- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cicaslany86
aktív tag
Sziasztok! Canon TS5050 nyomtató. Patront cseréltem és hiába mutatja, hogy tele a fekete (cian,magenta,fekete,sarga+kulon fekete ), nem nyomtat feketét. Fúvokatisztitas elvitte a fél patront de hiába. Cseteltem azóta patront is de ugyanaz. Mit lehetne vele kezdeni? Nincs semmi hibaüzenet. .
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Adott egy Xerox Phaser 3260 lézernyomtató.
A körülmény miatt Wifi módban állítottam a nyomtatót. Így telefonról nyomtattam.
Vissza szeretnék térni a kábeles módra, hogyan lehet? Hiába van csatlakoztatva a géphez, nem enged, még a drivert telepíteni sem.
Mi a teendő? Előre is köszönöm a választ!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Adott egy Canon MG3051 amit wifi-n szeretnék az asztali géphez csatlakoztatni, de egyszerűen nem akarja az igazságot. WPS-l csatlakozott a routerhez, fent van a wifi hálózaton, de a telepítő elakad a nyomtató keresésnél. Nyomtattam már egy konfigurációs oldalt, azon jól látszik, hogy aktív a kapcsolódás, jó wifi hálózaton van, stb.
Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mit csinálok rosszul?
www.smart-bus.hu
-
addikt
válasz Csavarnyuzo #16954 üzenetére
brother mfc-l2712dw
Tesztnyomatot holnap tudok mutatni.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
addikt
válasz Csavarnyuzo #16954 üzenetére
brother mfc-l2712dw
Meg valamiért az összes scanelés ferde egy kicsit, a tesztnyomaton látszik, pedig egyenesen raktam rá az üvegre[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Rick4
félisten
válasz -Solt- #16961 üzenetére
Na már kezdem érteni. De ebből:
mert ha wifin csatlakozom a routerhez az asztali géppel akkor működik, csak kábeles csatlakozás esetén nem akarja az igazságot.
annyit lehet érteni, hogy nem a nyomtatóddal van a gond.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz szpeti40 #16959 üzenetére
Hát nem egyszerűen: a tonerben van egy "doctor blade"-nek nevezett alkatrész, ami a toner "prém" vastagságát befolyásolja. Utángyártott tonerek esetén jellemző hogy vagy lerakódás van az élén, vagy elkopik az éle. Ha lerakódás van, akkor azt le lehet mosni nem túl agresszív szerrel -pl.: izopropil alkuhol, sebbenzin. Ha találsz youtub-on videót a toner töltéséhez/felújításához akkor szerencséd van, de elég mocskos/undorító meló.
A pirosat kell elvágni.
-
jpisti
senior tag
Üdv minden kedves segítőkész topiklakónak!
(az azonnali informatikai kérdések topikban tettem fel ezt a kérdést de talán ez ide jobban vág. ...és válasz is hamarabb lesz)
Mivel nem találtam azonnali nyomtatós topikot ezért ide szeretném beírni a kérdésemet.
Adott egy Xerox WorkCentre 6027-es multifunkciós gép ami tud e-mailben is küldeni adatot. Ennek a beállításához szeretnék segítséget kérni. Két mail címem van, egy gmail-es és egy hotmail-es. Ezek közül szeretném az egyiket beállítani, hogy a scannelt anyagok levélben is küldhetőek legyenek.
Amikor megvettem a gépet (5-6 éve legalább) akkor nagy nehezen sikerült egy UPC-s maillel összehangolni ami működött is addig amíg a UPC bele nem állt a földbe. (akkor a gmailt is próbáltam, de az valamiért nem sikerült) Viszont már nem emlékszem a beállítás menetére.
Ha valaki tudna segíteni ebben az nagyon jó lenne.
Várom a vállalkozók jelentkezését, akár itt, akár telefonon, bármilyen megoldásra nyitott vagyok.
Előre is köszönöm a segítőkészségeteket!A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz jpisti #16964 üzenetére
Keress rá: "configure scan to email with gmail xerox", lesz rá bőven találat. Ha eddig nem volt DNS megadva az MFP-n, akkor állítsd be különben nem fog menni a névfeloldás miatt.
Ha jól tudom a gmail fiókban engedélyezni kell a Biztonságnál a Kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférését. Ha már múködik, akkor kipróbálhatód hogy az utóbbi letiltod.
Írd meg hogy meddig jutottál.A pirosat kell elvágni.
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok
Évi 10.000 oldal nyomtatására miylen lézert ajánlanátok ? scan szinesbe kritérium, wifi és eth is van a helyiségbe
Olcsóbbtól a drágábbig érdekelne.https://www.youtube.com/@kisstontour
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #16965 üzenetére
Hálás köszönetem!
...még nem volt időm megcsinálni, de azért kicsit utána olvastam és szerintem nem lesz baj, de majd beszámolok.A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
PociAti
őstag
válasz levenduli #16968 üzenetére
Nagyon életlen a kép, de úgy gondolod, hogy a baloldali mező jobb oldalán van a hiba.
Ott nem csíkosan nyomtat, hanem rossz helyre teszi az egyik vonalat.
Talán ha erre a kifejezésre rákeresel az segíteni fog: "Print Head Alignment". De apró kosz is tud hasonló hibát okozni. -
jpisti
senior tag
Még egyszer köszi!
Sikerült megtalálni a Xerox-os leírást (nem is értem, hogy eddig miért nem jutott az eszembe) és az alapján egyből sikerült beállítani.A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
Viperator
őstag
válasz Csavarnyuzo #16953 üzenetére
Már sehogy sem tudok belépni a webes felületre, sehogy sem látja a gépem. Most a mobilom sem látja (előtte igen). A routerem sem (pedig beírtam az IP címét a keresőbe). Mi a teendő? Valami reset megoldás?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy nyomtatót vásárolni, de nem tudok dönteni, ajánljatok már egyet. Annyi nyomtató halt már meg nálunk az évek folyamán, hogy valami értelmeset szeretnék, mindig akkor kakkantott be, amikor nagyon kellett volna... Lézer nyomtatóban gondolkozok, de scanner is kellene rá. Az accony sulihoz nyomtatgatna vele színeset, de szerintem legfőképp feketéhez kellene nagy általánosságban, szerződéseket stb nyomtatni. Nem mindennapi használatra, és nem a sebesség a legfőbb cél.
Köszönöm -
Weareus
addikt
Üdv.
Canon Pixma MG6150-es nyomtatóm van. (Nem mai darab, de működik...).
Néztem pár "specs" oldalt, de a terhelhetőségét nem találom.
Most viszont elkezdtem intenzíven nyomtatni vele.
Mennyit szabad naponta...?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hogy kell nyomtató+szkennert telepíteni?
Testvéremnek van egy Samsung (HP?) Xpress M2070 készüléke. Új Windowst kapott, és most telepítené hozzá ezt, de én úgy tudom, legalább is régen úgy volt, hogy nem mindegy a sorrend, először drivert kell telepíteni, és csak utána bedugni, de lehet, hogy fordítva.
Tudnátok segíteni?
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MaxxDamage
félisten
válasz Hegyirabló #16977 üzenetére
Szia!
Itt mindent megtalálsz (szerintem) [link]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Viperator
őstag
válasz PociAti #16972 üzenetére
+ @Csavarnyuzo:
Köszönöm!
Előkerült, a menüjébe be tudok lépni. Hol lehet visszaállítani kábeles változatra? Még egyszer köszönöm a segítséget!"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
jpisti
senior tag
...akkor ismét, de most egy másik Xerox gépbe tört bele a bicskám. Szóval, adott egy WorkCentre 3215-ös szintén multi gép ami hasonló képességekkel bír mint a 6027-es csak nem színes, illetve a beállítási lehetőségei kicsit másabbak.
Sajnos ehhez nem találtam semmilyen típusspecifikus leírást a gmail beállításához. (annak idején erre is be tudtam állítani a UPC-s emailt, de a gmail-t már sajnos nem. Ennek a beállításában is szeretnék tanácsokat és segítséget kérni.
Találtam hozzá magyar nyelvű leírást is: https://download.support.xerox.com/pub/docs/WC3215/userdocs/any-os/hu/WorkCentre_3215_3225_UG_HU.pdf
Ahogy nézem az ssl/tsl beállításokkal lehet a baj. A6027-esnél ez másabb, illetve több lehetőség van, pl a gmail-nál a STARTTLS lehetőséget kell választani, de ennél ilyen nincs.
Vajon lehetséges hogy a 3215-re nem is lehetséges gmail fiókot konfigurálni? Talán ezért sincs olyan specifikus leírás a neten, mint ami a 6027-eshez létezik? Amennyiben ez a helyzet, tudnátok ajánlani olyan mail szolgáltatót akivel működhet a dolog?A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz jpisti #16981 üzenetére
Próbáld meg a saját ISP-d által biztosított mail címet használni. Minden szolgáltatónak van leírása a weboldalán arról hogy miket kell beállítani. Én mondjuk ki szoktam próbálni ekőszőr levelező programban, hogy biztos legyek benne hogy működik, utána szoktam az MFP-n kísérletezni. A 25-ös port tiltása buktató szokott lenni, de jellemzően ez is le van írva.
A pirosat kell elvágni.
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #16982 üzenetére
...sajnos UPC árva lévén a Vodához kerültem akinek viszont nincs e-mail szolgáltatása...
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz jpisti #16983 üzenetére
...szóval a kérdés még mindig: van olyan ingyenes e-mail szolgáltató aki nem STARTTLS hanem a régebbi SSL/TLS titkosítást használja még?
Sajnos a gmail és a hotmail kilőve, mert ezek SARTTLS rendszerűek.
Az is jó lenne ha nem kellene x naponta bejelentkezni ahhoz, hogy megmaradjon a fiók. ...hiszen csak küldésre használnám, a scannerhez.A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
Cyberslider
őstag
Hali! HP Laserjet 3050-es multi géppel gyűlt meg a bajom, win10 nyomtat, de a beépített scanner nem működik ami pedig ide nagyon kéne Nincs megoldás úgy néz ki, valakinek van tipp, életre lehet-e kelteni w10 alatt? Tartok tőle, hogy nem
Ide kapcsolódik... ha nem.. milyen multi gépet tudtok ajánlani kis irodai környezetbe? (Lézer nyomtatás, jó árú toner, és scannelni tudjon, w10 kompatibilitással)
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
jpisti
senior tag
válasz jpisti #16984 üzenetére
Utána néztem, és úgy tűnik, hogy a yahoo levelezésénél nincs SARTTLS csak SSL és TLS. Létrehoztam egy fiókot, csak az a baj, hogy a nyomtató tőlem 220km-re van... Szóval akad némi nehézség a konfigurációban.
Majd referálok az eredményről.[ Szerkesztve ]
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz jpisti #16986 üzenetére
Sikerült a Yahoo fiókot beállítani, de valami még mindig nem kerek a nyomtatónál. Mivel messze vagyok a nyomtatótól, így csak TeamViewer-rel fértem hozzá.
A Yahoo-nál lehet úgynevezett alkalmazásjelszavakat generálni a kevésbé biztonságos alkalmazásokhoz (pl.: az Outlook is ilyen) szóval csináltam ilyen jelszót külön az smtp és külön a pop3 beállításhoz is. Amikor beállítottam mindent akkor a 3215-ös beállításainál van egy olyan funkció, hogy smtp beállítások tesztelése. Itt a szerverhez csatlakozás sikerül, a bejelentkezés is de az e-mail küldése nem. (a pop3 azért van beállítva. mert a nyomtató beállításainál van egy olyan is, hogy "SMTP requires pop3 before SMTP authentication" és mivel nem tudtam biztosan, hogy ez kell-e ezért ezt is beálítottam. ...de amikor csak az SMTP volt beállítva, akkor is a szervert megtalálta és be is tudott jelentkezni, de a küldés nem ment.)
Mivel lehetne még próbálkozni?A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
jpisti
senior tag
válasz Csavarnyuzo #16988 üzenetére
Igen, az Outlook tökéletesen működik vele. Hamarosan csinálok egy teljes fejlövést a nyomtatónál és előröl kezdem a beállítást, mert egyébként is kicsit furán működik...
Egyébként a xerox helpdesk-je is válaszolt és küldtek valami beállítási javaslatot gmail-re . Mondjuk ebben is szerepel a STARTTLS, de ez elméletileg szeptember 15.-én publikált dokumentum és a WC3215-3225 gépekre vonatkozik.A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
nagyúr
Sziasztok, egy Xerox VersaLink C405 multit használok itthon, rendben működik, nincs vele semmi gond, ellenben a Windows Update minden nap felteszi ugyanazt a frissítés 09.09. óta. Ennek mi lehet az oka szerintetek?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #16991 üzenetére
Köszi szépen, átnyálazom!
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #16991 üzenetére
Az lett a workaround a Xerox fórumon, hogy el kell rejteni a 7.208.00 Xerox driver update-et a Windows elől a wushowhide.diagcab toollal. Ez most láthatóan sikerült, ki is vette a listából őket, holnap kiderül, frissít-e megint.
-
nagyúr
Műxik, mármint megoldódott a probléma a frissítéssel, már nem jön fel a WU-ben, a multi pedig rendben működik.
-
jpisti
senior tag
válasz jpisti #16989 üzenetére
Sikerült megoldani, és a gmail-el!!!!
A lényeg (amellett, hogy a Xerox dokumentációja is egy fos!) nem szükséges a STARTTLS megy sima SSL-el is, csak akkor az smtp-re nem az 587-es portot hanem a 465-ös portot kell beállítani!
(A yahoo-val sajnos nem sikerült dűlőre jutni. Ott megmaradt, hogy a szervert megtalálta de a bejelentkezés sem ment csak nagy néha, de a teszt e-mail küldésbe mindig belesült)A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
PociAti
őstag
válasz jpisti #16995 üzenetére
Gratulálok!
A nyomtató gyártói nincsenek túl rózsás helyzetben, mert nem ők fújják a passzátszelet. A windows a nagy frissítések során csúnyán ki szokott babrálni a gyártókkal, amikor elcseszi a drivereit. Aztán a levelező szolgáltatók is új biztonsági szigorításokat vezetnek be egy adott protokoll frissen felfedezett sérülékenysége miatt, és még egy csomó ok miatt el tud hasalni az a megoldás, ami a pár évvel ezelőtti nyomtatott kiadványba helytálló volt.
Szinte mindig a gmail-nek a legjobb dokumentáltsága, és hasonló területen én is náluk szoktam kikötni, bár baromi jó lenne ettől az óriástól megszabadulni. -
taxi
aktív tag
MG 5350 B200 hibakód reset után sem javult meg. Tízszer felvillan a sárga hibakijelző, felváltva az kék üzemjelző lámpával. Ki be kapcsolás után ismét B200.
Kuka?Hakuna matata
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP LaserJet P1102W nyomtatóm, és a gyári CE285A lézertoner kezd kifogyni. Az eredeti tonert 22.000 Ft-ért kapom meg, az utángyártottat 1.500 Ft-ért, kevesebb mint az eredeti tizedéért. Hallottam, hogy az utángyártott tonerek olcsóbbak, de ekkora eltérésre azért nem számítottam. És akkor a kérdés: mi az eredeti és az utángyártott között a különbség, melyiket vegyem meg?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz Laslow #16999 üzenetére
Na igen, ez jó döntés!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest