Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    válasz Yutani #27553 üzenetére

    Kik hol mire használták a PCB két oldalát eddig is? Mostani VGA-knál szinte mindegyiken hátlap van, akkor mire is használták volna? Talán nagyon-nagyon régen volt már olyan, hogy a másik oldalra is került VRAM például. De az nem mostanság volt. Jah meg sima RAM-oknál is bevett szokás a NYÁK (Nyomtatott áramkör, így hívják magyarul, ezt b.-nek írom) mindkét oldalát használni, de mostanában, modern VGA-kon nem nagyon használták így tudtommal. Ezért nagy szám, mert ha most a felső kategóriában ezt teszik az nagy dolgot jelent(het).

    LEhet, hogy rosszul emlékszem de anno a DDR3-ról is úgy váltottak, GDDR5-re, hogy az utolsó DDR3-as VGA-k mindkét oldalán volt memória a top szegmensben. Lehet ez is egy mutató arra, hogy a DDR memóriák a végüket járják és jön valami újabb szabvány a konzumer piacra. (HBM vagy GDDR6X amit idekevertek lehet, hogy igaz csak nem épp az Ampere-vel fog jönni, csak belemosódott a pletykákba a következő utáni generáció leakje is amire volt már példa korábban.)

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák