masszív állat, van súlya drágák rá a filterek amúgy szeretem, kiegyensúlyozott jószág, nagylátóban a kép legszélén nagyon sötétedik, az nem tetszik benne.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz kilozsul #20362 üzenetére
nincs vele bajom, nyilván a kettőnyolcs még jobb lenne, de a stabilizátor is elég jó benne, meg egy 6d mögötte, ott nem az érzékenység a szűk keresztmetszet
a sweet spot nyilván f8-10 körül van, de f4nél sem sokkal rosszabb bokeh... van, nincs vele baj, de nem erre hivatott elsősorban.
hanyas vagy, te disznó?
-
titán
válasz imyourfriend #20364 üzenetére
dislexia?
"nem az érzékenység a szűk keresztmetszet"
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
veterán
-
veterán
hanyas vagy, te disznó?
-
Surfym@n
senior tag
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg nagyon keresem full frame gépemhez kezdő alapzoom obimat. Az igazi valami 24-70 2.8 lenne, de most a keret csak kb 100e. Használt is szóba jöhet. Esetleg erről az obiról tudtok valamit? : Sigma 28-70mm f/2.8 EX DG . Használtan 50e körül tudnám venni és akkor jöhetne mellé akár egy fix 50es nikon is. -
.DLL
veterán
-
Klemice
senior tag
válasz Telomanikus #20379 üzenetére
én még abban a tudatban vagyok, hogy a 28-75mm 60-65 körül megy
-
Klemice
senior tag
válasz Telomanikus #20381 üzenetére
bocsi, canonra
-
gab.m
senior tag
válasz Telomanikus #20381 üzenetére
Pedig ilyen áron kellene mennie, 2-3 éve még ez volt az ára, csak aztán elég kevés lett belőlük a piacon, így az eladók magasabb árat szabtak neki. Szvsz 70nél többet semmiképp se adnék érte.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
.DLL
veterán
Mondjuk a fentire még van gari, tehát elég új példány.
Azok a régi Sigmák elég vegyes állapotban szoktak menni, bár 60k még anyagáron is elég jó azért a nagydarab üvegért Csak nehogy fókuszhiba legyen vagy ilyesmi. De azért ez + egy (később akár több) fix obi sem elvetendő.
(P.H.)
-
masterful87
senior tag
Van nekem egy olyan perverzióm, hogy szeretem a Holdat fotózni, és ehhez keresem a legolcsóbb megoldást!
Na nem az Apolló leszállóegységeit akarom centiről-centire átvizsgálni, csak a legkevesebb pénzből szeretném a legtöbbet kihozni!A gép egy D5100, van hozzá egy Nikkor DX 18-105 VR, és arra gondoltam, hogy egy 300-as végű obi nekem elég is lenne! (a 200-as nagyon kevés lenne)
Az alsó-alsó-alsó kategóriában ezeket láttam:
35e Sigma Nikon 70-300/4-5.6 DG Macro
40e Tamron AF70-300 F/4-5,6 Di LD (A17NII)
55e Sigma Nikon 70-300/4-5.6 APO DG MacroNem várok tőlük sokat, egyetlen dolgot kell tudniuk: 300mm-en közel hozni a dolgokat! (az se baj ha vignettálva, párnázva, és egyéb optikai anomáliákkal karöltve)
Láttam az APO tesztjét, amiben feltűnt az elég komoly CA, és az jutott az eszembe, hogy ez a Hold széleinél még durvább lenne?!Nemrég csöppentem a tükrös gépek világába, a 105-össel vettem kitbe a gépet, és úgy vágyom a kompaktokon megszokott hatalmas zommra! Arra gondoltam, hogy ennek a vágyamnak a kielégítésére pont megtenné egy ilyen 40 ezres obi! Nektek, sokkalta több tapasztalattal mi a véleményetek? Több lenne a bosszúság egy ilyen gagyi obival, mint az öröm?
-
forceberg
veterán
válasz masterful87 #20391 üzenetére
Inkább szállj le a
HoldraHoldról...
Tölts le róla valami jó minőségű képet
Igazán értékelhető megoldás nem lesz olcsón.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
uffneked
aktív tag
Én a helyedben rákeresnék - mondjuk flickeren - az obi nevére és a "moon" kulcsszóra. Meg fogod látni, hogy mire képesek ezek, ilyen gyutávon. Aztán majd eldöntöd, érdemes-e rááldozni a pénzt.
-
Byk01
őstag
válasz forceberg #20392 üzenetére
Talán egy tükörobi még valamennyire megoldás lehet (ha tényleg csak a holdra, de max álló témához kell)
Viszonylag olcsó, nagy gyújtótáv nincs CA, cserébe manuál fókusz.Használtan megvenni, aztán pár jó holdkép után ugyanannyiért eladni valakinek, aki épp Holdat akar fotózni
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Schuby
aktív tag
Anno amikor megvettem a 5100 am, nagyon rágörcsöltem egy 300 as telére. A sigmák nagyon hitványak voltak, vettem egy tamront, 20 pénzért. egész használható de kizárólag statikus dolgokhoz. a nikonon nagyon nehézkes a MF, belenagyitva szemre, lehet vele vért izzadni rendesen. kézből lehetetlen vele fotózni, csakis állvány játszik. ezekre fel vagy készülve? egy ideig nagyon tisztességesen küzdöttem vele, gyártottam a bemozdult életlen képeket , aztán vettem egy 55-300 VR-t 63 e ft ért. azóta a tamron a szekrénybe áll. jól gondold meg hogy veszel -e manuál obit nikonra.
Ha mégis úgy döntesz kell, keress meg nyugodtan, megegyezünk.x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
masterful87
senior tag
válasz forceberg #20396 üzenetére
Pontosan! Amiket írtam, mind motoros, ez alapvető elvárás nálam! Szerintem még pár évig szükségem lesz a gépi mankóra, az AF-re!
Megnéztem milyen képeket ad a flickr a legolcsóbb Sigmára, és azt kell mondjam az én amatőr szememet "elkápráztatta"! 35 ezer forintért szerintem már az is csoda, hogy átmegy rajta a fény, nem hogy ilyeneket produkál: [link] (nem mind a Sigma féle 70-300 DG Macro)
Most viszont nem tudom melyiket szeressem, Tamron 5 év garival, vagy Sigma 3-mal? Azt hiszem komolyabb különbség nincs közöttük?!
A VR hiányát elfogadom, 300mm-hez amúgy is elkél az állvány, de a reciprok szabály szerint egy APS-C gépen nem lenne elég 1/500-zal fotózni, hogy ne mozduljon be a kép?
-
imyourfriend
őstag
válasz masterful87 #20397 üzenetére
Személy szerint 120-400 4.5-5.6 OS HSM-et használtam, azzal már egész jó képeket lehet készíteni a holdról. Igaz 140-150 ezer forint körül adják, viszont csak holdat fotózni nem vennék ilyent. Ha komolyabban érdekel a dolog akkor véleményem szerint nem a dslr-ek terén kell nézelődj (nem tudom melyik típusú fényképezővel jössz ki a legjobban, de dslr-nél elég húzós az a kategória ahol már minőségi képet kapsz).
-
forceberg
veterán
válasz masterful87 #20397 üzenetére
16MP DX-en és 300mm-en inkább az 1/640-ez ajánlanám. De egyénfüggő.
Ezek az olcsó telék kb. 200mm-ig jók, felette pixel szinten sosem adnak éles képet majd(de a kb. 100e Ft-osak sem), de használhatóak tudnak lenni.(#20399) Schuby : hagyjuk már ezt a dumát, hogy te előbb állítasz élességet... Főleg a D5100 keresőjében, még az eggyel nagyobb keresőkben is necces...
Régebben 2db olcsó Sigma 70-300-asom is volt, lehetett az AF sebességükkel élni.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest